Tja många Thai är ju av mai pen rai mentalitet. Så allt från gammal barkärringar , playboys, hipsters, business woman look alike osv startar restaurang allt från street food till lite större etablissemang. Nån utbildning har man sällan och uthållighet saknas än mindre nått ekonomisk tänkande, mer än ihop till avbetalning till moppe ännu bättre en bil så då jävlar ser dom en som lyckas. Helst så har man då gått över till hålla koll på kassan är det tunn (tja då kan man alltid
glo i sin smart phone) och övervaka sina Burmeser som har i köket och som man lärt upp bristfälligt.( Ett thai par som vi brukar käka med burkar säga. Det är inte falang style än mindre Thai style det är Pama/burma style) . Ett annat upplägg
jag noterat är det hel familjeklan som skall tälja guld. Man släppar med hela spektrat från guds lilla tumbola mest nitlotter.
Man kör samma koncept som det går 13 på dussinet på eller så blandar man vidvärdiga mojitos på finkel sprit för 60 baht. Kärring och jag går ut och äter ganska mycket både här i Khao lak och Phuket. Ställen som vi besökte för över 30år sedan och håller än och gamla ställen som sjangserat. Nya som varit skit bra men borta inom ett år och en jävla hög som är rent dåliga. Det är TIT som vanligt . Utbildad eller inte, men erfarenhet, intresse, uthållighet och bra råvaror är väl en ganska god förutsättning för bra mat.
I Eniars värld är ju allt norskt bäst allt i hans lilla thai värld bäst. Kanske sträcker det så långt i hans tankevärld att vi har samma färg i flagorna då måste det vara bra. Eller är han så gammal att han är en av tysksungarna som föddes med kronisk syffe och brist på penicillin gav permanenta hjärnskador , var på han är så nöjd med sin dysfunktionell ersättning från norska staten.
Men nog tycket jag det finns goda varianter på kokt kött tex dillkött och pepparrotskött. Khao kaa moo är väldigt gott vilket jag undrar om det inte får bli idag. Hos ett äldre pars lilla sjapp vi brukar käka hos här I Khao lak.