Isaan 2017-2019.

Hej

Tänkte berätta historien om Kafä, han föddes i Korat hemma hos en morbror till frugan, han var där tills han var npgot år gammal, då kom frugans pappa på besök och frågade om han fick hunden, javisst sa morbrodern ta med den till byn.

Så blev det, men frugans pappa hade redan flera hundar som alla var magra och slitna, han hade dom bara utan att engagera sig så mycket i dom, när vi kom på vår årliga vintervistelse brukade han låta oss ha en av sina hundar hemma hos oss, först hade vi en som hette Top i samma storlek som Kafä men utan svans, han var också ifrån Korat.

Han var också trogen och barnvänlig, men efter bara några försvann den, vi visste inte vart och jag utfäste en belöning på 1000 baht till den som hittade den, bychefen ropade ut detta i högtalarna, men ingen sa sig veta var hunden var, jag och Top hade en bra relation om än inte av samma klass som med Kafä, Top var mer egen och följde mig inte precis överallt.

Han försvann och först några år senare erkände svärfars dåvarande kvinna att hon hade bytt Top mot en plastbalja av dom där uppköparna som kör runt och samlar ihop hundar som ska bli mat i Vietnam, ja gillade inte denna lata kvinna innan och ännu mindre efter detta.

Nästa år hade svärfar Kafä hos sig, vi skulle åka till grannbyn med svärfar i hans pickup, Kafä hade han fastkedjad på flaket, när vi kom till byn var det kalas, mat och groggar, när vi skulle åka tillbaka framåt småtimmarna lydde inte Kafät svärfar och hoppade inte upp på flaket, vi kör nu sa han, men du kan ju inte lämna hunden här sa jag, han hittar hem ändå sa han och körde, Kafä sprang efter så länge han orkade och försvann sen ur sikte.

Ingen hund kom hem, vad var det jag sa påpekade jag, han åkte bil dit och då har han svårt att hitta hem sa jag, svärfar brydde sig inte alls, efter ytterligare några timmar sa jag till frugan att jag åker ut i natten och letar efter honom, FU är inte klok sa hon, det är kolsvart och natt, men jag klädde på mig en massa kläder, rånarluva och långbyxor och for iväg på moppen.

Jag återvände till den by vi hade besökt och körde sakta längs vägen tillbaka mot vår by, stannade ibland och ropade hans namn, såg några jägare med pannlampor och bössor ute i skogen men inget annat, timmarna gick men helt plötsligt tyckte jag att jag skymtade något brunt bland träden i ljuset från moppen, stannade och ropade igen, nu var det Kafä, han blev väldigt glad och hoppade runt mig, hans päls var full med kardborrar som jag plockade bort.

Han sprang sedan bredvid moppen hela vägen hem till oss, ifrån den dagen var vi oskiljaktiga, han bodde hos oss och följde mig överallt, besökte jag någon lade han sig utanför deras hus ovch väntade sen följde han med mig igen, körde jag moppe sprang han bredvid, så nära att jag kunde ta på honom, 15-20 km var lagom fart för honom.

Efter några år kommer jag ihåg att vi skulle på en stor molamfestival i en annan by, vi skulle besöka en falangkompis där och gå på festivalen, vi ville lämna Kafä hemma eftersom det kommer att vara flera tusen personer där och hög volym m.m, men när vi åkte sprang han som vanligt efter oss, jag bad chauffören stanna och han hopade upp på flaket, när vi kommfram visste vinintresse var vi skulle göra av Kafä, han ville ju absolut med, min falangkompis hade ovkså hund ovh jag frågade om dom hade något koppel.

Det går aldrig sa han, Kafä är inte van att gå inkopplad, jag tänkte också att det skulle bli problem, men jag satte på honom kopplet och vi gick iväg, han var en dröm att gå med, kopplet sträcktes inte ens ut, han gick tätt bredvid mig med kopplet hängande i en båge, så fortlöpte hela kvällen, ingen fattade någonting, det var gott om andra hundar, tusentals människor och ett himla oväsen, men han var kolugn, helt fantastiskt.

Samma sak om vi åkte till någon marknad eller annan stad, han var med oavsett om vi åkte Saleng, Rod Thai eller pickup, han höll sig i närheten av fordonet och hoppade på igen när vi skulle åka vidare, aldrig några problem, förutom att andra hundar ibland utmanade honom, men det slutade alltid på samma sätt även om dom var 3-4 stycken.

Han var med och lämnade pojken i skolan varje morgon, på vägen dit passerade vi många revir med hundar utanför respektive hus, Kafä bara morrade och visade tänderna, det räckte för dom flesta men ibland begick någon av dom misstaget att attackera honom, då blev det hårda tag och det slutade alltid med att den andra hunden eller hundarna pipande haltade in på sin tomt.

Kafä rörde sig fritt ifrån det att han föddes i Korat tills han dog, han kom och gick som han ville, betäckte förmodligen dom flesta tikarna i by, var gatans kung och helt orädd, ändå var han så varsam och snäll mot barn, han gjorde inget även om dom drog honom i svansen, öronen eller petade honom i munnen, men tröttnade han så gav han ifrån sig ett dovt morrande och då förstod barnen att det räckte för stunden.

Många förvånades över att han var så väluppfostrad, inte rörde mat på borden, inte gick in i kök och rum, han gjorde allt rätt, på natten skällde han inte utan låg tyst på altanen, först om någon kom nära grinden, om någon orm eller katt m.m rörde sig på tomten skällde han, få visste jag att det var något och gick ut även mitt in staten för att se vad han vill uppmärksamma oss på.

När vi var i Sverige visste han precis hur han skulle göra, han gick till templet och fick mat av munkarna, han visste när barnen åt skollunch och fick ben och rester av barnen, han besökte släktingarna och dom ville gärna att han skulle stanna kvar hos dom, men så fort han hade ätit upp gick han hem till oss igen, detta även om vi var i Sverige.

Några av grannhundarna skällde dygnet run på allt och alla, jagade skolbarn och cyklister, men Kafä låg lugnt kvar och lät dom andra hålla på, men någon gång hände det att han blev trött på det där gläfsandet, då gick han över gatan in till grannarnas tre hundar och gav dom en rejäl omgång.

Han rörde inte andra djur, som kycklingar, änder m.m, men vildsvin lärde han sig aldrig gilla, kommer ihåg i början när han sin vana trogen gav sig på dom direkt, men här gick han på pumpen, det blev snabbt ombytta roller och så var det han som jagades av vildsvinen istället, men han kunde ändå inte låta bli att visa vad han tyckte om dom år efter år,
ett djur till som han ogillade var dom elefanter som årligen besöker byn, men elefanterna nonchalerade honom helt och gav honom en smäll med snabeln om han kom för nära.

Han överlevde och vann otaliga fighter med andra hundar, han överlevde macheteslag i huvud och på kroppen, han blev påkörd flera gånger men kom alltid igen och repade sig, men den här gången tog det slut och allt har ju som bekant ett slut, många kommer nog att sakna honom nu när jag kommer ensam på salengen och jobbar i skogen utan min ständige följeslagare, på ett sätt hoppas jag nästan att ingen ny hund flyttar in hemma, det är svårt när man bara vistas på en plsts delar av året och ingen kan någonsin ändå bli som
Visa bilaga 75072

Mvh isan lover
Ledsen att du förlorat en god vän! ... men du har en förmåga att förhärliga allt i ditt liv! Är allt verkligen så fint som du framställer allt i din by?

I denna story är det en hel del som bryter mot din härliga by.

Jag börjar tänka på Fantomen och Tarzan när jag läser denna kommentaren, ja även Astrid Lindgrens olika sagofigurer men kanske är min fantasi för livlig, kanske.
 
Ledsen att du förlorat en god vän! ... men du har en förmåga att förhärliga allt i ditt liv! Är allt verkligen så fint som du framställer allt i din by?

I denna story är det en hel del som bryter mot din härliga by.

Jag börjar tänka på Fantomen och Tarzan när jag läser denna kommentaren, ja även Astrid Lindgrens olika sagofigurer men kanske är min fantasi för livlig, kanske.
Hej

För mig som är en enkel, positiv och glad människa är livet egentligen ganska fantastiskt, jag trivs nästa överallt, träffar trevliga människor, har roligt och fokuserar på det positiva, jag lever i nuet och är närvarande, oroar mig inte mycket och tar det som det kommer.

Du var inne lite på Fantomen och Tarzan vilket naturligtvis är en överdrift, men jag gillar helt klart äventyr, är nog lite orädd och vårdslös, gillar lite ovanliga upplevelser, att klä upp sig och besöka ett lands dyraste, finaste restauranger och umgås med kostymfolket är inte riktigt min grej, det har jag gjort men då i jobbet och med lön.

Jag gillar dom enkla naturnära människorna och det liv dom lever, dyra prylar, lyx och flärd är inte riktigt min grej, blir andra lyckliga av det så ok, men för mig betyder det nästan ingenting, jag är intresserad av främmande kulturer, möten, upplevelser, naturen o.s.v, det ger mig mer att sitta med en ”inföding” vid dennes lägereld eller på gatan och prata med folket där än att läsa lonely planet och följa deras rutter och råd.

Jag har alltid haft för att komma i kontakt med folk när jag har varit ute och rest, detta både i jobbet och privat, får lätt vänner, blir hembjuden till folk, åker jag taxi kanske den som kör erbjuder mig att besöka hans hem på middag, folk erbjuder mig att sova över hos dom, yrkesfiskare låter mig följa med dom ut på fisketurer, m.m.

Detta inte bara i Thailand utan så har det varit lite hela tiden i både i-länder och u-länder, jag tycker mig ha någon slags känsla för om det känns rätt eller fel, bildar mig snabbt en uppfattning om dom jag möter och oftast stämmer denna känsla, har väl nästan aldrig gått på någon direkt nit här utan allt har bara rullat på och gör så ännu, detta har lett till många härliga upplevelser och möten med främmande människor och kulturer.

Vet inte om du blev så mycket klokare på mig av detta, men det bara blev ett sånt här svar.

Mvh isan lover
 
Hej

Det ekonomiska läget verkar vara ansträngt i vårt område nu enligt frugan som har talat med släktingar och vänner nu eftersom vi snart ska åka ned, folk har det så dåligt ekonomiskt att dom har börjat ställa ris, gummi och annat, jag sa att vem är så dum att dom stjäl gummi som bara är värt 20 baht per kg?

Vi själva har tydligen klarat oss, vi har ju vår anställde Pan med familj boendes ute i farmen, han sover ju med bössan om natte så där har inget hänt, men många andra har tydligen blivit bestulna, låter nästan otroligt för att vara i vår by och vårt område, vi har vistats där över vintrarna i närmare 20 år utan att det hsr varit så här.

Men år efter år med dåliga inkomster eller kanske t.o.m förluster har tydligen pressat en del så hårt att dom nu inte längre ser någon annan möjlighet att försörja sig än att stjäla ifrån andra i omgivningen, låter väldigt tråkigt och det ska bli spännande att se hur det ligger till med detta i verkligheten när vi kommer ned.

Mvh isan lover
 
Hej

Såg att när jag skulle skriva stjäla i mitt förra inlägg ändrade I-paden detta till ställa, misstänker att frugan har något program installerat som ska rätta det man skriver, detta ställer till det för mig ibland.

Mvh isan lover
Språkpolisen har lovat att inte tjata om felskrivningar mer detta året;). Så det är lugnt, jag förstod iaf.:)
Angående stölderna där, tror du inte det är ligor som kör runt så som även händer här.
I byn där min tjej har sin farm, har det inte märkts något att människorna blivit fattigare, livet rullar på som vanligt, och skulle någon/några mot förmodan försöka stjäla något, så fixar dom det direkt:police:.... God Jul.
 
Språkpolisen har lovat att inte tjata om felskrivningar mer detta året;). Så det är lugnt, jag förstod iaf.:)
Angående stölderna där, tror du inte det är ligor som kör runt så som även händer här.
I byn där min tjej har sin farm, har det inte märkts något att människorna blivit fattigare, livet rullar på som vanligt, och skulle någon/några mot förmodan försöka stjäla något, så fixar dom det direkt:police:.... God Jul.

Hej

God Jul själv.

Nja dom verkar mer vara inne på att det är ökad fattigdom som har gjort att en del som tidigare klarade sig själva nu väljer att stjäla, gummi och ris förvaras ju ofta på lite speciella platser där man hsr en viss uppsyn och koll på detta, så det krävs nog lite lokal kännedom om var och när man kan slå till, t.ex nör någon är bortrest eller hsr lämnat sina produkter obevakade.

Men om det handlar om stora stölder direkt på en marknad eller större lager så kan det säkert vara ligor som ligger bakom, men ute på farmerna och i folks hem så ligger det nog lokala förmågor bakom.

Vad odlar dom i ditt område där dom inte har märkt av dom stora prisfallen på gummi, ris, cassava och sockerrör?

Mvh isan lover
 
Hej

God Jul själv.

Nja dom verkar mer vara inne på att det är ökad fattigdom som har gjort att en del som tidigare klarade sig själva nu väljer att stjäla, gummi och ris förvaras ju ofta på lite speciella platser där man hsr en viss uppsyn och koll på detta, så det krävs nog lite lokal kännedom om var och när man kan slå till, t.ex nör någon är bortrest eller hsr lämnat sina produkter obevakade.

Men om det handlar om stora stölder direkt på en marknad eller större lager så kan det säkert vara ligor som ligger bakom, men ute på farmerna och i folks hem så ligger det nog lokala förmågor bakom.

Vad odlar dom i ditt område där dom inte har märkt av dom stora prisfallen på gummi, ris, cassava och sockerrör?

Mvh isan lover
Hej igen. Där jag och min familj håller till odlas det naturligtvis ris, och priset för det har ju fallit som alla känner till, det odlas också sallad, potatis och några har även sockerrör. Flera har även fiskodlingar och det är bra pengar att tjäna där, den dagen jag blir pensionär vill jag ha en större fiskodling, alternativt kräftodling. Finns ju en här på forumet som startat upp en kräftodling, men han är sällan aktiv här (Birger).
Som sagt. Fiskodling, men även sallad ger pengar, vi har också nötdjur som ger bra inkomst, sålde en tjur för 70000 B i somras, så visst finns det pengar att tjäna.
 
Hej igen. Där jag och min familj håller till odlas det naturligtvis ris, och priset för det har ju fallit som alla känner till, det odlas också sallad, potatis och några har även sockerrör. Flera har även fiskodlingar och det är bra pengar att tjäna där, den dagen jag blir pensionär vill jag ha en större fiskodling, alternativt kräftodling. Finns ju en här på forumet som startat upp en kräftodling, men han är sällan aktiv här (Birger).
Som sagt. Fiskodling, men även sallad ger pengar, vi har också nötdjur som ger bra inkomst, sålde en tjur för 70000 B i somras, så visst finns det pengar att tjäna.
Svamp säljer frugan. Lättodlat.
Om vi hamnar på heltid i Thailand lutar det åt att utveckla detta.
 
Hej igen. Där jag och min familj håller till odlas det naturligtvis ris, och priset för det har ju fallit som alla känner till, det odlas också sallad, potatis och några har även sockerrör. Flera har även fiskodlingar och det är bra pengar att tjäna där, den dagen jag blir pensionär vill jag ha en större fiskodling, alternativt kräftodling. Finns ju en här på forumet som startat upp en kräftodling, men han är sällan aktiv här (Birger).
Som sagt. Fiskodling, men även sallad ger pengar, vi har också nötdjur som ger bra inkomst, sålde en tjur för 70000 B i somras, så visst finns det pengar att tjäna.
Hej

Ja jag håller med om att just priset på nötkött hsr gått upp rejält dom senaste 10 åren och där finns det absolut möjlighet att tjäna pengar, men för många småbönder är det en stor investering, sen krävs det rätt så många rai till bete och foder, men för dom som har pengarna och marken är det absolut en bra affär, hade vi bosatt oss i Thailand hade vi nog startat upp med detta.

Fiskodling hade vår anställde på farmen några år och det går bra, men det fick ett abrupt avslut när marken översvämmades och fisken smet ut, då tappade han lusten med det, men Thailändare älskar fisk och det går stt sälja hur mycket som helst, det finns ju dessutom en rad olika sorter att välja på.

Kräftor tror jag också på och vi äter själva detta ibland, tycker dom är goda, dessutom är dom tydligen lätta att föda upp enligt dom som odlar, det tar ju inte heller så mycket plsts som nötkreatur och det man får betalt för dom verksr ju vara helt ok.

Även frugan är inne på detta med grönsaker, hon fattar inte varför folk inte odlar mer sånt själva istället för att köpa, dels har man ju koll och är säker på att inga gifter används, sen växer det ju väldigt bra i det passande klimatet, det gäller bara att ha gott om vatten under torrtiden så kan man få extra mycket betalt.

Vi bor ju i vad som måste sägas vara ett område där ris och gummi har dominerat totalt dom senaste 20 åren, många har svårt att ställa om till annat, dels är ju gummiträden på plats och ger fortsatt ditt gummi även om priset har gått ifrån över 120 baht per kilo till 18-20 baht, inkomsterna på riset har ju halverats och det hsr inneburit stt många numera bara odlar för eget bruk och säljer överskottet, en del har gått över ifrån ris till sockerrör och cassava men även här rasade då priset.

En del bönder i vår by hade skaffat getter förra vintern, dom var billigare i inköp än nötkreatur, getterna äter nästan allt och är inte alls så kräsna som kor, dom förökar sig snabbare och är lättskötta, men inkomsterna är ju lägre, men det visar ändå att även fattiga familjer försöker ställa om och hitta nya sätt att försörja sig på.
Mvh isan lover
 
Svamp säljer frugan. Lättodlat.
Om vi hamnar på heltid i Thailand lutar det åt att utveckla detta.
Hej

Är också något som kan fungera, känner en Thailändska som är gift med en Japan i vårt område som odlar flera olika sorters svamp i skjul täckta med ståtak och plastduk på väggarna, svampen odlas i säckar med mycel.
Men dom är nog ensamma om detta i vårt närområde.

Mvh isan lover
 
Hej

Det ekonomiska läget verkar vara ansträngt i vårt område nu enligt frugan som har talat med släktingar och vänner nu eftersom vi snart ska åka ned, folk har det så dåligt ekonomiskt att dom har börjat ställa ris, gummi och annat, jag sa att vem är så dum att dom stjäl gummi som bara är värt 20 baht per kg?

Vi själva har tydligen klarat oss, vi har ju vår anställde Pan med familj boendes ute i farmen, han sover ju med bössan om natte så där har inget hänt, men många andra har tydligen blivit bestulna, låter nästan otroligt för att vara i vår by och vårt område, vi har vistats där över vintrarna i närmare 20 år utan att det hsr varit så här.

Men år efter år med dåliga inkomster eller kanske t.o.m förluster har tydligen pressat en del så hårt att dom nu inte längre ser någon annan möjlighet att försörja sig än att stjäla ifrån andra i omgivningen, låter väldigt tråkigt och det ska bli spännande att se hur det ligger till med detta i verkligheten när vi kommer ned.

Mvh isan lover
Sabai, sabai-kulturen blir verklighet i din by också
Hej

Såg att när jag skulle skriva stjäla i mitt förra inlägg ändrade I-paden detta till ställa, misstänker att frugan har något program installerat som ska rätta det man skriver, detta ställer till det för mig ibland.

Mvh isan lover
Kommunismen ställer till problem, inte enbart i verkligheten, utan i dagliga livet!
 
Hej

För mig som är en enkel, positiv och glad människa är livet egentligen ganska fantastiskt, jag trivs nästa överallt, träffar trevliga människor, har roligt och fokuserar på det positiva, jag lever i nuet och är närvarande, oroar mig inte mycket och tar det som det kommer.

Du var inne lite på Fantomen och Tarzan vilket naturligtvis är en överdrift, men jag gillar helt klart äventyr, är nog lite orädd och vårdslös, gillar lite ovanliga upplevelser, att klä upp sig och besöka ett lands dyraste, finaste restauranger och umgås med kostymfolket är inte riktigt min grej, det har jag gjort men då i jobbet och med lön.

Jag gillar dom enkla naturnära människorna och det liv dom lever, dyra prylar, lyx och flärd är inte riktigt min grej, blir andra lyckliga av det så ok, men för mig betyder det nästan ingenting, jag är intresserad av främmande kulturer, möten, upplevelser, naturen o.s.v, det ger mig mer att sitta med en ”inföding” vid dennes lägereld eller på gatan och prata med folket där än att läsa lonely planet och följa deras rutter och råd.

Jag har alltid haft för att komma i kontakt med folk när jag har varit ute och rest, detta både i jobbet och privat, får lätt vänner, blir hembjuden till folk, åker jag taxi kanske den som kör erbjuder mig att besöka hans hem på middag, folk erbjuder mig att sova över hos dom, yrkesfiskare låter mig följa med dom ut på fisketurer, m.m.

Detta inte bara i Thailand utan så har det varit lite hela tiden i både i-länder och u-länder, jag tycker mig ha någon slags känsla för om det känns rätt eller fel, bildar mig snabbt en uppfattning om dom jag möter och oftast stämmer denna känsla, har väl nästan aldrig gått på någon direkt nit här utan allt har bara rullat på och gör så ännu, detta har lett till många härliga upplevelser och möten med främmande människor och kulturer.

Vet inte om du blev så mycket klokare på mig av detta, men det bara blev ett sånt här svar.

Mvh isan lover
Jaha och nu stjäl dessa fina människor från varandra!
 
Var att läsa om Kafä hade gått bort @Isan Lover beklagar verkligen :wai:
Hej

Ja der var tragiskt, men han blev äldre än dom flesta hundarna i byn, det är ganska tufft att leva fritt med revirstrider och kamp om tikarna, samt på det sätt hundar behandlas i Thailand, men en fantastisk vän och i mins ögon ovanlig hund var det.

Mvh isan lover
 
Hej

Idag har frugan och jag varit och bytt ut våra ATM kort på Bangkok Bank, vi märkte att båda korten var spärrade igår, ett hade gått ut och det andra skulle bytas ifrån VISA till Union Pay som banken använder sig av numera, det tog närmare en timma att få detta ordnat, ett problem var att jsg hade bytt pass och därmed hade ett nytt passnummer, detta förstod dom inte först eftersom Thailändska passnummer följer innehavaren och är samma hela tiden.

Så dom var tvungna att kontakta huvudkontoret i Bangkok och få mitt nya passnummer registrerat där innan dom kunde utförda ett nytt ATM kort till mig i Udon Thani, tjejerna som skötte våra ärenden var dessutom väldigt intresserade av Sverige, klimatet och vad frugan jobbade med där, om det var svårt att få medborgarskap o.s.v, så det tog lite extra tid.

Jag passade på att fråga varför en del utlänningar uppger att dom har problem att få öppna ett bankkonto i Thailand, enligt tjejen på banken beror det oftast på att det handlar om turister utan fast adress i landet, man kan ju inte uppge ett hotell som adress sa hon, för en falang som är skriven på en adress i Thailand och inte är turist ska det inte vara några problem svarade hon, låter väl rätt logiskt i mina öron.

Nu väntar vi på en kusin till frugan ifrån byn som ska hämta oss i sin pick-up, det blir shopping på vägen i något varuhus, vi brukar ju ladda upp rejält när vi är i stan, förmodligen blir det Big C eller Makro, tycker för övrigt att det är väldigt lugnt här i Udon Thani, inte så mycket trafik, lite folk på Central Plaza och andra ställen i centrum, ser en hel del falanger men känslan är ändå att det är lite mindre än vanligt för årstiden.

Mvh isan lover
 
Hej

Kul att vara tillbaka i byn igen, släkten var redan hemma hos oss och väntade när vi kom, det blev flera omgångar med mat och öl, sen startade jag upp min moppe och åkte runt lite i byn, alla ropade, vinkade och var glada, många barn gjorde en wai och bugade längs vägen.

Vår närmaste farm på 15 rai som vi skördade eucalyptus på förra året såg bättre ut i år än förra året, vår anställde Pan hade röjt ogräs och skött om den bra, nu blir det bara att finjustera lite och ta bort dom skott som ser sämst ut, vi sparar dom rakaste och kraftigaste, det finns även en hel del träd med lågt sittande grenar om ska tas bort med machete.

Idag var det besiktning av moppen i Fao Rai, sedan två år går det att besiktiga där, tidigare var vi tvungna att göra detta i Nong Khai, dom kollade belysning, bromsar, ljudnivå och avgaserna med en mätare, allt var ok som vanligt, jag köpte mig även en ny korg fram på moppe , den gamla svarta av mörket wave för 150 baht hade spruckit i botten, nu köpte jag en kromad kraftigare modell för 380 baht.

Jag och pojken passade även på att klippa oss i Fao Rai, han skulle ju ha sin vanliga skolfrisyr, själv klippte jag mig också kort, det är skönt i värmen tycker jag, dessutom torkar det snabbt efter dusch och bad.

Vi besökte skolan i byn också, pratade med några av lärarna, rektorn var tyvärr ledig men vi ska träffa honom på barnens dag, lillpojken blev genast omringad av sina klasskamrater och fotbollskompisar, alla undrade vilken dag han skulle börja skolan igen och första riktiga skoldagen blir på måndag.

Det är lite kvavt här, ganska hög luftfuktighet och dryga 30 graders värme i skuggan på dagen, nattetid är det ca 25 grader, dom har inte haft någon riktig kyla än den här vintern säger dom, bara två dygn som var lite kalla, vi får väl se om det blir vinter, jag tog ju med mig ett element med fläkt i år, det brukar ju vara flera veckor med 8-12 grader på natten.

Idag har vi grillat kotunga, vilket är väldigt gott, men man får skära den i tunna skivor när man äter den annars kan den bli lite seg, vi har ju två vildsvin som vi ska slakta och äta under dom här två månaderna, vi tar nog en ganska snart och så sparar vi en tills vi får besök ifrån Danmark, jag vill gärna bjuda frugans lillasysters man på vildsvin, det var han vi besökte i Ringköbing i höstas på den stora gården där.

Som vanligt var det en del att göra i trädgården, men det var väl även där lite bättre än det brukar vara, vi hade ju en av frugans kusiner, med fru och barn boendes i vårt gästhus, dom har väl skött trädgården på 1 rai skapligt, men jag får nog
ändå lägga en vecka på den innan jag blir nöjd.

1547131269732.jpeg

Så här ser lilleman ut nyklippt och redo för skolan igen.

Mvh isan lover
 

Liknande trådar

 
Topp