Svensk mat

Diskussion i 'Matprat (Thailändska köket)' startad av sammy, 19 mars 2017.

 1. sammy

  sammy Medlem

  Min tjej är konservativ när det gäller mat. Det ska vara thaimat, vilket jag i och för sig tycker om, men hon är inte direkt villig att prova svensk mat - inte ens smaka vilket kan irritera mig. Hur ska hon då veta? Säger njet till sill t.ex. utan att ha smakat. Kaviar kan jag förstå, på lukten. Den enda västerländska mat hon tycks gilla är hamburgare och pizza. Nötkött och tomater gillar hon inte (inte heller hennes mamma). Märkligt. Det är inget fel på det svenska köket. Bra mycket bättre än det amerikanska och engelska t.ex.
   
 2. sammy

  sammy Medlem

  Hamburgare är ju iofs nöt men det är så långt hon sträcker sig.
   
 3. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  Bor ni i Thailand eller Sverige?
   
 4. kurant

  kurant Forumveteran

  Har också noterat liknande, verkar som det finns en nationalism och ett "lose face” syndrom som hindrar många thai att vägra prova annat än thaimat.
  Tänk om det är gott? Det okända verkar skrämma många att inte ens prova.

  Du har lite att jobba på i alla fall, men det kan ta sin tid.
   
 5. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jo det där känner jag igen, nu gäller ju detta inte alla så vi är klara med den biten för att undvika missuppfattningar och generaliseringar, utan jag talar för min fru. Hon är lite så också dock gillar hon korv, bröd, bacon, skinka, rödbetor faktiskt (när jag lagat dem) och ugnspotatis och pommes. Det var ju i och för sig en del, samt också panerad fisk med remouladsås.

  Men att äta Indiskt eller annan mat från andra udda delar av världen är svårt, det skall gärna vara lite som ovan lite amerikastuk på det. Dock är jag inte orolig, tror nog att när hon väl kommer hit och blir kvar så kommer hon nog att prova på mer och mer.

  Dock var det från början stort motstånd till all mat som inte var Thai, så omöjligt är det inte, även om den där skålen ris är ett måste var dag samt 1 kilo chili...hahaha.
   
 6. Anonym

  Anonym Gäst

  Det tar ett tag, men bor ni i Sverige går det över ... annars är hon bara bortskämd tyvärr!

  Min fru ha numera inte svårt för något. Hon gillar blodpudding, kaviar, svenskt godis, nöt, lamm etc
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jaha det var allt det där hon inte äter, tur att det finns annat att välja på.:D
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
 9. Anonym

  Anonym Gäst

  Det var exempel på vad hon äter, eller syftade du på din fru ?
   
 10. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jo på min fru, inget av det du räknade upp äter hon av orsaker som inte har så mycket med gilla, utan Nöt buddhistisk orsak, lamm arabmat, blod som jag inte vet och godis kan hon inte äta för sitt socker och kaviar luktar illa...hahaha.
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
 11. sammy

  sammy Medlem

  Hon har varit på besök här.
   
 12. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Kommer nog att ändra sig vad det lider. Sill dock äter inte heller min fru, för de anser att det är rå mat. Nöt kan ju ha samma orsaker som min fru, en gren inom buddhismen äter inte nöt (Guanjin) den kinesiska grenen, kvinnliga buddhaavataren.

  Tyvärr är det många gånger så att USA är mallen eller bilden för något som är bra hos Thai. Börjar kanske så smått förändras men sitter nog kvar fortfarande. Pizza är ju dock inte amerikanskt men kanske tilltalar, hamburgare dock är ju nöt så det är ju konstigt om de förövrigt inte äter nöt, eller är det buffel hon inte gillar, eller vet hon inte att det är nöt, eller är hamburgare i Thailand kanske inte är gjorda på nöt, har aldrig ätit hamburgare i Thailand.

  Har hon ätit hamburgare i Sverige och tror att det inte är nöt?
   
 13. Anonym

  Anonym Gäst

  Sill tog åtta år för min fru att gilla. De behöver få en spark i rumpan av annan thai. Min frus kompis sa att det var gott, då testade min fru och vips så gillade hon det ....
   
  Lyco gillar detta.
 14. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  Min yngre svägerska som bor i Sverige äter inte nöt av samma anledning, inälvsmat äter hon inte, sill är rå. Hon äter gris o kyckling. Bjuder vi på mat så är det säkrast att koka en bytta med ris så vet jag att hon är lagom nöjd.
   
  Lyco gillar detta.
 15. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja så är det nog, de litar mer på en landsman/kvinna än på oss, kan en annan Thai äta så kan jag resonerar de säkert.
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
 16. Kycklingen

  Kycklingen Admin TS-teamet

  Min andra svägerska som bor i Australien äter inte nöt, men hon provar mer än gärna allt annat utan problem. Men får hon själv bestämma så blir det ris el nudlar.
   
 17. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jo min fru äter konstigt nog lever både kyckling och svinlever men inte njure tex. Hon äter inte blodprodukter men lever är okej som ju är blodstinn i sig, ja ibland är det svårt att hänga med i svängarna.:D Förmodligen för att lever inte är gjord på blod med blodpudding är ju det.

  Rökt lax och gravad lax går inte heller, är rått enligt henne. Sushi äter hon inte heller råa saker. Ja ris är ju alltid ett säkert kort.:D
   
  Kycklingen gillar detta.
 18. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Du skall helt enkelt göra en pizza där du i tomatsåsen blandar kaviar och döljer sillen under osten. Det låter inte så läckert men vem vet det kanske blir en hit.
   
 19. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Min sambo sa också att hon inte äter nötkött. Då gjorde jag lasagne men nötfärs som blev en riktig hitt inte bara hemma utan alla bekanta vill ockaå smaka på den.
  Idag vet hon att det var nötfärs. Jag hade tagit reda på innan att det inte var något religiöst med nötköttet som gjorde att hon inte gillade det och det var inte det.
   
 20. Ledarn

  Ledarn Forumräv

  Frugan äter inte heller Nötkött...
  Hon vill som några andra Thaikvinnor vi känner inte äta stora djur...
  Det är tydligen ganska vanligt att man lovar detta i unga år av någon anledning..??
   
 21. Ledarn

  Ledarn Forumräv

  Första gången jag var på besök i byn hade jag med mig sill och Svensk färskpotatis..
  Jag ville gärna äta det då det var under Midsommar..

  Fick fan inte behålla knappt någonting..??
  Alla i familjen åt sill i 5 olika varianter och alla gillade det..
  Så sill är en sak som dom vill äta varje gång numera vi åker till byn...
  Och kräftor som är en stor favorit hos gänget..
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
  Lyco gillar detta.
Laddar...

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?