Har vi något att lära av thailändska kockar ??

 

Einar

Forumräv
Hva bruker Thai Kocker for å få kjottet mort , når dei lager middag ?? Dei bruker ikke kniv til å skjere i kjottet som vi nordboere , Dei har bare skje og gaffel når dei spiser . Thai kokker har ett apperat som dei legger kjottet i og , og etter noen timer er kjottet heilt mort ,Hva heiter apparatet ?????/
 
Hva bruker Thai Kocker for å få kjottet mort , når dei lager middag ?? Dei bruker ikke kniv til å skjere i kjottet som vi nordboere , Dei har bare skje og gaffel når dei spiser . Thai kokker har ett apperat som dei legger kjottet i og , og etter noen timer er kjottet heilt mort ,Hva heiter apparatet ?????/
Hej

I Isaan mörar man kött med ananas och det fungerar väldigt bra, går fort, ger inte någon bismak och det blir riktigt mört.

Mvh isan lover
 
Hej

I Isaan mörar man kött med ananas och det fungerar väldigt bra, går fort, ger inte någon bismak och det blir riktigt mört.

Mvh isan lover
I Isaan spiser dei notkott med fingrene , og biter av ett stykke å tygga på .Men i central Thailand bruker dei skje og gaffel . Og tar ett stykke med skjen , og Ko-kott er mort som grot , Va heiter apperatet dei bruker til morning ????
 
Funkar tydligen inte med annansjucie på tex konserv utan måste vara från färsk annans om någon vill testa menar jag.
Bikarbonat används för att möra kött inom kinesiska köket.

Fruktjuice ska nog vara färskt så att inte enzymerna som bryter ner köttet ska gå förlorade.
Mogen papaya har gott rykte.

Mörsalt är också en genväg.
 
Bikarbonat används för att möra kött inom kinesiska köket.

Fruktjuice ska nog vara färskt så att inte enzymerna som bryter ner köttet ska gå förlorade.
Mogen papaya har gott rykte.

Mörsalt är också en genväg.
Thai-kocker i central Thailand bruker en Slow Coker og koker Notkott og kokott med , då blir kjottet heilt mort . Dei koker på ca 70 grader i ca 4 timer , Se foto .

th - Copy.jpg
 


Her ser du en video film av en Induction topp som koker på ca 70 grader , På denne inductions toppen må kokepanna vere magnetisk , ellers er det ingen varme i kokevannet , Her stiller man inn på antal timer til morning av kottet ,
 
Hva bruker Thai Kocker for å få kjottet mort , når dei lager middag ?? Dei bruker ikke kniv til å skjere i kjottet som vi nordboere , Dei har bare skje og gaffel når dei spiser . Thai kokker har ett apperat som dei legger


Her ser du en video film av en Induction topp som koker på ca 70 grader , På denne inductions toppen må kokepanna vere magnetisk , ellers er det ingen varme i kokevannet , Her stiller man inn på antal timer til morning av kottet ,

Bättre att använda sig av sous vide om man har kött av taskig kvalitet.
 
Bättre at använda sig av " Saus Vide " .Som du skriv . Det var ICA som kom med den , for å få salg av plastposer og vakumpompe , Saus Vide er er ett fransk utrykk for å vakumpakka matvarer som skal fryses . En Thai kock med respekt for seg sjolv bruker en Slow coker , Og den kraften bulliong som ko og not -kott er mornet i , lager dei gode sås av . Her på fotoen ser dere sås på ko-kott som kjerringen har laga .

419855187_24851675371097713_7989534255235203259_n.jpg
 
Bättre at använda sig av " Saus Vide " .Som du skriv . Det var ICA som kom med den , for å få salg av plastposer og vakumpompe , Saus Vide er er ett fransk utrykk for å vakumpakka matvarer som skal fryses . En Thai kock med respekt for seg sjolv bruker en Slow coker , Og den kraften bulliong som ko og not -kott er mornet i , lager dei gode sås av . Her på fotoen ser dere sås på ko-kott som kjerringen har laga .

419855187_24851675371097713_7989534255235203259_n.jpg
Med frysta grönsaker. :)
 
Når en Thai griller eller ångkoker fisk , er det med beina i fisken . Som gjor en extra god smak i fisken , Det er det samme med kjott , dei Slow Coking kjottet med bein , i flere timer , som gjor en extra god kraft og god smak av kjottet og til bulliong til sås . Griller i Thailand , se foto

P1070837.jpg


P1070828.jpg


P1070835.jpg
 
Thai-kocker i central Thailand bruker en Slow Coker og koker Notkott og kokott med , då blir kjottet heilt mort . Dei koker på ca 70 grader i ca 4 timer , Se foto .

th - Copy.jpg
Det var en nyhet att dom används även i Thailand.

Trodde att det bara förekom i Sverige.

Mycket mört med kalops, dillkött och goda grytor.
 
Bättre at använda sig av " Saus Vide " .Som du skriv . Det var ICA som kom med den , for å få salg av plastposer og vakumpompe , Saus Vide er er ett fransk utrykk for å vakumpakka matvarer som skal fryses . En Thai kock med respekt for seg sjolv bruker en Slow coker , Og den kraften bulliong som ko og not -kott er mornet i , lager dei gode sås av . Her på fotoen ser dere sås på ko-kott som kjerringen har laga .

419855187_24851675371097713_7989534255235203259_n.jpg


Vad har Ica med SOUS vide att göra?

SOUS vide är ett franskt ord, så det har du rätt i. Men din övriga information har väl kanske blivit ett resultat av de vanliga felkopplingarna som sker när du försöker tänka.
Slow cooker har man använt sedan hedenhös tid och i USA har man haft elektriska slow cookers i över 50 år.
 
 

Liknande trådar

A
Svar
23
Visningar
3 K
Lunkan
L
D
Svar
2
Visningar
3 K
A
A
Svar
7
Visningar
2 K
A
A
Svar
6
Visningar
2 K
Anonym
A
P
Svar
12
Visningar
4 K
A
A
Svar
435
Visningar
90 K
 
Tillbaka
Topp