kurant
Forumveteran
Fisk och skaldjur äter jag gärna rå men det ska vara från havet.Hej
Nötkött är ju inte riktigt samma sak som kött ifrån gris och höns, du har väl hört talas om Råbiff ?
Själv äter jag gärna både Råbiff och stekar som är mer röda än rosa inuti o.s.v, men i Thailand vill jag precis som många Thailändare ha min råa Laab Neua (Larb på nörkött) doppad i kokande vatten, jag inbillar mig att det kan ha en positiv effekt på eventuella bakterier som har tillförts under beredningen. Men fisk, höns och gris äter jag aldrig utan att det är riktigt tillagat och genomstekt.
Mvh isan lover
Rå Lax, tonfisk, makrill passar utmärkt till bla Sushi och Sashimi.
Ostron är en annan delikatess som ska avnjutas rå.
Köttfärs av nöt är säkrare men i riktig larb ingår även inälvor.