OBS! Skärpta försörjningskrav!

 

thaikonsult

Medlem
OBS! Skärpta försörjningskrav

Ett försörjningskrav ska gälla vid anhöriginvandring och försörjningskravet ska utvidgas till att omfatta även ett krav på att anknytningspersonen ska kunna försörja familjemedlemmen som kommer hit. I dag räcker det att anknytningspersonen kan försörja sig själv.


Försörjningskravet gäller inte när anknytningspersonen är en flykting eller en alternativt skyddsbehövande och den anhörige ansöker om uppehållstillstånd inom de tre första månaderna efter att den skyddsbehövande beviljats uppehållstillstånd. Inte heller ska försörjningskrav gälla om anknytningspersonen är ett barn, eller om den anhörige ansökt om uppehållstillstånd senast den 31 maj 2016.


Detta innebär bland annat att dagens undantag från försörjningskrav vid anhöriginvandring för svenska medborgare och för medborgare i annan EES-stat eller Schweiz samt för dem som bott i Sverige i mer än fyra år tas bort.


Uppehållstillstånd på grund av synnerligen/särskilt ömmande omständigheter ska inte tillämpas

Bestämmelsen om uppehållstillstånd på grund av synnerligen/särskilt ömmande omständigheter ska inte tillämpas. Den ska ersättas med en annan bestämmelse som innebär att uppehållstillstånd ska beviljas om ett beslut att neka uppehållstillstånd skulle strida mot Sveriges internationella åtaganden.

Mvh Thaikonsult
 
Datumet har flyttats till 20/7 2016.

Krav på försörjning och bostad från 20 juli 2016.


Regeringen har föreslagit flera förändringar inom migrationsområdet. En del av ändringarna handlar om möjligheten att få uppehållstillstånd för att man träffat någon man vill leva tillsammans med i Sverige. Ändringarna börjar gälla 20 juli 2016.

Idag är svenska medborgare, EU-medborgare och personer som haft permanent uppehållstillstånd i mer än 4 år undantagna från försörjningskravet och kravet på tillräckligt stor bostad. Den kommande lagändringen innebär att undantaget försvinner.

Idag behöver personen i Sverige bara kunna visa att han eller hon kan försörja sig själv. Ändringen innebär att kravet utökas till att man ska kunna försörja både sig själv och personen som ansöker om uppehållstillstånd. Det betyder att alla som träffat någon de ska gifta sig med eller bli sambo med måste ha tillräckligt stor inkomst för att kunna försörja dem båda och en tillräckligt stor bostad för dem att bo i.

Detta gäller tydligen inte gifta, sambos och reg. partners.

Mvh Thaikonsult
 
Ja är la inget konstigt egentligen, trodde faktiskt detta gällde redan innan.
 
Tur att det finns underhållsbidrag, försörjningstöd, barnbidrag, bostadsbidrag, assistandbidrag m.m. för alla som vill bo i vårt snart // Sverige. Välkomna.:laugh:
 
ja finns alltid folk som ska suga ur systemet på allt som går
 
 
 
Tillbaka
Topp