Ang. Uppehåll o arbetstillstånd

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Hejsan!!

Är ny på denna trevliga sida, vill ha lite hjälp angående vad som händer efter man fått uppehåll- o arbetstillstånd

Min flickvän kom igår jiiiipppiii :D (lördags) efter att väntat 6månader på uppehållstillstånd.Frågan är nu, vad bör vi göra nu? typ skaffa id handlingar mm ..någon som vill hjälpa oss med vad som är viktigt?!

Tack på förhand

Jonas och Benjaporn
 
A

Anonym

Gäst
Grattis Jonas och Benjaporn!!

Tja de bästa tipsen har du redan fått, en anna bra grej att alltid komma ihåg är hur utlämnad man kan känna sig i ett nytt land. ( I detta fallet Sverige för Benjaporn). Föreslår att ni letar efter någon form av Thailändsk förening där ni bor, eller på annat sätt skaffar "Thai vänner" så att hon själv kan hitta en bollplank på alla de tusentals frågor om vår kultur, seder och allt annat i det nordiska livet. För dig Jonas innebär det även en bra hjälp om ni hittar någon som kan både Thai och svenska för att översätta svåra ord mellan er två tuttorduvor :)

Ännu en gång STORT grattis till er båda och all lycka till in i framtiden!

Från Robert & Chutikarn i Göteborg
 
A

Anonym

Gäst
Tack Robert och Chutikarn...Benjaporn har en del släktingar i närheten som vi träffar nästa varje helg, men vardagarna kan bli lite tråkig för henne när vi andra jobbar....Ska höra med hennes släktingar om någon förening som hon kanske kan gå ditt på dagarna när vi andra jobbar och träffa andra i samma situation..

Hälsningar
Jonas o Benjaporn
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

L
Svar
0
Visningar
1 K
lingling
L
 
Topp