Thai > Besöka mig i Sverige 2018? Hjälp? (Ej gifta)

J

jonsnow

Gäst
#1
Alltså, jag har kollat på hemsidan där det står vad som behövs, men alltså kan någon vänlig själ förklara i klartext för mej? Som Svensk har jag aldrig behövt tänka på visum hela mitt liv som ni själva vet, detta är ju en djungel.

Hur går man till väga? Hon har jobb och jobbat länge, men jag fattar inte allt snack om att dom ska skicka in flygbiljetter osv, men hur ska man kunna köpa dom innan man fått visum? De skriver ju själva på sidan att inte betala biljetten innna man fått visum, Men var kan man reservera flygbiljetter utan betala liksom?

Reseförsäkringen säger hon att hon kan köpa på plats innan hon åker.

Kan ni förklara för mig allt hon måste skicka in? Hur funkar detta? Jag tänkte vara nån sorts "Inbjudare" till Sverige, stjälper eller hjälper det? Om jag har låt säga 20k svenska på mitt konto och kontinuerlig lön inkommande, skulle det räcka för att hon ska slippa uppfylla nån viss summa på sitt konto? Det är ganska stora summor (450sek per dag) om man räknar på en thai lön.

Helt simpelt hur lyckas man som thai få visum att besöka Sverige en kortare tid? (Ej över 1månad)
Och ge mej gärna exempel på grejer som kan komma att ge huvudvärk i det här fallet nu i förtid.

Och om gifter man sej verkar det som att jag måste ha ganska bra mycket saftigare lön än vad jag har för tillfället haha! Fan asså, vi ska va tacksamma för våra svenska pass det är det sista jag tillägger.


Sorry för flummigt inlägg men jag försöker få med allt här. Vilken sorts visum är bäst att satsa på med dessa förutsättningar?
 
J

jonsnow

Gäst
#2
Jag är ny här och hittar inte redigera knappen. Men min tanke är alltså att det finns ju många olika typer av visa. Och hon ska bara besöka i 2 veckor ~ . Vilken sort är säkrats att köra på? Alltså det här "Besöka nära och kära" eller rakt av turist visum? För med turistvisum lär de ju inte funka att jag uppvisar mina pengar? För hon kommer ju inte ha hotell bokat eftersom hon kommer bo med mig.
 

Ubon

Forumveteran
#3
Jag är ny här och hittar inte redigera knappen. Men min tanke är alltså att det finns ju många olika typer av visa. Och hon ska bara besöka i 2 veckor ~ . Vilken sort är säkrats att köra på? Alltså det här "Besöka nära och kära" eller rakt av turist visum? För med turistvisum lär de ju inte funka att jag uppvisar mina pengar? För hon kommer ju inte ha hotell bokat eftersom hon kommer bo med mig.

redigera; under ditt inlägg till vänster, tänk på att funktionen bara fungerar under 15 minuter?

så här ser det ut:

redigera; under ditt inlägg till vänster, tänk på att funktionen bara fungerar under 15 minuter?

Ubon, alldeles nyss Ändra Ta bort Anmäl
 
#4
Alltså, jag har kollat på hemsidan där det står vad som behövs, men alltså kan någon vänlig själ förklara i klartext för mej? Som Svensk har jag aldrig behövt tänka på visum hela mitt liv som ni själva vet, detta är ju en djungel.

Hur går man till väga? Hon har jobb och jobbat länge, men jag fattar inte allt snack om att dom ska skicka in flygbiljetter osv, men hur ska man kunna köpa dom innan man fått visum? De skriver ju själva på sidan att inte betala biljetten innna man fått visum, Men var kan man reservera flygbiljetter utan betala liksom?

Reseförsäkringen säger hon att hon kan köpa på plats innan hon åker.

Kan ni förklara för mig allt hon måste skicka in? Hur funkar detta? Jag tänkte vara nån sorts "Inbjudare" till Sverige, stjälper eller hjälper det? Om jag har låt säga 20k svenska på mitt konto och kontinuerlig lön inkommande, skulle det räcka för att hon ska slippa uppfylla nån viss summa på sitt konto? Det är ganska stora summor (450sek per dag) om man räknar på en thai lön.

Helt simpelt hur lyckas man som thai få visum att besöka Sverige en kortare tid? (Ej över 1månad)
Och ge mej gärna exempel på grejer som kan komma att ge huvudvärk i det här fallet nu i förtid.

Och om gifter man sej verkar det som att jag måste ha ganska bra mycket saftigare lön än vad jag har för tillfället haha! Fan asså, vi ska va tacksamma för våra svenska pass det är det sista jag tillägger.


Sorry för flummigt inlägg men jag försöker få med allt här. Vilken sorts visum är bäst att satsa på med dessa förutsättningar?
VFS global har hand om visumansökningar för Ambassaden i Bangkok. Om du tittar på deras hemsida på denna länken https://www.vfsglobal.se/Thailand/Visiting_Friends.html
så finns informationen där under required documents. Där står inget om krav på flygbiljetter men det måste finnas pass och en reseförsäkring, den kan du kan betala i efterskott och ändra som du vill. Besöksförsäkring från Europeiska an köpas här https://www.erv.se/privat/

Vad man tittar efter är att det finns pengar för uppehälle och hemresa vilket du kan garantera samt att det inte finns misstankar om att hon tänker stanna efter visumet gått ut.

Det som spelar roll är att hon inte han många tidigare ansökningar och att hon är trovärdig på intervjun. Du måste skriva på och posta din passkopia, ditt personbevis och pengagarantien med ett kontoutdrag som visar att du har pengar (ca 500 kronor om dagen) till henne och hon måste själv åka till VFS global i Bangkok.
 

nmax

Forumveteran
#5
Vad som inte framgår här är hur väl ni känner varandra. Gifta eller inte kvittar men Sverige vill se bevis på att ni verkligen känner varandra väl och inte bara har tjattat på nätet. Har du aldrig träffat henne irl så glöm visum för besök, då är det bara turistvisum som gäller och kraven är tydligt specade på MIG's hemsida, bara göra precis som det står.
 

Samet

Aktiv medlem
#6
VFS global har hand om visumansökningar för Ambassaden i Bangkok. Om du tittar på deras hemsida på denna länken https://www.vfsglobal.se/Thailand/Visiting_Friends.html
så finns informationen där under required documents. Där står inget om krav på flygbiljetter men det måste finnas pass och en reseförsäkring, den kan du kan betala i efterskott och ändra som du vill. Besöksförsäkring från Europeiska an köpas här https://www.erv.se/privat/

Vad man tittar efter är att det finns pengar för uppehälle och hemresa vilket du kan garantera samt att det inte finns misstankar om att hon tänker stanna efter visumet gått ut.

Det som spelar roll är att hon inte han många tidigare ansökningar och att hon är trovärdig på intervjun. Du måste skriva på och posta din passkopia, ditt personbevis och pengagarantien med ett kontoutdrag som visar att du har pengar (ca 500 kronor om dagen) till henne och hon måste själv åka till VFS global i Bangkok.

Helt rätt undantaget intervjun. Är ingen intervju för turist/besöka pojkvän visum. Alltså Schengen 90 dagars.

Däremot så finns det frågor både till damen och inbjudaren/mannen som de kollar att svaren överensstämmer. Samt att man skall bevisa sin relation och kontakt.

I länken som mackes bifogat finns all info. Även en checklista så att man får med sig allt. Kan bli en del papper... ;)
 
#7
Helt rätt undantaget intervjun. Är ingen intervju för turist/besöka pojkvän visum. Alltså Schengen 90 dagars.

Däremot så finns det frågor både till damen och inbjudaren/mannen som de kollar att svaren överensstämmer. Samt att man skall bevisa sin relation och kontakt.

I länken som mackes bifogat finns all info. Även en checklista så att man får med sig allt. Kan bli en del papper... ;)
Min fru fick en massa frågor när hon var där men det var ju några år sedan.
 
#8
Har du bilder på er tillsammans, gärna vid flera tillfällen, är det viktigt att skicka med.

Men följ bara listan på dokument som finns på vfsglobal (och fyll i ordentligt) så bör det inte vara några problem.
 
#9
Och e man riktigt osäker så finns ju thaikonsult att tillgå!
Synd att Lasse på thaiscan dog, han var bra! Atie som bodde och jobbade med han bor nuförtiden i Danmark av alla ställen!
 
#10
Vi har en kille i Bangkok som hjälpte oss i början med detta. Han tar knappt betalt, men ser till att allt är som det ska med ansökan. Han säljer även reseförsäkring (den funkar, jag har använt den själv för frugan i Sverige).

PMa om du vill ha hans nummer.

Sen kommer självklart några här skriva att allt detta är mkt bättre att göra själv. Men är man osäker kan det vara skönt med lite stöd första gången.
 
#11
Sen kommer självklart några här skriva att allt detta är mkt bättre att göra själv. Men är man osäker kan det vara skönt med lite stöd första gången.
Skriver någon att det är bättre att göra själv så har de antingen aldrig gjort det eller så ljuger de.

Det går utmärkt att göra själv. Men är massor av papper som skall skrivas och kopieras, eventuella översättningar, bilder, konversationer osv...

Jag har gjort detta vid flera tillfällen genom åren och vet att det innebär en hel del arbete. Men tycker inte det är värt 5000 baht för att någon annan skall göra det åt mig. Så jobbigt är det inte.

Så bättre göra själv. Nej!
Enklare att lämna bort. Ja!
Prisvärt?
 
#12
Min fru fick en massa frågor när hon var där men det var ju några år sedan.
Gumman lämnade in för ca 3 veckor sedan. Tog 5-10 minuter. Inte en fråga hon fick. Pappren kollades ingenom så att allt fanns. Några papper fick vi tillbaka som de tyckte var överflödiga, betala och gå.

Snabbt gjort. Fick tillbaka passet efter 6 dagar.
 
#13
Skriver någon att det är bättre att göra själv så har de antingen aldrig gjort det eller så ljuger de.

Det går utmärkt att göra själv. Men är massor av papper som skall skrivas och kopieras, eventuella översättningar, bilder, konversationer osv...

Jag har gjort detta vid flera tillfällen genom åren och vet att det innebär en hel del arbete. Men tycker inte det är värt 5000 baht för att någon annan skall göra det åt mig. Så jobbigt är det inte.

Så bättre göra själv. Nej!
Enklare att lämna bort. Ja!
Prisvärt?
Nu gör vi det själva varje gång, vi kopierar bara förra ansökan och ändrar lite datum.
Men första gången var det skönt att få lite hjälp.
Har själv hjälpt snubbar som varit så oerhört självsäkra, som tom utelämnat dokument som "inte behövs" enligt dem. Thailand är fullt med svennar som "kan själv"......

Prisvärt? I mitt fall, JA. Killen tar några 100 baht, och ansökan blir garanterat komplett. Förhållandet kan han ju dock självklart inte gå i god för.
 
A

Anonym

Gäst
#14
Nu gör vi det själva varje gång, vi kopierar bara förra ansökan och ändrar lite datum.
Men första gången var det skönt att få lite hjälp.
Har själv hjälpt snubbar som varit så oerhört självsäkra, som tom utelämnat dokument som "inte behövs" enligt dem. Thailand är fullt med svennar som "kan själv"......

Prisvärt? I mitt fall, JA. Killen tar några 100 baht, och ansökan blir garanterat komplett. Förhållandet kan han ju dock självklart inte gå i god för.
Lät billigt, sånt föredrar jag göra själv, men är man ex.vis inte på plats kan det vara bra att ta hjälp!
 
#15
Lät billigt, sånt föredrar jag göra själv, men är man ex.vis inte på plats kan det vara bra att ta hjälp!
Jo, jag blev förvånad själv. Vi hade kollat på andra "visumbyråer" och de skulle ha mellan 5000-30000 baht.
Tror den här killen ville ha 500 baht (inkl foton på plats och kopierade papper) för att sammanställa ansökan.
 
Senast redigerad av en moderator:

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
#16
Det är inte svårt förutsatt att man har alla papper i ordning. Är allting komplett går det snabbt och tämligen smärtfritt. Vi har haft släktingar på besök här flera gånger och dom har klarat det själv. Men köp inga flygbiljetter innan ansökan är beviljad, det avråder ambassaden. Det blir bara krångel pch pengaförlust om ansökan mot förmodan skulle avslås.
 
J

jonsnow

Gäst
#17
Hej allihopa! Tack så mycket för så många bra svar!

Ja självklart har vi träffats i verkligheten och känner varandra väl men det är så jävla dumt att vi har aldrig tagit bilder på oss tillsammans, har däremot bilder från hennes mobil samt min mobil som kan styrka att vi varit på samma plats samtidigt (Alltså bilder tagna under samma tid/samma motiv men med varsin kamera men ingen av oss är med på bilderna)bilder på Maträtter o dylikt, haha jag vet... Men jag tar sällan selfies liksom va ska man säga.

Men vad jag kan förstå på svaren hittills verkar det bäst att köra på turistvisum då, för helt ärligt konversationer är privat sånt vill man ju inte skicka in till nån främling även om det inte står nått speciellt så är det en massa privata grejjer.

Det enda trista med turistvisum är ju att då kan hon väl inte säga att hon ska bo hos mig? Eller funkar det på turistvisum? För isåfall blir det turistvisum med hjälp av en av de här killarna ni talar om.

Det hade varit så mycket lättare om jag kunde vara inbjudaren för pengarna och allt de här men eftersom vi inte har bilder blir det knepigt. För konversationer vill jag inte skicka, samt att jag raderar sånt efter en viss tid, annars hade jag kunnat visa 2år bak i tiden.

Det positiva är ju att hon jobbar i Thailand och hon är ju på riktigt turist alltså detta är ingen plan för att hon ska stanna här eller något. Utan för att umgås och visa henne Sverige. (Hon har aldrig varit utomlands innan)
 
#18
Det är inte svårt förutsatt att man har alla papper i ordning. Är allting komplett går det snabbt och tämligen smärtfritt. Vi har haft släktingar på besök här flera gånger och dom har klarat det själv. Men köp inga flygbiljetter innan ansökan är beviljad, det avråder ambassaden. Det blir bara krångel pch pengaförlust om ansökan mot förmodan skulle avslås.
Sant och falskt.

Man behöver inte längre någon biljett vid ansökningstillfället. Ambassaden avråder mycket riktigt från det.

Pengaförlust. Nej. Flygbolagen återbetalar dig 100% oavsett biljettyp om visumet inte beviljas. Polare som råkade ut för det för några år sedan. Bara maila in avslaget till flygbolaget.
 
#19
Hej allihopa! Tack så mycket för så många bra svar!

Ja självklart har vi träffats i verkligheten och känner varandra väl men det är så jävla dumt att vi har aldrig tagit bilder på oss tillsammans, har däremot bilder från hennes mobil samt min mobil som kan styrka att vi varit på samma plats samtidigt (Alltså bilder tagna under samma tid/samma motiv men med varsin kamera men ingen av oss är med på bilderna)bilder på Maträtter o dylikt, haha jag vet... Men jag tar sällan selfies liksom va ska man säga.

Men vad jag kan förstå på svaren hittills verkar det bäst att köra på turistvisum då, för helt ärligt konversationer är privat sånt vill man ju inte skicka in till nån främling även om det inte står nått speciellt så är det en massa privata grejjer.

Det enda trista med turistvisum är ju att då kan hon väl inte säga att hon ska bo hos mig? Eller funkar det på turistvisum? För isåfall blir det turistvisum med hjälp av en av de här killarna ni talar om.

Det hade varit så mycket lättare om jag kunde vara inbjudaren för pengarna och allt de här men eftersom vi inte har bilder blir det knepigt. För konversationer vill jag inte skicka, samt att jag raderar sånt efter en viss tid, annars hade jag kunnat visa 2år bak i tiden.

Det positiva är ju att hon jobbar i Thailand och hon är ju på riktigt turist alltså detta är ingen plan för att hon ska stanna här eller något. Utan för att umgås och visa henne Sverige. (Hon har aldrig varit utomlands innan)
Nu ringer det varningsklockorna hos mig. 2 års relation. INGA bilder på er tillsammans. Låter mycket otroligt. Andra vänner och bekanta har säkert tagit bilder på er.

Konversationerna är "privata"... hoppas du inte tänkt söka UT någon gång... där snackar vi om privata frågor... huuu...

Har hon jobb å bara skall turista några veckor är det ju inga problem. Skicka henne pengarna bara så att hon kan visa att hon har tillräkligt. Även om de inte stått på kontot så länge accepteras det. Hon kan va fått dem av mor/far t.ex.

Men att du har dessa problem med bilder, konversationer osv... får mig att tänka helt andra saker om dig/er... sorry... Men har varit med en stund för länge både i Thailand och på forum...
 

nmax

Forumveteran
#20
Hej allihopa! Tack så mycket för så många bra svar!

Ja självklart har vi träffats i verkligheten och känner varandra väl men det är så jävla dumt att vi har aldrig tagit bilder på oss tillsammans, har däremot bilder från hennes mobil samt min mobil som kan styrka att vi varit på samma plats samtidigt (Alltså bilder tagna under samma tid/samma motiv men med varsin kamera men ingen av oss är med på bilderna)bilder på Maträtter o dylikt, haha jag vet... Men jag tar sällan selfies liksom va ska man säga.

Men vad jag kan förstå på svaren hittills verkar det bäst att köra på turistvisum då, för helt ärligt konversationer är privat sånt vill man ju inte skicka in till nån främling även om det inte står nått speciellt så är det en massa privata grejjer.

Det enda trista med turistvisum är ju att då kan hon väl inte säga att hon ska bo hos mig? Eller funkar det på turistvisum? För isåfall blir det turistvisum med hjälp av en av de här killarna ni talar om.

Det hade varit så mycket lättare om jag kunde vara inbjudaren för pengarna och allt de här men eftersom vi inte har bilder blir det knepigt. För konversationer vill jag inte skicka, samt att jag raderar sånt efter en viss tid, annars hade jag kunnat visa 2år bak i tiden.

Det positiva är ju att hon jobbar i Thailand och hon är ju på riktigt turist alltså detta är ingen plan för att hon ska stanna här eller något. Utan för att umgås och visa henne Sverige. (Hon har aldrig varit utomlands innan)
Bilder som styrker är no 1 och utan bilder på er tillsammans från div olika tillfällen får ni nog svårt att övertyga MIG om att ni känner varandra.
 
 
Topp