Hur är vädret där du befinner dig nu??

 
Hej

Efter några dagar med sol och minusgrader är det nu skitväder igen här på västkusten, det är 6 grader varmt och regn, vinden är sydostlig med en medelvind på 22 m/s och byvind på 29 m/s, vinden är fortfarande tilltagande och det känns inte som om kulmen är nådd.

Mvh isan lover
 
Även här nere är det mulet och blåsigt. Det blåser 16 m/s i medelvind vid Barsebäck och väl över 20 i byarna. Så någon promenad blir det inte idag.
 
Hej

Var ute en sväng med pojken eftersom han ville byta en julklapp på Torp i Uddevalla, regnet och blåsten har fortsatt hela dagen, vi såg flera omkullblåsta träd längs småvägarna, mycket åkermark låg under vatten och på några ställen svämmade åar över vägen, vad som vanligtvis var diken liknade nu floder eller mindre sjöar.

Mvh isan lover
 
Hej

Som jag befarade så har vädret ställt till en del problem här på västkusten, läste i GT om nefallna träd, elavbrott, översvämningar och höga vattenflöden, både Sotenäs, Tanum, Munkedal och Tjörn har drabbats.

Frugan jobbar ju i hemtjänsten nu på kvällen och hon ringde och meddelade att vägen var så översvämmad på ett ställe att bilarna inte kunde köra igenom utan fick vända, så det blev till att ta en omväg på någon mil för hennes del.


Mvh isan lover
 
Det är fortfarande blåsigt med kuling och 3 plusgrader. Det blir inte skönt att sticka ut näsan genom dörren. Mulet är det också.
 
Här har det snöat rätt så mycket sista dagarna,och igår var det 19 minus med några sekundmeter vind som gjorde det trist att vara ute.
Och nu under dagen har kvicksilvret stigit rejält så nu visar tempen endast -2.
 
Skall bli kallt i Norra och Nordöstra delarna kommande dagar.
6-16 grader på plain ground level och 2-10 uppe i Bergen med morgonfrost.
Även i centrala delarna skall det bli ner till 15 grader.
Blir att ta med vinterkläder om vi kör upp imorrn.
 
En av de bättre dagarna på länge, nordost monsunen drar ner kall luft från Kina, Japan och Sydkorea.
Dagens +27 är mycket bra som max, tyvärr är nätterna inte så mycket kallare.
Havet är fortfarande 27-28 grader.
 
Svalt om näsan nu.
20210101_060907.jpg
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp