Bäste herr skräddare ...

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Alsun

Gäst
Hej Ling!
Jag måste bemöta ditt inlägg på några punkter. Jag lever sedan lång tid tillbaka med en skräddare. Jag har naturligtvis god insyn i denna bransch genom honom och att jag själv ofta vistas i butiken.
Jag vet hur många av dessa "skräddare" arbetar, de kommer för det första oftast inte från thailand och de är definitivt inte utbildade utan satsar på att lära sig många språk och försöker köpa turisten genom detta. Jag ser också dagligen hur våra charterbolags anställda flitigt besöker vissa av dessa skräddare (jag skulle tippa att de får 20-30%).

Nu till undantagen som alltid brukar finnas, min man är thailändare och utbildad skräddare, han har varit i branschen i dryga 20 år. Han har aldrig haft en "inkastare" anställd och han går aldrig ut på gatan för att fånga turister. Han skulle naturligtvis kunna stå där och säga -Tjena, tjena, som alla andra för svenskan har han lite via mig och även våra vistelser i Sverige men även han tycker att det är patetiskt.
Han har en stadig kundkrets som han genom åren byggt upp och där är det verkligen ömsesidigt förtroende.
Nu till det sista du skrev om att aldrig betala deposition eller bli vän med skräddaren. Depositionen kan många gånger vara absolut nödvändig (speciellt vid större order) för att säkerställa att kunden verkligen kommer tillbaka. Tyvärr händer det att kunderna ångrar sig eller glömmer! och det som är tillskuret och sytt är en ren förlust. När det gäller att bli vän så använd sunt förnuft, jag är glad för alla riktigt goda vänner som min man har runt om i världen efter alla år.

Låt dig inte charmas av några svenska fraser och var kritisk mot rekommendationer.

Jag hoppas ni hittar den "rätta" skräddaren och att ni blir nöjda med era inköp som faktiskt är skräddarsydda.

Sawadee kaa :wai:
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 
Topp