Double Entry Visa. Lite frågor om det....

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
S

sussu56

Gäst
Har fått Double Entry visa och undrar om man kan göra så här med visumet:
Jag kommer till thailand och stannar 60 dagar, sedan ansöker man om 30 dagar till (1900bath) och därefter åka från landet minst 24 timmar. Jag kommer tillbaka till Thailand och får 60 dagar. Jag ansöker om 30 dagar till (1900bath).

Eller måste man göra så här (som jag har fått förklarad man ska göra på ambassaden):
Jag kommer till Thailand och stannar 60 dagar. Jag åker från landet minst 24 timmar och kommer tillbaka till Thailand och får 60 dagar och sen ansöka om 30 dagar (1900bath). Därefter åka från landet igen och få 30 dagar vid gränsen

Vi kommer vara borta ca 5½ månad ;D
 
B

Bergamot

Gäst
Alt 1 är tveksamt, men det finns folk som har fått det.
Alt 2 är lite säkrare.

Mycket hänger på immigration.
Det har också hänt att vid förlängning hos immigration får man bara 7 dagar istället för 30 dagar. Men det beror nog på omständigheterna.


Trevlig resa!
Magrood
 
A

Anonym

Gäst
Båda funkar. Ettan tappar du ett par dagar på eftersom ditt andra visums slutdatum alltid är några dagar kortare i verlkligheten än när man räknar med almanacka.

Ang 7 eller 30 dagar förlängning. Ett vanligt 30-dagars visum som du får automatiskt vid inresa kan enbart förlängas med 7 dagar. Ett 60-dagars du fått på ambassad kan förlängas med 30 dagar. Skulle någon neka dig 30 dagar - då har du råkat på den suraste immigrationsofficeren i landet! Men som Bergamot säger, dom har rätt att neka! Jag har dock aldrig hört talas om att någon med giltigt 60-dagars visum råkat ut för det .
 
S

sussu56

Gäst
Ok, tack för svaren. Då får man prova på alt.1. Skulle vara perfekt för oss som har en 1 åring med oss också. Vill helst åka från landet 1 gång. Finns det nån migrationsställe i Chiangmai?? Eller finns det bara i Bangkok?? Och måste man vara borta 24 timmar?? För jag har hört vissa säga att det räcker att man bara åker till gränsen och stämplar och sen är det "Welocome to thailand again" heh,heh....
 
A

Anonym

Gäst
Immigrationskontor finns överallt i landet, även Chiang Mai. Officiellt säger dom 24 timmar, men när vi åkt till Burma har det handlat om en timme... och det har aldrig varit några problem. Kolla på plats hur de gör just nu och just där.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Liknande trådar

J
Svar
18
Visningar
2 K
anonymous
A
L
Svar
24
Visningar
5 K
lensos
L
A
Svar
0
Visningar
1 K
A
W
Svar
2
Visningar
1 K
A
A
Svar
0
Visningar
1 K
Anonym
A
 
Topp