Hjääälp!! visum i ett år

D

Doremmi

Gäst
#1
Hejsan....
De är så att jag och killen fick precis reda på att vi väntar tvillingar ( har tre barn sen innan) och tänkte ta hit en bekant till familjen som kan hjälpa oss med barna. Men vi har aldrig bjudit in någon till Sverige och vi vill helst ha henne är i minst ett år. Min fråga är går de och söka uppehålltillstånd till henne för ett år direkt eller måste man ta turistvisum på 90dar och sen söka uppehålltillstånd för resten av tiden. Eller finna det en annan smidigt sätt och kunna ta hit henne på?
Tacksam för svar
 

Glimten

Klagomålshanterare
Forumpersonal
#2
Mig vetligen så kan man få turistvisum i Max 6 månader ( 90+90 dagar), men uppehållstillstånd tvivlar jag på att dom får första gången.
 
D

Doremmi

Gäst
#3
ok så de är bättre och ta hit henne på turistvisum o sen söka 90dar till... eller kan man söka uppehålltillstånd till henne om man har rimliga starka personliga skäl till detta!?
 
D

Doremmi

Gäst
#5
Såg på migrationsverkets hemsida att de har en blanket för " ansökan för uppehållstillstånd besök" en blankett om man har tänk och besöka mer än tre månader. Men söker man detta direkt eller efter person har kommit till sverige? Blir inte riktig klok på detta
 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
#6
Jag skulle råda dig att ta kontakt med ambassaden i Bangkok och / eller Thaikonsult. Där kan du få hjälp med bästa vägen att gå.

När vi fick barn kom min svägerska hit på turistvisum 3 månader, vi trodde att det skulle räcka. Men vi behövde mer hjälp av henne, sökte UT för besök hos Migrationsverket och fick 6 månader till. Dom var väldigt tillmötesgående.
 
G

glimten66

Gäst
#10
Såg på migrationsverkets hemsida att de har en blanket för " ansökan för uppehållstillstånd besök" en blankett om man har tänk och besöka mer än tre månader. Men söker man detta direkt eller efter person har kommit till sverige? Blir inte riktig klok på detta
När du är här pp turist viss o sen söker för tre månader till
Så blir det uppehållstillstånd för besök
 
A

Anonym

Gäst
#14
Du kan ju inte söka uppehållstillstånd till henne om hon har turistvisum, hon måste ut ur Sverige först
Hej.
min kompis tog hem sin tjej på 3 mån. visum, dom gifte sig i Sverige. Och efter det var det inga problem med permanent uppehållstillstånd.
kanske något att tänka på.
roger
 
#19
Nja, quote är inte helt fel ute. Min fru kom hit 2002 i juli. Efter hämtning på Arlanda åkte vi till Jönköping, hon blev med barn i Gränna (Braheborg), jag vägrade blankt att skicka tillbaka en gravid hustru till Bangkok, Migrationsverket gav med sig, samtal i Jönköping i stället och momentant PUT. Det kan gå!
 
#20
Nja, quote är inte helt fel ute. Min fru kom hit 2002 i juli. Efter hämtning på Arlanda åkte vi till Jönköping, hon blev med barn i Gränna (Braheborg), jag vägrade blankt att skicka tillbaka en gravid hustru till Bangkok, Migrationsverket gav med sig, samtal i Jönköping i stället och momentant PUT. Det kan gå!
Sverige ser annorlunda ut idag än 14 år sedan.
 
 
Topp