Att bli pappa på gamla dar

Diskussion i 'Ordet är fritt' startad av Anonymous, 24 maj 2011.

 1. Anonymous

  Anonymous Gäst

  Hej ! tänkte lägga upp en ny tråd om att bli pappa på gamla dar, själv är jag 47 år fyllda och ska bli pappa en andra gång nu i sommar. Har sedan tidigare en grabb som fyller 3 år, skulle därför vara intressant att höra om det är fler på forumet som har tankar och ideer, om vad det innebär att vara 67 år när ens barn blir 20 år
   
  hemskasven gillar detta.
 2. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Intressant tråd, skall bli roligt att ta del av erfarenheterna.

  Jag är själv nästan 55 och skall nu bli pappa till två härliga bonusbarn på 6 och 9 år. Den största utmaningen i början lär bli språket, men barn i den åldern lär sig ju väldigt fort. Sen blir det kanske en del problem med anpassningen, bara en sådan "enkel" sak som att gå på toaletten kan bli besvärlig i början. Det är ju skillnad på thai-toaletten och vår vanliga, jag accepterar inte att man sitter med fötterna uppe på ringen.

  En annan sak är maten, det är ju skillnad på svensk mat och thaimat. Och dom måste lära sig så att dom äter sin lunch i skolan.

  Men den största omställningen blir säkert för mig själv, jag har inga barn sedan tidigare. Dock har jag skämt bort syrrornas ungar ordentligt när dom var små.

  Jag älskar ungar, så detta kommer att gå bra. Det är jag övertygad om!! :nod:
   
 3. Lunkan

  Lunkan Medlem

  Grattis! Det blir säkert bra eftersom du tycker om barn.

  Själv siktar jag på att "sätta igång produktionen" :) efter att mitt knä förhoppningsvis är med på att flytta ner nästa år. Sedan tar det ju 9 månader minst :) så jag hinner bli minst 60. Nästa barn 4 eller 2 år senare, så förhoppningsvis åldras jag som förfäderna d v s de blev 85 - 95 år och var i bra skick länge.
  Men jag räknar INTE med att orka med då de börjar bli snabbrörliga :) innan de blir tillräckligt gamla för att förstå vad som är farligt och går att diskutera med. Fast om de blir lika lugn, som jag var då jag var liten, blir det inga problem = Jag skötte mig själv till jag blev hungrig, från det jag kunde klättra ur babysängen, om mina föräldrar ställde fram mat, dryck, leksaksbilar och pottan :)

  Min morfar började då han var 42, och han hade ork kvar även då barnbarnen kom.
   
 4. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Självklart, jag glömde ju att gratulera dig Matte. Det måste vara en härlig känsla, se nu bara till att njuta av den. 47 är ju ingen ålder, absolut inte!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
   
 5. Rolf

  Rolf Medlem

  Grattis Matte säger som Berra, 47 är inget att bråka om, jag kommer inte ihåg ett dugg från den tiden :D
   
  Acke gillar detta.
 6. Anonymous

  Anonymous Gäst

  Tack grabbar för era gratulationer :wai:
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  Ett Grattis från mej också. :wai:
   
 9. glimten66

  glimten66 Ogiltig e-postadress

  Grattis matteisurin fasen de e ingen ålder på en häst vet du väl..o grattis till dina bonus barn me Berra.....
   
 10. Lunkan

  Lunkan Medlem

  (((Va har Mattesurin fått bonusbarn ihop med Berra??? :)
   
  Nam Falang gillar detta.
 11. glimten66

  glimten66 Ogiltig e-postadress

  karma kommer du kan ju.......
   
 12. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Det var värst vad herrarna var roliga ikväll då.... ;D ;D ;D
   
 13. Lunkan

  Lunkan Medlem

  Skulle jag inte kunna? :)
  Jag växlar mellan mycket koncentrerad seriös, och mycket skämt. Inte lätt att hitta någon fru, som passar båda. "Frun" kan byta mycket hon också, men ibland tycker hon att jag varit för seriös för länge, och ibland tycker hon att jag inte är tillräckligt seriös :laugh:
   
 14. Lunkan

  Lunkan Medlem

  Möjligt, fast hon har blivit bränd så hon tror sig se tecken på oseriositet då det inte finns, för det är väl lite svårt att vara för oseriös om man var "för seriös" några timmar tidigare? :)
  Och finns det några kvinnor - mer än Tina Turner (=rally co-drivern) - som gillar att förklara sådant, som har med kartor att göra? :)
   
 15. Anonymous

  Anonymous Gäst

  MVC - BVC förkortningarna är många ! vid vår första kontakt med BVC när grabben var fyllda 2 år, frågade dom vilka språk han talade vi berättade då att han talar thai och khmer samt lite svenska o engelska. Sköterskan kontrade då med att att säga att han förhoppningsvis snabbt skulle glömma thai o khmer nu när han flyttat till Sverige !!?? till historien bör också nämnas att han är född i thailand där han bodde sina första 22 månader. Hur som helst sa jag till sköterskan att så var inte fallet, och att för mig och mamman är det viktigt för vårt barn kan tala sitt modersmål. Likadant gäller för vårt väntade barn, att hon ska lära sig thai o khmer lika naturligt som hon lär sig svenska. Tror inte att min ålder spelar in i detta, eftersom tanten är yngre, mer är det väl att skapa en så god plattform i livet för sina barn som det är möjligt.
   
 16. Lunkan

  Lunkan Medlem

  Korkad sjukvård att han inte skulle behålla hemlandsspråket. Men hur klarar han att fatta vilket som är vilket, eftersom han har bara 2 föräldrar, antar jag? :)
   
 17. Anonymous

  Anonymous Gäst

  Jag har all respekt för Berralund men nej vi har inga barn ihop lunkan ;)
   
 18. Lunkan

  Lunkan Medlem

  Hur kom Berralund in i det??? :)
  "thai och khmer samt lite svenska o engelska." = 4
  och jag antar att du + din sons mamma = 2.
  Hur får ni sonen att fatta vad som hör till vilket språk?
   
 19. Anonymous

  Anonymous Gäst

  Min fru dvs min sons mamma talar thai och khmer med grabben, det har hon gjort från att han föddes. Sedan när dom kom till Sverige så talar jag och övriga i min familj dvs farmor och brorsa, enbart svenska med honom, sedan till engelskan så är det så att jag och tanten talar engelska med varandra, och eftersom barn har en oförklarlig förmåga att lära sig språk lär han sig ett och annat även där. Rätt eller fel vet jag inte men det fungerar utmärkt för oss :)
   
 20. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  Jag är övertygad att barn snappar upp allt när det gäller språk, så enligt mej är det helt rätt metod att lära ett barn.
   
 21. glimten66

  glimten66 Ogiltig e-postadress


  Du gör helt rätt surin... klart ungar snappar upp snabbt så e de ju , de e en ovärderlig fördel om dom kan 4 språk så kör hårt bara


  glimten66
   

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?