Motion i olika former

Diskussion i 'Ordet är fritt' startad av Berralund, 22 mars 2018.

Taggar:
 1. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Det finns tydligen ett ganska stort intresse för att träna och motionera bland oss medlemmar här. Själv älskar jag att ta långa promenader, vi har fina stråk bl a längs Kävlingeån här i tätorten. Senast i eftermiddags var jag ute på en entimmes rask promenad, det blev nog mellan 5 och 6 km. Kunde ha blivit längre om promenadstigen inte hade varit så pass lerig.

  Dela gärna med er!
   
  Audirs2 och Långeman gillar detta.
 2. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Den enda delen på/i min lekamen som rör på sig är klumpen innanför pannbenet, resten är i hibernerat stadie.:):D
   
  Berralund gillar detta.
 3. andrejsdenruskige

  andrejsdenruskige Forumveteran

  För min del är det väldigt periodvis.
  Kan träna som en idiot i några månader...fram till jobbet inte tillåter det och då blir det 0 träning eller motion.
  På sin höjd kan det bli att gå i trapporna i stället för att ta hissen.
   
  Berralund gillar detta.
 4. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja så långt kan jag sträcka mig, tar trappan och skall sanningen fram kan jag också ta en promenad men då skall det vara minst vår i luften!
   
 5. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Trappan tar jag alltid, speciellt när jag jobbar. För vi har ingen hiss. :)
   
  Lyco gillar detta.
 6. kurant

  kurant Forumveteran

  Är väl uppe i 6km per dag numera sen gumman blivit kvitt det det som hämmat henne och det ger bättre flås och vikten går stadigt neråt. Trevligare att vara två på turerna. Snorkelturerna med tre timmar i vattnet har också bra effekt. Simning är skonsamt för lederna.
  1kg i veckan är det just nu i minskning, mer än planen faktiskt.
   
  eirkar, suriya, Micke.T och 1 annan gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Det jag har tänkt ibland att människan måste ha en inre motstånd för all motion som måste övervinnas för att det skall bli av.
  När man sedan har tränat flitigt så blir det tvärtom, man måste försöka bromsa för att inte gå sönder av överträning. Kanske en liten överdrift. :rolleyes:
  Som sagt förut cyklar jag mycket, det är också skonsamt för gamla leder liksom simning som Kurant var inne på.
  Dessutom om man vågar välja lite sidovägar kan man upptäcka mycket fina vyer.
  Annars försöker inspirera Noi också att träna och har fått henne intresserad av cykel för hon tycker att cykelkläder är snygga. Alla skäl är ok tycker jag.
  Sedan är motion och träning lite olika saker men att röra på sig höjer livskvalitén mycket kanske på grund av att det påverkar även hjärnan och andra sinnen.
  Bor man här i Thailand så är det också ett bra sätt att få nya vänner som kanske hjälper till med språkövningar.
   
  eirkar och suriya gillar detta.
 9. Matt82

  Matt82 Aktiv medlem

  Har ärligt talat tränat enbart 2 pass på 1.5 år nu. Kom helt av mig igen när jag haft fullt upp på jobbet, resor fram och tillbaka till Thailand, alldeles för mycket onyttig mat och godis med mera.

  Får bli att träna ikapp 18 månaders gymavgift när vi kommer hem igen :)
   
 10. Birger

  Birger Forumräv

  Träningen har blivit nästan som en hobby här i Thailand, jag brukar hålla på några timmar varje eftermiddag. Just nu (sista halvåret) har det bara blivit styrketräning eftersom det är vad jag behöver mest numera. Jag loosade 13 kilo när jag var sjuk i denguefeber för nåt år sen, så man har ju lite att ta igen... Morgonpromenaden med jyckarna är ju obligatorisk, men det är bara 3,5 km så den räknar jag inte som träning. Om nån månad hade jag nog tänkt att minska på styrketräningen och börja gympa mer, för att börja träna mer allsidigt, det är lite ensidigt just nu. Och i söndags var jag i Chayaphum och fick fatt i en sandsäck och handskar, lite bånkande på säcken blir bra motion... Jag tar ingen träning så där på blodigt allvar, den bästa och effektivaste är ju alltid den träning som faktiskt blir av och det skall ju vara skoj också.
   
  Mr.Jo, eirkar, suriya och 2 andra gillar detta.
 11. nmax

  nmax Forumveteran

  Vill man ha riktigt allsidig träning och effektiv fettförbränning så har man alla möjligheter här med Thaiboxnings gym lite överallt, passar alla åldrar oavsett tidigare efarenhet.
   
  Mr.Jo gillar detta.
 12. jp

  jp Medlem

  Jag fick problem med en höft och utdömd till slakt som en gammal travare. Nån djävla fettkörtel var uttorkad i höftleden. Kände mig som en valack under lång tid. Sedan är jag plattfot så fötterna nästan suger fast när jag går. Promenera går inte!!

  Fick tips om att börja simma och cykla. Så jag startade för 18 månader sedan med att minst 5 dagar i veckan simma 500 m och cykla 20 minuter på en spinningcykel. Jag är nu helt frisk (efter ca 10 månader). Springer i trapporna som en häst som kvalat in till Elitloppet. Så jag kommer alltid att träna ca 1 timme per dag. Med sim och cykel.

  Ett tips är att lite svett måste pressas fram (så gammal skit typ bakfylla lämnar kroppen) och lite flås skall framkallas (så pumpen får jobba lite). Jag minskade 8 kg från XL till L. Nää nog fortsätter jag.
   
  eirkar, suriya, Acke och 4 andra gillar detta.
 13. gunnarg

  gunnarg Forumveteran

  Varför skaffa sig bakfylla det är inget som förgyller tillvaron.:laugh:
   
 14. nmax

  nmax Forumveteran

  Bakfylla är för amatörer
   
 15. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  ED4428B1-D999-41DE-BF85-17128FAC9C03.png En arbetsdag på jobbet.
   
  Mr.Jo, eirkar, gunnarg och 4 andra gillar detta.
 16. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Själv kör jag 5-2 metoden sedan en dryg månad, jag äter inte alls på måndag och tisdag utan nöjer mig då med kaffe och vatten, övriga 5 dagar äter jag som vanligt, har gjort detta förut och vet att det fungerar bra för mig.

  Tänkte behålla den viktminskning på 5 kg som jag fick genom att jobba i värmen med eucalyptus avverkning i Thailand, samt möjligen bättra på den lite till, förutom att gå ned i vikt brukar jag bli piggare, få lägre puls och må bra av denna diet.

  Sen tränar jag ju pojkens fotbollslag 1.5 timma per vecka, då får ju även jag röra mig en del, sen ska jag och pojken börja springa den här helgen, jag har lovat att springa ett lopp här på kusten i sommar, det är 6 km i kuperad terräng, så vi får träna lite innan.

  Mvh isan lover
   
  Audirs2, Mr.Jo, suriya och 2 andra gillar detta.
 17. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Du håller verkligen igång. Jag slår dig i antalet våningar men övrigt blir avsevärt mindre. Långpromenaderna när jag är hemma bättrar på det hela men här ombord är jag alltför lat och upptagen av jobbet.
   
  Kycklingen gillar detta.
 18. BERTIL

  BERTIL Medlem

  Jag håller igång med promennader, man får vara glad så länge man slipper rullatorn.
   
  gunnarg och Berralund gillar detta.
 19. suriya

  suriya Forumvärd TS-teamet

  Ja, det är det som motiverar mig att hålla igång. Man behöver röra lite mer på sig då och då, jämfört med vad man vanligtvis gör, tror jag. :)

  I Thailand är det lättare att komma iväg och träna också, tycker jag. Superskönt med träning i värmen på kvällen ju. :)
   
  jp och Kycklingen gillar detta.
 20. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  På helgerna så ser det värre ut här, då är jag lat.
   
 21. andrejsdenruskige

  andrejsdenruskige Forumveteran

  Går numera 20min till jobbet och det samma på vägen till hotellet.
  40min gång 4 dagar varannan vecka.
  Passar mig utmärkt
   
  Audirs2, eirkar, NilsG och 5 andra gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?