Avslag på besöksvisum, lönt att överklaga?

Diskussion i 'Uppehållstillstånd och visum mm' startad av Karelare, 17 mars 2017.

  1. Karelare

    Karelare Gäst

    Min flickvän sökte tre månaders besöksvisum och fick avslag. Vi började chatta på Internet i slutet av september. Ungefär i december kände vi att det finns förutsättningar för en längre relation. Då åkte jag ner till Thailand för att besöka henne i två veckor. Vi trivdes bra ihop men tog inget beslut då om hur vi skulle träffas framledes utan hon skulle kolla hennes arbetssituation och jag min. Ganska kort efter att jag kom hem så sa hon att det passar henne att komma till mig 25 april till 25 juli.

    Vi gjorde alla papper efter konstens alla regler. Hon fick avslag eftersom vi inte tog några bilder på oss i Thailand som umgängesbevis. Anledningen till det är att vi inte då hade planerat att hon skulle komma, och vi tänkte inte heller då att det skulle vara bra att ha bildbevis för framtida behov. Jag hatar dessutom selfies. Olyckligtvis så angav vi också olika tidpunkter på hur länge vi har känt varandra. Hon skrev i hennes ansökan tre månader innan vi träffades och jag skrev en månad. Vi hade kommit överens om att ange en månad eftersom vi hade gått ur sidan där vi skrev innan vi träffades och därför hade vi ingen chattlog att visa upp. Efter min hemkomst har vi "spaltkilometer" av Skypekonversationer att visa upp.

    Nu undrar jag om det är någon idé att överklaga? Om vi överklagar, kan jag skriva överklagan på svenska som hon sedan skriver under och skickar via post? Det skulle vara mycket enklare än att vi skriver den på engelska.

    Ett annat alternativ är att hon söker en månads turistvisum. Pengarna som krävs för det har hon på banken. Då är frågan om hennes avslag på besöksvisumet ligger henne till last? Finns det någon här som har några förslag?
     
  2. Birger

    Birger Aktiv medlem

    Det är klart ni skall överklaga! Nu vet ni ju varför ni fick avslag, ni får försöka stärka upp den bit som var för svag.
     
  3. Mr Newdawn

    Mr Newdawn Nedtystad

    Försök också sedan att lära känna varandra innan du gör för stora saker och tar henne till Sverige..
     
  4. Rille

    Rille Medlem

    Han tänker väl helt rätt?? Dom har träffats i Thailand, och tänker fortsätta i Sverige några månader. Det gäller ett Schengenvisum, inte ett UT. Vad kan dom göra annorlunda menar du?
     
    Berralund gillar detta.
  5. Kycklingen

    Kycklingen Admin TS-teamet

    Nu har jag tagit bort 7 inlägg som inte har med TS inlägg att göra.
     
    Berralund och Rille gillar detta.
  6. Ledarn

    Ledarn Forumräv

    Han menar att det räcker med dom två veckor dom har haft...
    Nu är det dags att köpa hus... Ha, ha, ha....
     
    Lyco gillar detta.
  7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
    :wai: :wai:
  8. Mr Newdawn

    Mr Newdawn Nedtystad

    Helt rätt, lär känna varandra först innan man bosätter sig i Sverige..
     
  9. Janne

    Janne Forumveteran

    Om din flickvän inte förstår svenska bör överklagan göras på engelska, om hon ska skriva på. Verkar inte trovärdigt annars.

    Dock kan du skriva på svenska, få det översatt till engelska eller thai. Är det översatt till thai bör det vara en referens som ni hänvisar till i överklagan, och den svenska delen vara den juridiska.
     
  10. Karelare

    Karelare Gäst

    Hur lång är handläggningstiden på överklagan? Jag funderar fortfarande om inte det enklaste och snabbaste är att hon söker turistvisum i en månad. Frågan är bara om det tidigare avslaget påverkar hennes möjligheter?
     
  11. Karelare

    Karelare Medlem

    Ja, det är ju det som är syftet med besöket.
     
    Mr Newdawn och Lyco gillar detta.
  12. Janne

    Janne Forumveteran

    Går säkert fortare men då bara en månad, men lättare nästa gång. glöm inte fota bara :)
     
  13. kurant

    kurant Aktiv medlem

    Vilka olika visumtyper finns det för att besöka Sverige och schengen?
    Turistvisum 1 månad? Besöksvisum 3 månader?

    Är nyfiken :)
     
  14. Karelare

    Karelare Medlem

    Ja, det är max tre månader för besöksvisum. Givetvis går det att söka en kortare tid. Turistvisum är väl också max tre månader, men tydligen svårt att få länge än en månad.
     
  15. Rille

    Rille Medlem

    D-visum, som gäller upp till 1år. Främst för tex föräldrar som vill besöka sina barn. Tror det bara gäller Sverige och inte hela Schengen.
     
    kurant gillar detta.
  16. Karelare

    Karelare Medlem

    Är det ingen som vet om det finns risk för problem med att söka turistvisum kort efter det att hon har sökt och fått avslag för besöksvisum?
     
  17. Rille

    Rille Medlem

    Jag kan aldrig tänka mig att dom skulle ge avslag på ett turistvisum, ekonomin har hon ju. Tycker du kan ringa el maila ambassaden o kolla om dom kan godta nån typ av komplettering, om ni har det, för besöksvisumet först och främst, och även om det funkar med ett turistvisum i annat fall, så ni inte drar igång nåt i onödan.
     
    Berralund och Kycklingen gillar detta.
  18. kurant

    kurant Aktiv medlem

  19. kurant

    kurant Aktiv medlem

    Har ju funnits några som fått avslag för dom tidigare fått visum beviljat av andra inbjudare, det kan ju vara pinsamt men allt finns lagrat på data.

    från migrationsverkets hemsida:

    De allra flesta som söker visum får det. Du kan få avslag om myndigheten som fattar beslutet bedömer att du inte kommer att lämna Schengenområdet efter besöket och att syftet med din resa inte är det som du uppgivit i din ansökan. Du kan också få avslag om du finns i datasystemet SIS (Schengen Information System), där medlemsländerna registrerar personer som inte får resa in i Schengenområdet.
     
  20. Karelare

    Karelare Medlem

    Jag mejlade ambassaden på fredag och frågade lite om överklagan. Jag skrev dessutom lite om varför vi inte har några foton samt varför vi angav olika tider på hur länge vi har känt varandra. Jag hoppas jag får svar snabbt på måndag eftersom hon flyger hem på kvällen och om vi kör på turistvisum så måste hon ansöka imorgon.
     
    Berralund gillar detta.
  21. Pjodd

    Pjodd Forumräv

    Jag kan bara svara för turistvisum om man reser på "egen hand". Då blir man beviljad visum för de antal dagar som man sök för och kan visa pengar för de antal dagar som "turisten" vill besöka Sverige.
    När vi åkte på semester till Sverige i vintras så ansökte vi om 10 dagar och visumet gällde i 11 dagar baserat på flygbiljetten som skulle visas i ansökan och naturligtvis bankmedel. Även ett arbetsgivarintyg om beviljad semester skulle bifogas.

    Det är det absolut enklaste sättet att få visum på när det gäller en kortare tid. Men nu var frågeställningen lite annan i tråden. Ville bara svara dig på din fråga
     

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?