Måste man bära med sig sitt pass?

Diskussion i 'Uppehållstillstånd och visum mm' startad av Isan Lover, 14 april 2018.

Taggar:
 1. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Det är åtminstone inget som polisen i vårt område bryr sig om, själv kör jag ju nästan alltid utan hjälm precis som alla andra människor i området inklusive polisen själva, det enda som kan få folk att ta på sig hjälm på landet är väl regn eller en period med ovanligt mycket insekter i luften.

  Men jag tror du kan ha rätt när det handlar om turistorter, här kan nog polisen se turister utan hjälm och körkort som en möjlig inkomst, det är nog härifrån dom flesta negativa historier om polisen härstammar.

  Själv tror nog att det mest är andra saker som spelar in, ger mig på att försöka rangordna dessa:

  1: Språkkunskaperna.

  2: Var man befinner sig i landet.

  3: Attityden.

  4: Grad av integration.

  5: Klädsel och smycken.

  Vad tror du om detta?

  Mvh isan lover
   
  eirkar, Matt82 och suriya gillar detta.
 2. Matt82

  Matt82 Aktiv medlem

  Har ingen egen erfarenhet av det och inga planer på att skaffa mig :) Men det är i alla fall det mina vänner, Thai och utlänningar är 100% överens om.

  Ser inte ens det konstiga i det, Thai är väl rätt så uppväxta med att Thai skyddar Thai och kan du inte språket när du ska förklara olyckan så har du nog ett underläge.

  100%-igt lär det inte vara åt något håll men att man skulle vara i underläge som farang det betvivlar jag inte en sekund. Menar det inte som något gnäll utan snarare att man kanske ska försöka att inte hamna i situationer där man får reda på hur det ligger till ;)
   
  Pepsi gillar detta.
 3. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Håller med här, jag förstår inte alls varför så många uppger sig ha problem med polisen och därför ogillar dessa.

  Dom enda poliserna som jag kan uppleva som lite jobbiga är dom som är riktigt fulla, dom kan precis som alla andra bli riktigt tjatiga och svåra att bli av med, dom vill skåla och dricka hur länge som helst.

  En annan sak som jag inte känner mig riktigt bekväm med är ju att dom poliser man möter oftast har en redig revolver på sig och ibland en bössa på sin MC eller i bilen, det hände en gång att några poliser som jag och en kompis drack med i Suratthani tog fram sitt vapen när ägaren till baren ville stänga, detta upplevde jag som ytterst pinsamt.

  Polisen viftade med pistolen och sa till personalen att inte stänga utan fortsätta servera, då ville jag bara komma bort därifrån så fort som möjligt, jag tyckte synd om ägare och personalen som inte fick stänga utan tvingades ha öppet mitt i natten.

  Mvh isan lover
   
  Pepsi gillar detta.
 4. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Om det är norm att inte bry sig om lagar och regler i ett visst område, så kan man ändå "se det som ok" tycker jag. Lagar och regler är ju stiftade på en högre abstraktionsnivå för att främja landets utvecklig utifrån beslutsfattarnas uppfattning, och det kanske är helt motsatt från uppfattningen som man i stort sett har i en viss by (t. ex. den du bor i). Problem kan isåfall uppstå när man kommer utifrån och inte känner till de lokala "lagarna".

  När det gäller hjälm så har jag den för min egen skull, så där spelar det ingen roll vad som är lag så länge det är tillåtet att ha hjälm. :) När det gäller körkort så har jag det för att visa respekt för thailändska lagar samt föregå med gott exempel, eftersom jag själv redan vet att jag kan köra ordentligt. :xmas_smiley:

  Nummer 2 och 3 tror jag är de viktigaste. 1, 4 och 5 ser jag som en del av detsamma. :)

  Många faranger blir arga och otrevliga redan från början baserat på tidigare dåliga erfarenheter (kan vara båda andras och egna erfarenheter), och då är man i en extremt mycket sämre sitts redan från början och helt i onödan, och konsekvenserna av det är nog värre i turistorter. Så min ordning skulle bli 3 följt av 2 och sedan 1, 4 och 5. :)
   
  Last edited: 15 april 2018
  Samet, Berralund, Isan Lover och 1 annan gillar detta.
 5. Långeman

  Långeman Forumveteran

  Skaffa TH kk så har du leg dessutom då ditt passnummer finns angivet där
   
  lullil, Berralund och Isan Lover gillar detta.
 6. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Tar man det lugnt och kräver att få förklara sin situation så bör man få det till sist, men det är klart att man är i underläge om man inte har så mycket förståelse för landet och språket.

  Jag ser ingen anlednig att ta på sig skulden bara för att de eventuellt ger en skulden från början. :)
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Läste det Du skrev, vi tycks ha olika kk, tog fram mitt kk och pass, inte hittar jag passnummer på mitt kk
   
 9. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Gillade ditt svar att om det är vad som är ”norm” som gäller i ett område, att innevånarna inte bryr sig om och inte ens polisen försöker tillämpa vissa lagar i vissa delar av landet är ju helt riktigt, detta kan nog upplevas som lite förvillande när man som Svensk är van med att i princip alla lagar används och tillämpas i hela landet.

  Själv tror jag också att en del utlänningar blir arga om dom stoppas och kanske tror att dom ska bötfällas, men minst lika många tror jag känner sig osäkra eftersom dom kanske inte förstår vad polisen säger, har hört att man måste muta polisen, kanske själv tar fram pengar och erbjuder polisen utan att denne har begärt detta o.s.v.

  Mvh isan lover
   
  Berralund och suriya gillar detta.
 10. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Ja, jag tycker det verkar uppenbart att de i första hand är rädda. Jag ser ingen grund till att generellt vara rädd för polisen, men hade jag hamnat i den situationen du hamnade i så hade jag absolut blivit rädd och försökt komma därifrån så fort som möjligt.
   
  Pepsi och Isan Lover gillar detta.
 11. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Du har kanske ett gammalt körkort? På de gamla korten brukade ha formatet passnummer, bindestreck och ett annat nummer (som jag inte vet vad det betyder). På det nya korten som jag fick i slutet av förra året så står passnumret nedtill på kortets framsida.

  Jag vet dock inte hur bra körkort fungerar i den här situationen, men jag misstänker att kopia av pass skulle fungera bättre.
   
 12. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Ett Thailändskt körkort fungerar utmärkt i dom flesta situationer, det är ju dessutom något som polisen är vana med och litar på.

  Mvh isan lover
   
 13. Mackfaktorn

  Mackfaktorn Forumräv

  Var tvungen kolla mitt kk å där står då också passnummer med.
   
  Isan Lover gillar detta.
 14. Mackfaktorn

  Mackfaktorn Forumräv

  Såg i år thai nu iofs men några som identifierade sig innan påstigning med kk på flygplatsen i Khon Kaen
   
 15. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Som ID-handling är körkortet bättre, men i den situation som tråden gäller så verkar det som att det är kopia av passet är ett säkrare alternativ.
   
  Isan Lover gillar detta.
 16. Mackfaktorn

  Mackfaktorn Forumräv

  Bär ju aldrig heller med mig passet brukar ta foto i telefon på det, men vet ej om det skulle hjälpa om man vart tillfrågad men hittills aldrig hänt iaf.
   
  Isan Lover och suriya gillar detta.
 17. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Ska passa på att förtydliga att med kopia av passet så menar jag förstasidan och sidan med inresestämpeln som visar när man kom in och hur länge man får stanna. Det är information som körkortet inte har.
   
 18. Långeman

  Långeman Forumveteran

  Det har jag haft på mina KK i 10 år nu
   
 19. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Temporärt 2 år mc expired 18 Januari 2019, fortfarande hittar jag inget passnummer, nu har Ubon hittat felet, stämmer bra fast inte, jag tog ut ett nytt pass så ID numret stämmer med gamla passet, så om Ni byter pass så stämmer det inte.
   
  Isan Lover och suriya gillar detta.
 20. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Stämmer. Så kan det bli också. Där har du precis hittat en svag punkt. :)
   
 21. NilsG

  NilsG Forumveteran

  Jo hade varit smidigast kanske men då behöver jag krångla med var jag bor.
   
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?