Chiang Mai

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Hej!
E på väg till Chiang Mai den 16:e, en lång tids väntan är snart över. För er som är intresserade så hittade jag den här sidan som visade hur vackert det är i Chiang Mai. http://www.mapjack.com/?6fZyU2MbacZF
Håll till godo och ha en trevlig helg
Mvh
Bosse
 
Hej bosse!

jag vet inte vad du är intresserad av men vi gjorde en trevlig utflykt tyckte vi när vi var i chiang mai. vi åkte till en paraplyfabrik dör man gjorde "prydnadsparaplyer" och "prydnadssolfjädrar" i papp och tyg. det var riktigt häftigt. man fick se ifrån början hur det gick till och så kunde man om man vill få någon av konstnärerna att måla direkt på dina kläder eller ex. t-shirtar som fanns att köpa om jag inte minns fel. det kostade ca 50 bth och de var otroligt duktiga. det gick fort som bara den och vi målade på både det ena och det andra. jag hade ett par vita längre shorts som de målade på och det blev riktigt snyggt. min man målade på sina långa short osv... det försvinner inte i tvätten och vi är jättenöjda. de målade allt ifrån blommor, fjärilar, drakar etc... vi har haft våra kläder i flera år och är lika nöjda. man kan även köpa färdigt. det var verkligen billigt.
det är ett ställe vi varmt kan rekommendera. man kan köpa fina presenter om inte annat att ta med hem.

ha en toppenresa
marianne
 
Hej!
Tackar så hemskt mycket för tipset. Jag skall vistas i Chiang Mai en längre tid och ser fram emot vistelsen där.
Mvh
Bosse
 
vad härligt.

man blir lätt avundsjuk. har du varit chiang mai förut? skulle tro att du från våra medlemmar här på forumet kan få många bra tips. vi får hoppas på detta. vi var vid ett mkt vackert tempel när vi åkte ifrån chiang rai till chiang mai. det var helt vitt o silver har jag för mig - väldigt ovanligt när man tänker på alla andra tempel man sett i thailand som är helt färgsprakande. det låg direkt utefter vägen på höger sida när vi åkte utefter vägen. jag tror att det är en läkare som byggt templet.
ska du uppåt chiang rai?

marianne :wai:
 
Hej!
Förstår att du blir lite avundsjuk, det skall bli underbart att få möjligheten att vara där. Jo jag har tänkt att ta en tur upp til Chiang Rai men det är inte bestämt när. Stannar först ett par dagar i Bangkok innan jag tar nattåget upp till Chiang Mai. Tar lite tid att åka tåget upp dit, tar sovkupe upp dit och det lär väl bli en upplevelse det med kan jag tänka mig.
Blir sedan hämtad och skjutsad till condon i Rin Kham.
Mvh
Bosse
 
hej!

vi var vid en park en bit ifrån chiang rai som på minner om sofiero. parken har gjorts av kungens mamma i förhoppningen att få folk att arbeta i parken i stället för att odla opium. det var fantastiskt vackert och var beläget högt uppe i bergen så det var en underbar utsikt. vi var även i hennes hem som var inspirerat av thai och österikisk arkitektur. väl värt ett besök. vi hade inte en tanke på att man skulle ha "täckande" kläder så vi fick låna thai kläder när vi skulle vistas i hennes hem.

vi tog en vända in i burma men det är något vi ångrade direkt. det var riktigt jobbigt. de tog passen ifrån oss och vi blev attackerade hela tiden av människor som ville sälja cigaretter, kortlekar med khomeini på eller viagra. de var som flugor på oss. vi kunde knappt gå en halv meter utan att de for på oss. när vi skulle tillbaka in i thailand var vi tvungna att söka nytt visum och det kändes frustrerande eftersom vi bara var i burma ca 1 timma. när vi kom in i thailand kändes det som att komma hem..

ha re gött
marianne
 
Hej!

Jag kan också rekommendera det vita templet. Helt fantastiskt vackert!

När vi var i Chiang Mai så gjorde vi en resa upp till Gyllene Triangeln vilket var väldigt sevärt. Vi hälsade även på minoritetsfolket i bergen.

När du är i Chiang Mai får du absolut inte missa thailändarnas "egna" marknad innanför vallgraven då de stänger av gatorna från trafik. Har för mig det var en gång varje vecka.

Ha en trevlig resa!

/Peter
 
hej!

jag bara håller med och samtycker. vi var också där och det är kul att ha varit där. att se tre länder stråla samman är ganska häftigt. vi var också och hälsade på minoritetsfolken och på marknaden i chiang mai. jag skulle ha velat gått på trekking men min man skulle aldrig hänga med. han skulle inte orka, men jag tror att det hade varit häftigt och känner så här efteråt att jag skulle ha gjort det ändå.

ha re gött
marianne
 
HeJ!
Jag tackar så hemskt mycket för tipsen. Nu är det nära till avresa och det känns bara så himla bra.
Mvh Bosse
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

A
Svar
18
Visningar
4 K
A
L
Svar
4
Visningar
3 K
W
A
Svar
5
Visningar
2 K
Anonym
A
A
Svar
0
Visningar
3 K
A
A
Svar
1
Visningar
3 K
boonkaan
B
A
Svar
63
Visningar
9 K
Anonymius
A
A
Svar
22
Visningar
8 K
Wanpen
W
A
Svar
7
Visningar
2 K
A
A
Svar
0
Visningar
2 K
A
A
Svar
1
Visningar
2 K
A
 
Tillbaka
Topp