A
Anonym
Gäst
4 portioner
350 g konserverat vitt krabbkött, avrunnet
1 färsk röd chilifrukt, urkärnad och hackad
4 tunt skivade salladslökar
1 msk röd currypasta
1/2 dl pressad lime
1/2 tsk salt
20 wontonplattor
frityrolja
till dipsåsen
50 g strösocker
2 msk vatten
2 msk risvinäger
3 bitar syltad ingefära, skivad
1 msk ingefärslag, från burken
Häll krabbköttet i en skål med chili, lök och currypasta. Rör ner limejuice och salt.
Lägg plattorna i en trave och lägg 1 portion krabbkött i mitten av den översta plattan. Pensla kanterna med lite vatten och rulla ihop till ett litet cigarrformat paket. Fortsätt att göra likadana paket av plattorna. det behövs minst 20 st.
Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna och fritera några paket åt gången guldbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Häll alla ingredienserna till dipsåsen i en liten kastrull och värm försiktigt tills sockret har smält.
Servera såsen varm tillsammans med krabbpaketen
låt väl smaka
350 g konserverat vitt krabbkött, avrunnet
1 färsk röd chilifrukt, urkärnad och hackad
4 tunt skivade salladslökar
1 msk röd currypasta
1/2 dl pressad lime
1/2 tsk salt
20 wontonplattor
frityrolja
till dipsåsen
50 g strösocker
2 msk vatten
2 msk risvinäger
3 bitar syltad ingefära, skivad
1 msk ingefärslag, från burken
Häll krabbköttet i en skål med chili, lök och currypasta. Rör ner limejuice och salt.
Lägg plattorna i en trave och lägg 1 portion krabbkött i mitten av den översta plattan. Pensla kanterna med lite vatten och rulla ihop till ett litet cigarrformat paket. Fortsätt att göra likadana paket av plattorna. det behövs minst 20 st.
Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna och fritera några paket åt gången guldbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Häll alla ingredienserna till dipsåsen i en liten kastrull och värm försiktigt tills sockret har smält.
Servera såsen varm tillsammans med krabbpaketen
låt väl smaka