OTOP One Tambon One Product

A

Anonymius

Gäst
Har ju nämnt OTOP innan här i forumet men vill slå ett slag igen för detta med OTOP. Brukar själv gärna köpa OTOP-produkter för att på så sätt stödja gammalt hantverk samt också bidra till att så många som möjligt kan bedriva sin verksamhet och få sin utkomst samt vara med och stödja landsbygden om inte annat.

För er som inte vet, OTOP-produkter omfattar ett stort utbud av lokala produkter, inklusive traditionella hantverk, bomull och silke, keramik, accessoarer, husgeråd och mat. OTOP är ju inget nytt finns i Japan, Kina, Filippinerna som OVOP One Village One Product i Japan, OTOP i Kina och Filippinerna One Town One Product och det kommer från Japan från början.

Programmet startades av Thaksin Shinawatra och programmet syftar till att stödja lokalt tillverkade och marknadsförda produkter för varje Thai Tambon. Produkterna är oftast av hög kvalité samt gediget hantverk och material från trakten där tillverkningen sker och varje produkt bär ju då en etikett där det står OTOP.

OTOP är indelat i fem landsdelar och varje del har sina specialiteter och produkter och det är stränga krav för att få stämpeln OTOP, alla kommer inte upp till kraven på OTOP, ni kan läsa mer här om OTOP:

http://www.thaiembassy.sg/friends-of-thailand/p/what-is-otop.

Handlar själv OTOP och tar med mig hem och då främst balsam olika sorter, både fast och flytande form som jag säljer, helt andra produkter än TigerBalm som nog alla känner till från Singapore i de små åttakantiga burkarna.

Har en sida här, finns engelska också men den haltar betänkligt, men man kan ju titta på produkterna från många olika delar av Thailand. Här finns våra kära "riskakor" ข้าวแต๋น som vi hade i en annan tråd..hehe....

Ja kolla in sidan (ni kan ju alltid ta hjälp av era fruar) om det kniper med förståelsen, för den engelska delen haltar som sagt var, finns mycket mer i den thailändska!

http://www.thaitambon.com/

:wai:
 

Isan Lover

Forumveteran
Hej

Gillar precis som du OTOP både som ett sätt att hjälpa folk på landsbygden och stimulera folk till att bevara hantverk m.m, själva köpte vi ett gigantiskt bord och 10 stolar av OTOP hantverkare i Sohphisai, dom tillverkar sina produkter av gamla rötter, stubbar och träd som har huggits ned för 50-100 år sedan, samt återvunnet virke.

Frugan brukar även köpa gamla rissorter och livsmedels produkter man inte kan finna i vanliga affärer.

Mvh isan lover
 
 
Topp