Har vi något att lära av thailändska kockar ??

 
Självklart har vi mycket att lära av thailändska kockar; de är bäst i världen på att laga thaimat vilket, enligt mig, är en av världens bästa kök.

Att koka kött är sällan rätt så om vi har något att lära av dem där vet jag inte. Khao kaa hmoo är dock kokat griskött och oftast riktigt gott, typ ett par tiopotenser bättre än kalops, så antar att de har hyfsad koll på det också.
 
Självklart har vi mycket att lära av thailändska kockar; de är bäst i världen på att laga thaimat vilket, enligt mig, är en av världens bästa kök.

Att koka kött är sällan rätt så om vi har något att lära av dem där vet jag inte. Khao kaa hmoo är dock kokat griskött och oftast riktigt gott, typ ett par tiopotenser bättre än kalops, så antar att de har hyfsad koll på det också.
En mustig älg- eller renköttsoppa är alltid rätt !! ;)
 
Kom nyss hem från affären, kollade och kollade men hittade ingen norsk ost.
Frågade alla där, inklusive kunder och parkeringsvakter, och ingen visste vad norsk ost var för något. Någon pekade ut apoteket på Watson men till slut fick jag (mycket besviken) nöja mig med svensk-danska Arla :)

Arla.jpg


/ SatanG
 
Kom nyss hem från affären, kollade och kollade men hittade ingen norsk ost.
Frågade alla där, inklusive kunder och parkeringsvakter, och ingen visste vad norsk ost var för något. Någon pekade ut apoteket på Watson men till slut fick jag (mycket besviken) nöja mig med svensk-danska Arla :)

Arla.jpg


/ SatanG
Dessa är helt oätbara i nyktert tillstånd.
Skräp.
 
Tja många Thai är ju av mai pen rai mentalitet. Så allt från gammal barkärringar , playboys, hipsters, business woman look alike osv startar restaurang allt från street food till lite större etablissemang. Nån utbildning har man sällan och uthållighet saknas än mindre nått ekonomisk tänkande, mer än ihop till avbetalning till moppe ännu bättre en bil så då jävlar ser dom en som lyckas. Helst så har man då gått över till hålla koll på kassan är det tunn (tja då kan man alltid
glo i sin smart phone) och övervaka sina Burmeser som har i köket och som man lärt upp bristfälligt.( Ett thai par som vi brukar käka med burkar säga. Det är inte falang style än mindre Thai style det är Pama/burma style) . Ett annat upplägg
jag noterat är det hel familjeklan som skall tälja guld. Man släppar med hela spektrat från guds lilla tumbola mest nitlotter.
Man kör samma koncept som det går 13 på dussinet på eller så blandar man vidvärdiga mojitos på finkel sprit för 60 baht. Kärring och jag går ut och äter ganska mycket både här i Khao lak och Phuket. Ställen som vi besökte för över 30år sedan och håller än och gamla ställen som sjangserat. Nya som varit skit bra men borta inom ett år och en jävla hög som är rent dåliga. Det är TIT som vanligt . Utbildad eller inte, men erfarenhet, intresse, uthållighet och bra råvaror är väl en ganska god förutsättning för bra mat.
I Eniars värld är ju allt norskt bäst allt i hans lilla thai värld bäst. Kanske sträcker det så långt i hans tankevärld att vi har samma färg i flagorna då måste det vara bra. Eller är han så gammal att han är en av tysksungarna som föddes med kronisk syffe och brist på penicillin gav permanenta hjärnskador , var på han är så nöjd med sin dysfunktionell ersättning från norska staten.;)
Men nog tycket jag det finns goda varianter på kokt kött tex dillkött och pepparrotskött. Khao kaa moo är väldigt gott vilket jag undrar om det inte får bli idag. Hos ett äldre pars lilla sjapp vi brukar käka hos här I Khao lak.
 
Samma skitostar från Arla finns överallt i Filippinerna.
Jävla skräp.

Made in Asia med mjölkpulver, kemikalier och stärkelse. Fy f*n.
Inte ens i närheten av Arla i Sverige

Du låter upprörd, här har du något som kan få dig på rätt köl igen :)


/ SatanG
 
Tja många Thai är ju av mai pen rai mentalitet. Så allt från gammal barkärringar , playboys, hipsters, business woman look alike osv startar restaurang allt från street food till lite större etablissemang. Nån utbildning har man sällan och uthållighet saknas än mindre nått ekonomisk tänkande, mer än ihop till avbetalning till moppe ännu bättre en bil så då jävlar ser dom en som lyckas. Helst så har man då gått över till hålla koll på kassan är det tunn (tja då kan man alltid
glo i sin smart phone) och övervaka sina Burmeser som har i köket och som man lärt upp bristfälligt.( Ett thai par som vi brukar käka med burkar säga. Det är inte falang style än mindre Thai style det är Pama/burma style) . Ett annat upplägg
jag noterat är det hel familjeklan som skall tälja guld. Man släppar med hela spektrat från guds lilla tumbola mest nitlotter.
Man kör samma koncept som det går 13 på dussinet på eller så blandar man vidvärdiga mojitos på finkel sprit för 60 baht. Kärring och jag går ut och äter ganska mycket både här i Khao lak och Phuket. Ställen som vi besökte för över 30år sedan och håller än och gamla ställen som sjangserat. Nya som varit skit bra men borta inom ett år och en jävla hög som är rent dåliga. Det är TIT som vanligt . Utbildad eller inte, men erfarenhet, intresse, uthållighet och bra råvaror är väl en ganska god förutsättning för bra mat.
I Eniars värld är ju allt norskt bäst allt i hans lilla thai värld bäst. Kanske sträcker det så långt i hans tankevärld att vi har samma färg i flagorna då måste det vara bra. Eller är han så gammal att han är en av tysksungarna som föddes med kronisk syffe och brist på penicillin gav permanenta hjärnskador , var på han är så nöjd med sin dysfunktionell ersättning från norska staten.;)
Men nog tycket jag det finns goda varianter på kokt kött tex dillkött och pepparrotskött. Khao kaa moo är väldigt gott vilket jag undrar om det inte får bli idag. Hos ett äldre pars lilla sjapp vi brukar käka hos här I Khao lak.

Underbar analys
 
Har också varit i affären idag..hittade ingen norsk ost så det fick bli en schweizisk hushållsost istället.:)

Så imorgon blir det kex, ost och portvin.
1711659474366.jpeg
Hej

Jaså du är inne på portvin också, det har jag fastnat för nu i ett par år, riktigt gott att smutta på framför tv,n eller till en god ost, helt rätt.

Mvh isan lover
 
Hej

Jaså du är inne på portvin också, det har jag fastnat för nu i ett par år, riktigt gott att smutta på framför tv,n eller till en god ost, helt rätt.

Mvh isan lover
Periodvis..idag när jag tog min motionsrunda gick jag och tänkte på portvin då kom suget så det blev en runda inom bolaget på hemvägen :)
 
Du låter upprörd, här har du något som kan få dig på rätt köl igen :)


/ SatanG
Blir alltid upprörd när någon tar upp Arlas ostar i Asien som ett bra alternativ.

Kan sitta kvar länge.
 
Har också varit i affären idag..hittade ingen norsk ost så det fick bli en schweizisk hushållsost istället.:)

Så imorgon blir det kex, ost och portvin.
1711659474366.jpeg
Tack för tipset! Vi har ju en flaska portvin som vi fick av grannen för att vi tittade till hannes hus när hon var i Portugal över julen. Det skall bli gott!
 
 

Liknande trådar

A
Svar
23
Visningar
3 K
Lunkan
L
D
Svar
2
Visningar
3 K
A
A
Svar
7
Visningar
2 K
A
A
Svar
6
Visningar
2 K
Anonym
A
P
Svar
12
Visningar
4 K
A
A
Svar
435
Visningar
92 K
 
Tillbaka
Topp