Songkran 2018.

Diskussion i 'Thailändska Nyheter' startad av Isan Lover, 12 april 2018.

Taggar:
 1. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Mr.Jo gillar detta.
 2. manfarang

  manfarang Medlem

  Nästan 82 procent av olyckorna innehöll en motorcykel. Jag är lite nyfiken på om någon ansvarig sagt något om att försöka göra något åt det. Svårt att säga hur, men utbildning om riskerna med att köra en motorcykel skulle kunna hjälpa en del kanske. Och självklart om alkohol och körning. Finns det öht något krav på kunskaper för att få köra?
   
  Berralund, Mr.Jo och Isan Lover gillar detta.
 3. magunnar

  magunnar Forumveteran

  Ingen kunskap alls här i min by då ser jag ofta småbarn åkande på moppe kanske 10 år gamla ingen regerar alls över det tycker jag.

  Frugans vänner, många av dom fick sitt körkort för en 500tb i byn och så fick frugan hjälpa till när dom ville lära sig köra bil. Nu finns denna varianten inte mer tack och lov.

  Frugan tror att hon kör bilen väldig bra hon är (ok) i mina ögon har inte haft en olycka än (ta i trä) men som dom flesta Thai kör som hon äger vägen hon struntar i alla märken. Hel linje på vägen vad är det, enkelriktad bryr mig inte. Hon körde mot enkelrikting blev stoppat av polisen böter 400tb ( fick betala själv)
  svaret jag fick alla gör det.:mad: så blev hon arg på polisen, dom vill bara ha vora pengar:eek:
   
 4. Birger

  Birger Forumräv

  För att få köra dom vanliga 124-kubikarna krävs körkort, 16 års ålder och hjälm. Lagarna tillämpas bara på faranger.... Ungarna kan ju inte bötfällas, dom är inte straffmyndiga och har inga pengar! Thailand, Thailand...
   
  Isan Lover gillar detta.
 5. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Polisen ska hårdbevaka Songkran firandet på vissa platser som Khao San Road och Silom området, dom som bryter mot polisens regler inför firandet hotas med stränga straff, det som kan räknas som sexuella trakasserier och obsent uppträdande kan bestraffas med max 10 års fängelse och upptill 200 000 baht i böter, användande av kraftiga vattengevär ska kunna ge upptill 50 000 baht i böter.
  .

  https://www.bangkokpost.com/news/security/1445366/smear-attacks-banned-at-silom

  Mvh isan lover
   
  Mr.Jo och magunnar gillar detta.
 6. magunnar

  magunnar Forumveteran

  Här i min by Si Bun Ruang är det mycket med polis och militär, jag blev stoppat och fick blåsa för första gången här i byn, har aldrig blivit stoppat förut av polisen i byn så detta år har det blivit bättring.
   
  eirkar, Berralund, Mr.Jo och 1 annan gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Graf över antalet döda och skadade hittills i år, första dagen innebar uppenbarligen en ökning av både antalet döda och skadade jämfört med 2017.

  7FB0032A-23BB-4104-AE5E-2FD4965A329B.jpeg

  Mvh isan lover
   
  Mr.Jo, Jo-Be och magunnar gillar detta.
 9. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Skulle tro att rätt stor andel mc åkare som är berusade. Det är väldigt lätt att ta livet av sig med mc för man har ju inga skydd. Är man dessutom berusad så är det ett under att man kommer hem överhuvudtaget.
  Vi åkte från Nan till Phrae tidigt igår men även då mötte vi en på fel sida av vägen som höll på med omkörning i en kurva med ingen sikt.
  Tur att jag kör rätt lugnt så hann bromsa och styra undan. Hade jag varit Thai så hade antalet döda varit några fler. Galet.
   
  eirkar, magunnar och Isan Lover gillar detta.
 10. Jo-Be

  Jo-Be Forumveteran

  Om det nu var en ökning av olyckor på väg hem till Esaan, då, borde ju det minska på hemvägen??
  Yes or No?!
   
  Mr.Jo gillar detta.
 11. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  NO.
   
 12. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Songkran är ju ett sånt tillfälle när man får räkna med att vem som helst kan vara berusad, det kan ju förutom mcförare även gälla bilförare, busschaufförer och lastbilar också.

  Helst ska man nog undvika att vistas i trafiken överhuvudtaget just nu och åtminstone inte ge sig ut på långresor, det är bättre att vänta tills spektaklet är över.

  Mvh isan lover
   
  eirkar, Bossej och Berralund gillar detta.
 13. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Åker jag till Thailand under Songkran blir det säkert till att promenera om ens det är säkert med alla fyllon på gator och vägar. Var försiktiga gott folk!
   
  Isan Lover gillar detta.
 14. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Själv har jag genom åren firat Songkran i Pattaya, Chiang Mai, Petchabun, Chon Daen, Nong Khai och i byn, det har varit väldigt roligt på många sätt, som ung var det ju party och vattenkrig dom gällde, sen som lite äldre och mognare började jag även uppskatta det lite mer ursprungliga och traditionella firandet där dom äldre sätts i centrum och visas respekt, man lyckönskar varandra och firar på ett lite lugnare sätt.

  Mvh isan lover
   
  eirkar och Berralund gillar detta.
 15. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

 16. nmax

  nmax Forumveteran

  Folk får väl värmeslag och kör sämre än vanligt på fyllan.
  Fått rapporter om 42gr uppe i norr, i HH just nu 33 och en blå himmel.
   
  Isan Lover gillar detta.
 17. pontiac-51

  pontiac-51 Aktiv medlem

  Va lite vikang får man vara bara 39 grader söder om Udon-Thani :)
   
  nmax och magunnar gillar detta.
 18. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Här i norr är det 40 grader, så skönt.
  Vi var till Tempel och blev blöta hela släkten
  I morron är det mötet som återkommer varje år
  Nois skolkamrater från förr träffas och det blir fantastisk fest. I år har även jag fått tröjan som alla andra jag anses som en av dom.
  Det skall bli skitkul att träffa alla igen. Det är nog sådär trettio stycken eller fler.
  Det blir ös kan jag säga. Svårt att beskriva men har jag tur så kommer jag att föreviga en del med kameran så ni kan se.
  Jag älskar Songran och försöker lära dom unga/ barn vad det går ur på men redan från början ligger jag i underläge. Vad fan det är kul ändå.
   
  eirkar, Isan Lover, pontiac-51 och 1 annan gillar detta.
 19. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Helt rätt, vi kör till Phrae dagen innan och tillbaka till Nan efter Songran. Kör inget under helgen inte ens cykel :oops::rolleyes:
   
 20. pontiac-51

  pontiac-51 Aktiv medlem

  Var till södra Kumpawaphi idag, trafiken var som vanligt skål tammefan ja jaa:):)
   
  Isan Lover och Berralund gillar detta.
 21. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?