Kommer Thailands ekonomi att kracha nu......

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Ko Lanta, 7 december 2017.

 1. Ko Lanta

  Ko Lanta Medlem

  Vad tror ni, kommer alla barer att stängas i Thailand p.g.a. en lag i Sverige?

  Regeringen föreslår ny sexköpslag
  Planerna på att göra det straffbart att köpa sex utomlands tas nu vidare. ”Det är helt enkelt fel att köpa sex, och om du gör det, så bidrar du till den omfattande globala handeln med kvinnor och barn”, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

  Regeringens egen utredning och flera remissinstanser avrådde från en sådan lagändring tidigare i år, men nu skickas förslaget till lagrådet.

  Justitieminister Morgan Johansson (S) tror att åtgärden kan få en avskräckande effekt, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

  – Att få stopp på den här människohandeln, vi talar ju om en sexuell slavhandel faktiskt, det har varit en av våra allra viktigaste prioriteringar. Detta är också ett vallöfte, något som vi drev redan i opposition och som vi nu levererar, säger Morgan Johansson till Ekot.

  Han säger att regeringen trots motståndet går vidare på grund att frågan är så viktig.

  – Det är helt enkelt fel att köpa sex, och om du gör det, så bidrar du till den omfattande globala handeln med kvinnor och barn, säger han.

  I dag föreslås även skärpta straff för köp av sexuell handling av barn, med ett höjt maxstraff från två år till fyra år i fängelse, och ett höjt minimistraff från böter till fängelse.

  – Egentligen är det absurt att vi har haft böter i straffskalan för köp av sexuell handling av barn. Det har jag tyckt varit stötande under väldigt lång tid, säger Morgan Johansson.  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-foreslar-ny-sexkopslag
   
 2. Frogfish

  Frogfish Medlem

  Det blir nog svårt med bevisningen. Vad jag vet är det inte förbjudet att bjuda på drinkar och gå hem tillsammans (då skulle nog Stureplan få lägga ner). Vad som händer därefter är ju lite svårt att dra i bevis.
   
  Phonta, Nam Falang och Sth411 gillar detta.
 3. Birger

  Birger Forumräv

  " Det är fel att aktivt bidra till den judiska utsugningen" hette det i Tyskland, när könsköpsförbudets förlaga sjösattes 1934. Det var då en lag som förbjöd tyska medborgare att anlita judiska läkare och tandläkare, senare också judiska hantverkare, och den lagen har vi alltså importerat till Sverige.

  Notera att pr*stitution är lika lagligt i Sverige idag, som vad det var att vara jude i Tyskland 1934. Man kan tycka vad man vill om pr*stitutionen, men detta är en ren diskrimineringslag uteslutande avsedd för att göra livet extra jobbigt för en illa sedd yrkesminoritet och ingenting annat. Den vilar uteslutande på "moralisk" grund.

  Morgan Johansson är säkert inte nazist, men han argumenterar som om han vore det! Dessutom är lagen givetvis fullständigt verkningslös, den får bara regeringen att verka lika löjlig som vad många redan idag tycker att den är... Frogfish har ju rätt, bevisbördan är orimlig och omöjlig. Hela förslaget är rena nyset och bara ägnat att öka ett redan fullständigt rimligt och sakligt underbyggt politikerförakt.
   
  BGW, Phonta och Sth411 gillar detta.
 4. kurant

  kurant Forumräv

  Svenskar är bara en minoritetsgrupp i thailändska barer.
  Fast ibland har jag trott att det finns lika många svenska barägare som det finns svenska kunder i barerna,
  men dom säljer väl bara öl och drinkar ;)
   
 5. Ko Lanta

  Ko Lanta Medlem

  I dag föreslås även skärpta straff för köp av sexuell handling av barn, med ett höjt maxstraff från två år till fyra år i fängelse, och ett höjt minimistraff från böter till fängelse.

  – Egentligen är det absurt att vi har haft böter i straffskalan för köp av sexuell handling av barn. Det har jag tyckt varit stötande under väldigt lång tid, säger Morgan Johansson.


  Jag tycker att de löjligt låga straff som varit, även efter skärpningen av dessa vidriga brott, det fattas nog en nolla efter 2 och 4 år
   
  Phonta, Nam Falang och Android gillar detta.
 6. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Annars är väl inte den svenska moralen så högt värderat i övriga världen som jag har uppfattat saken.
  Nu skall den gå i export. Vore nog moraliskt bättre om man startade på hemmaplan och gjorde samhället trevligt även för kvinnor inräknat förorter.
  Fast plakatpolitik är det härskande i dagens samhälle.
   
  BGW och Phonta gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Frogfish

  Frogfish Medlem

  Jo, det ger ju mer godhetspoäng att jaga vuxna som har ömsesidigt sex utomlands, än att jaga gängvåldtäktsmän i svenska förorter. Det är skillnad på folk och folk.....
   
  SatanG, Jon, teerak och 3 andra gillar detta.
 9. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Fn , vet inte om jag vågar "Gilla " så många inlägg från oliktänkande här på Forumet ,kanske får jag fula namnet igen :):)
   
 10. Matt82

  Matt82 Medlem

  Tror att lagen i sig blir verkningslös. Det finns en anledning att Advokatsamfundet, Polisen och Åklagarmyndigheten sätter sig emot den.

  Undrar om det ska jagas medelålders kvinnor i Afrika med denna lagstiftningen? Enligt exet som är från Afrika så var det relativt vanligt med Svenska damer som köpte småpojkar där för en del år sedan. Hur som helst så kommer en sådan lag inte att stoppa den värsta sidan med pr*stitution, trafficking och annat utan det är snarare grabbar och gubbar i Amsterdam/Red Light som är lätta att komma åt.

  Har säkert fel men jag tror personligen på en öppnare sexuallagstiftning så det sker mer i det öppna, bli av med organiserad brottslighet och all skit som följer där. Ge tjejerna och killarna ett bättre stöd. Det kommer aldrig att försvinna, det kommer bara att hamna i mörkare gränder eller andra länder med sämre förutsättningar.
   
  Phonta och pontiac-51 gillar detta.
 11. Birger

  Birger Forumräv

  Jag tror Matt82 har helt rätt, det här är bara en "morallag" utan effekt på nånting. Ett uttryck för inkompetensen hos våra lagstiftande politiker, många av dom kan säkert inte skilja mellan en lag och en enkel ordningsregel. Det är ingen tillfällighet att vi har en hel juridisk industri som ägnar sig åt att försöka tolka vad politikermiffona har tänkt... Eller tror sig ha tänkt.
   
  Phonta och pontiac-51 gillar detta.
 12. hemskasven

  hemskasven Medlem

  Det finns en risk att utpressarmaffia i olika länder får nys om denna nya lagstiftning och ser en chans att tjäna in lite pengar.
  Buggat hotellrum med en vackert inspelad film kan få många att lätta på plånboken för att slippa få den spridd på internet. Den första inbetalningen kommer snabbt att följas av nya krav.
  Så har en brottslighet skappat ytterliggare en...
   
  Matt82 och Mr.Jo gillar detta.
 13. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Undrar vad fick dig på dom tankegångarna? :D
   
 14. Berralund

  Berralund Forumveteran Guldmedlem

  Hemska tankar du har Sven... :xmas_smiley:
   
  hemskasven gillar detta.
 15. Sparks

  Sparks Medlem

  Skepparn. Har du inte varit på "Romantic Hotel" i Japan? Redan på 80-talet fick man en VHS-tejp på de gymnastiska övningar som man just varit del av.:D
   
 16. Matt82

  Matt82 Medlem


  Undrar hur mycket åklagaren i Sthlm för några år sedan som hade jour när han blev tagen med en pr*stituerad hade betalat för att inte bli tagen? Lite roligt när polis ringer jourhavande åklagare och samtalet kopplas till den gripne 555
   
  hemskasven gillar detta.
 17. Berralund

  Berralund Forumveteran Guldmedlem

  Har varit i Japan en enda gång, 1977. Då var det avmönstring och direkt till flygplatsen, tyvärr ingen tid för Romantic Hotel. :(
   

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?