Mr Chiangen

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Alla blickar mot Kina, tycker att europa är på väg nu dock. det bubblar av miljöengagemang här hemma ju. mer än vad man kunde ana.
Tom vid uppkörning skall man lära sig kära miljövvänligt..
 
A

Anonym

Gäst
Klimatförändringar

Jag tror inte på klimatförändringarna riktigt. Jag tror att jorden har sina ups-and-downs, så att säga. Men miljövänlig kan man ju vara i alla fall, ^___^. Sedan ska ju inte hela ansvaret ligga på Sveriges axlar, det är intrycket jag har fått just nu... :paranoid:
 
A

Anonym

Gäst
Klimatförändringar

Guava, tja det stämmer delvis. Enligt några forskare så gick temperaturen upp och det var fint väder över princip hela USA dagarna efter 9/11 eftersom all flygning upphörde och disset försvann. Enligt andra så är det rent skitsnack, och en del tror på intelligent design också.

Men, vad man bör komma ihåg är att diset inte bara finns när vi ser det, utan även på natten och då fungerar det inte som ett skydd mot solen utan som ett täcke. Vi får en bekvämare jämnare medeltempratur men den blir också högre jämfört med om molnen inte fanns där och istället släppte ut värmen. Så som det gått till innan himmeln var täckt med moln.

Det går även flyga så man inte bildar moln/dis eller kondensstrimmor som dom brukar kallas, detta kan vi tacka Kalla kriget för. Amerikanarna insåg att det är inte smidigt att ha flygplan i krig som man kan följa genom se en kondensstrimmorna, (alltså vi pratar om det där vita fluffiga som kommer efter flygplan om någon inte hinner med).

och ling, visst går det i cykler som inte har med människan att göra, precis som vinter och sommar, men idag kan vi se vad som påverkar, växthusgaser osv och vi kan även se vad vi bidrar för att snabba på processerna. Djuren och naturen kommer överleva, en del ställen blir öken men även i öken finns det liv. Så det oroar jag mig inte för, men sen kan fråga sig om det är så bra med tungmetaller och gaser i överflöd i vår närmiljö. Ät inter östersjö fisk om du är gravid var det mycke om för ett par år sen, beror knappast på något annat än oss människor. Sånt gillar jag inte.

Så dom flög massor i nordhavet, kommer inte ihåg om det var mellan england och grönland eller exakt men spelar ingen större roll. Poängen är att dom flög och kollade på tempratur osv och kom fram till varför dom alltid eller sällan bildas så man skulle kunna flyga idag utan att det blev så mycke kondensstrimmor, om man nu vill. Jävla massa planerade isåfall och kanske inte funkar i reguljär flyg så bra.

Så det är sant att det blir varmare om vi tar bort diset under dagtid, men medeltempraturen kommer sjunka eftersom det kyls av bättre på kvällarna.
 
L

Leif1

Gäst
Flyget vi världen bidrar 3% av alla koldioxidutsläpp. Utan att vetsa exakt är jag ändå ganska säker på att svenskarnas flyg till Thailand står för någon procent av dessa utsläpp. Alltså omkring 0,03%. Inte mycket att hänga upp sig på!!
Leif
 
L

Leif1

Gäst
Vad jag är ute efter är att i st.f. att inskränka på aktiviteter med ytterst marginell effekt borde vi satsa där det verkligen gör effekt. Att sluta åka till Thailand känns kanske moraliskt riktigt eftersom det innehåller ett stort mått av självplågeri. En ren symbolhandling enligt mitt sätt att se på saken och sådana har jag inte mycket till övers för. Att t.ex. jobba för att skapa opinion för utbyggnad av kärnkraften skulle däremot göra verklig effekt om det lyckades. Satsa där det har effekt alltså!!

Mvh/Leif
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 
Topp