När skall nästa resa bli av?

 
Från 23/11- 12/12 nästan 3 veckor.
Igår var det besök hos ortopeden och nu är det klart att det blir operation efter sommaren. Om det är någon som lämnar återbud kan jag bli uppringd ena dagen och operation nästa. Blir troligen ingen resa i november.

DSC_0181.JPG
 
Nästa resa kommer att bli till sommaren men tyvärr kan jag troligen inte åka ner tillsammans med familjen. Dom vill stanna i två månader men det tillåter inte jobbet. Familjen får åka med Thai eller norrbaggarna men hittar jag en billig biljett till mig själv så är jag flexibel vad gäller bolag. Bara det inte blir alltför lång väntetid vid byte så...
Du kanske har skrivit det innan fast jag glömt, men min fråga är: är din fru och barn svenska medborgare? Behöver dom visum för att åka till Thailand 60 dagar? Dom kanske har dubbla medborgarskap?
 
Jag ber om ursäkt för tystnad, har haft fruktansvärt mycket på jobbet; ofta har jag sovit ett tag när jag kommit hem, innan jag ska gå och lägga mig... Sedan sovit bort halva helgen.

Men nu i Juni bär det av igen. OCH i Oktober på "min stora dag" (50). Sedan hoppas jag att hon kommer till mig mellan sportlov/påsklov -perioden nästa år för att få prova på skidor, snö. Det beror en del på hur pass svårt det blir med VISA för andra gången...
 
Du kanske har skrivit det innan fast jag glömt, men min fråga är: är din fru och barn svenska medborgare? Behöver dom visum för att åka till Thailand 60 dagar? Dom kanske har dubbla medborgarskap?
Dom har dubbelt medborgarskap men eftersom barnens thaipass har gått ut måste dom resa på sina svenska. Därav behovet av 60 dagars. Och lilleman är enbart svensk medborgare.
 
Dom har dubbelt medborgarskap men eftersom barnens thaipass har gått ut måste dom resa på sina svenska. Därav behovet av 60 dagars. Och lilleman är enbart svensk medborgare.
Honom ska ni väl regga som thai också om ni ska flytta till Thailand?
 
Om ett och ett halvt år blir nästa resa:'(,kom precis hem efter en månad i Chiang Rai,Chiang Mai och Phuket.Så detta årets semesterdagar är nästintill brända och nya blir det ju inte förrän April nästa år. Det var nog sista gången vi åker i April för det har varit olidligt varmt vissa dagar,nog för att vi visste det men chansen att åka dök upp lite oväntat så det var bara att hoppa på.
 
Det blir sista helgen denna månad, tillbaka 27 juni. Först Pattaya nåra dagar, sen en vecka i Khunhan HuaiChan, tillbaks, å sen till Bkk några dagar....efter det lite oklart vad som sker, men sista tiden brukar rinna iväg så man inte hinner med....
 
Det blir den 13 november att vi åker till Thailand , for den 18 november skall vi i bröllop i Thailand
med over 400 gäster . Så det kommer bilder på bröllopet .
 
Vi åker till sommaren när barnen har sommarlov. Den mesta tiden blir i Si Bun Rueang men även en del tid i Khon Kaen.

En hel del utflykter blir det säkert, mest i Isaan där frugan vill hälsa på en del gamla kompisar men även jag kanske får lov att någon forumbekant.
Passerar ni Loei är ni välkomna in på en kopp kaffe
 
Du får säkert kanonväder eftersom vi åker till Thailand. I fjol när vi var i Sverige var det uruselt. Jag åker om 18 dagar så du kan andas ut. ;)
Är ok väder nu, kom någon rejäl skur inatt som varade 5 minuter och kommer väl någon skur per dygn och lite sol mellan molnen men mest moln.
Vet dock inte hur det är i Norr men Mahasarakham hade haft översvämningar och det hade frugan som är därifrån aldrig hört talas om innan, verkar inte ligga till så det blir översvämmat i normalfall.
30 grader står det på termometern på bilen.
Mycket grönare och finare nu än torrperioden, inga mygg har jag sett bara massa småflugor.
 
Får se i nästa vecka då, något lite regn gör inte så mycket.
 
Åker imorgon ... till Köpenhamn över helgen med familjen. Det blir väl det vanliga med Tivoli, Ströget, Nyhavn etc ... någon som har ett tips på något annat kulö i Köpenhamn?

Vi åker dit främst för att baren aldrig åkt tåg, ska bli spännande för dem (om de inte fastnar i surfplattorna då det finns möjlighet att ladda dem och WiFi ...
 
Får nog bli en semester här med någonstans, nu är vi lediga allihopa samtidigt för första gången på nästan ett år så jag får väl släppa lite på plånboken och åka någonstans, jag har ju jobbat dom andra loven.
Fast inte kommit på var än, hade ju tänkt börja gå och plugga Thai 2 timmar om dagen, men hur kul är det för pojken både jag och frugan är och pluggar och han får hänga med mig eller henne under sommarlovet.
Så en vecka får vi nog ta och hitta på något, så dags att jag börjar gnugga geniknölarna, kanske börja med ett par dagar i Bangkok dom har ju öppnat en dinosaur park där och det tyckte både ungen och frugan såg kul ut.
Sen kanske en sväng till Siam park city i Bangkok http://www.siamparkcity.com/en/main.php
Och sen lite annat som den staden har att erbjuda, har vi en weekend iallafall.
Får jag fundera på om jag kommer på något mer eller om vi turistar lite i närområdet med våran coola hyresbil ;)
 
 

Liknande trådar

A
Svar
322
Visningar
13 K
A
A
Svar
142
Visningar
9 K
Bossej
B
A
Svar
14
Visningar
2 K
Anonym
A
 
Tillbaka
Topp