Thailand, falang inte språka engelska

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Anonym, 19 mars 2017.

Taggar:
 1. Anonym

  Anonym Gäst

  igår så berättade min granne, om en kompis till honom. Denne kompis bor 7 mil ut på landsbygden utanför Khon Kaen. Han var där igår och hälsade på, han berättade att killen har byggt ett snyggt fint hus, med all utrustning, och hemmet är hypermodernt.

  Han köpte t.om. direkt ifrån Sverige en tvättmaskin och en aircondition av nåt speciellt slag, som nu min granne tog med sig till Thailand på sina pallar, och som han nu levererade igår hem till den kamraten. Min granne berättade i går kväll hur alldeles förskräckt han var när han körde in på dessa ler och grusvägar fram till kamratens hus.

  Min granne berättade att kamraten inte kan ett endaste jota engelska, tragglar med sin fru, så hon skall lära sig fullständigt värdelös svenska, och har varken intresse eller ork att ens lära sig ett endast ord på thai. Han är ju knappt utanför dörrarna, om han nu inte sitter med sin fru i bilen och kör omkring, så hans erfarenheter av Thailand är fullständigt NOLL, och hans kunskaper i engelska och thai, är NOLL.

  Men som någon sa för inte så himla länge sedan... Dessa människor som åker till främmande land typ Thailand, och inte kan ett skit engelska är beundransvärda, eller fullständigt dumdristiga. Hur fasen skall dom någonsin kunna få kontroll på sin egen situation, eller förstå sin omgivning, eller skaffa sig vänner?

  Ja min granne gick på här i ullstrumporna, jag sade inte så mycket, men kanske höll med honom, han har ju rätt. Men visst är det en bedrift att sitta här, och inte kunna språka med någon, och sitta av tiden i ett fullständigt främmande land. Visst löper man risk att bli fullständigt tokig, och helt oförstående vad det gäller det mesta, som både frun och omgivningen tycker och tänker, och håller på med..

  [​IMG]

  Jag tror faktiskt att man har mycket större chans att få kontroll på läget i Italien, Portugal, Spanien, om man nu vill flytta till soliga länder. Ty då kan man åtminstone läsa skyltarna, och veta var man är, och man lär sig språket hundra gånger snabbare, och desutom så har man möjlighet, att i början träffa massor av mer landsmän, svenskar alltså!!

  Man adopterar alltid ett språk oändligt mycket snabbare, om man kan alfabetet redan ifrån start... I alla fall så känner jag det här i Thailand för min egna del... Det känns bom stopp, och mitt intresse av att lära deras alfabet, känns noll och inget alls. Jag lever på lånad tid, och vill helt enkelt inte lägga minst 5-10 år av mina återstående 10-15 år av att lära mig ett nytt helt gör-svårt språk och sedan döden dö...

  Men sade Hgrannen, jag har märkt att det finns en hel del människor som faktiskt inte kan engelska, och det gäller inte bara alla dessa svenskar som sitter där begravda ute i byarna, utan där finns alla dessa andra nationaliteterna också, som inte kan ett skit mer språk.

  [​IMG]

  Ta bara fransoserna, grodätarna kan bara franska, och tycker att alla andra skall lära sig franska, secka idioter. Och sedan har vi alla de tysktalande nationaliteterna, som alla tycks lida av att deras TV-program är dubbade och inte textade, och följdaktligen, så möter man ständigt på tyskar, schweizare, och österrikare, som inte kan ett skit engelska.

  När jag möter ett par på Big C, så kan det gå till som så här ibland. Det kommer ett par emot mig. Som vanligt så ler thai-frun så vänligt emot mig och hälsar, jag hälsar tillbaka, mannen tittar ofta bort, om han nu inte tvingas stanna, för att frun stannar. Börjar hon då tilltala mig på tyska eller franska, så vet jag att mannen inte kan ett dyft engelska. Så visst, det är inte bara gamla svenskar som inte klarar engelska, en hel del europee´r är likadana.

  Men tack och lov, detta verkar vara ett problem som snart kommer att försvinna i takt med att den äldre generationen försvinner, alltså åldersspannet som idag är 70 år och uppåt.... Resten av svenskarna i alla fall, tillhör pop-kulturen, och vi tillhör oftast de engelskspråkiga, detta ju då om vi gick i skolan förstås, och inte satt och sniffade thinner i skogen.
   
  Berralund gillar detta.
 2. kurant

  kurant Forumveteran

  Bra beskrivet.

  Kan bara hålla med att det märkligt att han inte kan någon engelska alls, alla svenskar under 70 år läste engelska i grundskolan.
  Sen om det löst några problem att kunna perfekt engelska bland bybor på thailändsk landsbygd tvivlar jag starkt på.
  Endast att lära sig basic thai duger där.

  Trots det finns det nog en eller flera faranger boende i snart alla byar i hela landet.
  Vad som är drivkraften att bosätta sig i en risby har jag svårt att förstå, ännu svårare att förstå vitsen med att ha fruns parasiterande släktingar springande i hemmet i tid och otid.

  Det finns så många bättre alternativ för att bo i Thailand som pensionär och klimatflykting än bygga i risbyar.

  Skaffa ett hem i ett ”gated community” vid kusten bland andra faranger, ha tillgång till obegränsat med farangmat om man har svårt med isaankäket och annat thaislafs.

  Mer möjligheter till fritidsintressen för de som söker sånt som bridge, biljard, golf, fiske, cykel, gym, bad eller kultur.

  De flesta skyltar är tvåspråkiga och lokalbefolkningen har ett ordförråd på 50-100 ord av engelska språket.

  Bra sociala kontakter både för frun och farangen samt en fläktande bris från havet.

  Det behövs inte kännas bom stopp, det är aldrig för sent att ge upp.
   
  Micke.T, suriya, Lyco och 2 andra gillar detta.
 3. Anonym

  Anonym Gäst

  Bra kurant, ge upp? Du är komplett fel ute i det fallet, men rätt ute om du nu vill motivera nykomlingar att välja plats att tillbringa sina sista år...

  Allting i livet och i Thailand, är ju inte som du beskriver skall du veta. T.ex. engelska språket använder du INTE för att prata med byborna, utan engelska språket har du för att skaffa falang-vänner, och kunna ha en bra samvaro med dina falang-vänner. Man är inte bunden till enbart svenska vänner, utan kan ha hela världen som kompisar, ty alla språkar nästan engelska idag....

  Alla gillar inte detsamma saker och ting kurant! En del gillar det som du tydligen vill göra i ditt liv, medans andra gillar att bo i Isaan bland sina vänner och istället ha lusten och önskningen och längtan till att sticka ner en kortis till havet, kasta sig i böljan blå, och sedan dra snabbt därifrån det låtsas-livet...
   
  tongmat gillar detta.
 4. kurant

  kurant Forumveteran

  Mr Newdawn du kanske ska läsa ditt inlägg till sakta ett par gånger.

  Vad ger detta för signaler??

  Det känns bom stopp, och mitt intresse av att lära deras alfabet, känns noll och inget alls. Jag lever på lånad tid, och vill helt enkelt inte lägga minst 5-10 år av mina återstående 10-15 år av att lära mig ett nytt helt gör-svårt språk och sedan döden dö...

  därför dissar du som är dåliga på engelska??
   
  gunnarg gillar detta.
 5. Anonym

  Anonym Gäst

  Exakt X, så skriver jag och menar det också... Jag struntar exakt i vilka signaler det ger människor som bor nere vid kusten, inte mitt problem.... Men jag fattar faktiskt inte vad X vill ha sagt mellan raderna. Tyckte jag skrev så tydligt jag bara kunde,,,

  Men så som X skriver och jag skall försöka att förstå hur X menar, så kan jag bara svara dig som jag brukar svara folk;

  Vem pratar thailändska - ENBART THAILÄNDARE
  Vem pratar engelska? - HELA VIDA VÄRLDEN I STORT SETT...

  Ops.. Det slog mig precis nu X , jag tänkte aldrig på det nu när jag svarade.... X kanske tillhör dessa som är odugliga på engelska? I så fall ber jag om ursäkt, men det kunde jag inte veta om dig, eller hur??
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 mars 2017
 6. kurant

  kurant Forumveteran

  Så sant, varför flyttade du då till din risby i Thailand???
  för att klaga på att det finns faranger som inte kan engelska.

  Lite Reza stuk på din historia :):)
   
  gunnarg gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. kurant

  kurant Forumveteran

  Din fråga är berättigad att ställa, men jag tycker att lära sig basic thai är en bra mycket bättre väg för att förstå sin omgivning.
  Med att skaffa vänner kan du väl inte mena på riktigt att gäller bara bland faranger, thai kan väl också vara vänner.

  Trots att jag är svensk och mest bara turistar här som klimatflykting så har jag lyckats lära mig tillräckligt med thai som gör att jag klarar mig bra bland mina thaivänner, visst det blir inte några större debatter men tillräckligt för att ha trevligt tillsammans.
  Känns också trevligt att kunna beställa mat själv på thaiställen utanför tätorterna och få det man beställt.

  Min engelska har jag varit tvungen att använda nästan dagligen före pensioneringen då jag jobbade åt ett exporterande företag med filialer i många olika länder. Mest i skrift men även i tal.
  Nu mera är det dock mest svenska bland mina vänner och lite thenglish med deras thaifruar.

  Här vid kusten finns många av de flesta nationaliteter, men konstigt nog umgås svenskar mest med svenskar, engelsmän med engelsmän, tyskar med tyskar, ryssar med ryssar så engelskan är inte lika viktigt.
   
  Lyco, suriya och gunnarg gillar detta.
 9. Anonym

  Anonym Gäst

  Jag är helt enkelt övertygad om att människor som är osäkra i sina språkkunskaper, så väljer man per automatik kamrater som pratar det egna språket...

  Fördelen med det är ju också att man delar kulturen sins emellan..

  Jag för min del har kamrater ifrån alla de nationaliteter som; New Zealand, England, Tyskland, Australien, Schweiz, Syd-Afrika, Canada, Sverige, Finland, Norge, Danmark samt t.om. en spanjor som pratar flytande engelska... Men de flesta kamrater jag har är svenskar, men den närmaste kamraten jag har, sett över hela året är nog utan tvekan York, tysken...

  Jag brukar inte lägga så stor vikt på varifrån man kommer. Och det blir nog så när man bor på ett ställe med kanske några hundra falanger, medans du då när du kommer på besök, har tillgång till flera tusen falanger, och kan skita i ett varierat umgänge, och istället för att gå efter personligheten hos folk, så kan du fokusera på vilket land dom kommer ifrån...

  Jag vet inte om jag är speciell, eller om andra är normala eller konstiga... inte en susning, men efter mina 49 år inom shipping, så lärde man sig till slut att umgås med allt och alla, bara dom var hederliga och trevliga...

  Annars att kalla thai för kamrater, ja där håller jag inte med, men det är min privata åsikt. Thai har vänner. visst, men det är den egna familjen. men inte annars, så är det här uppe bland thaiarna. Så när falanger säger att dom har thai-vänner, så brukar jag skratta, men bara för mig själv, vill ju inte göra någon desillusionerad...

  Brukar tänka, ja har man inte högre krav på att kalla någon en vän??? Ungefär som när man var liten i sandlådan... Det räckte ju att den andre killen bredvid, som satt där med spann och spade han också, att han andades, ja då var man bästisar och kompisar...

  men som sagt var detta är mina egna åsikter, och d behöver ju inte alls vara riktiga eller sanna eller överensstämma med verkligheten, ja den verklighet som andra kan klara av att uppfatta..
   
 10. kurant

  kurant Forumveteran

  Från den tid jag bodde nära Korat så var umgängeskretsen mer internationell, holländare, engelsmän och australiensare dominerade i mitt område.
  Tyskarna där undvek alla engelsmän så det var en skarp gräns där.
  Där höll jag holländarna som duktigast på engelska i alla fall, alla andra engelsmän och australiensare körde ofta med dialekter som jag ibland inte kunde hänga med i.

  Under november till februari var vi väl en grupp svenskar på ungefär 8 personer som träffades regelbundet, men i mitten av mars var alla borta.

  Brukade se och slänga några ord med svenskar på ställen som BigC och The Mall när dom var inne från risbyarna och storhandlade en gång i veckan. Nästan alla betraktade jag som underliga, de flesta ville inte ens ha kontakt och vänner utan föredrog att leva isolerat ute med sin familj.

  Att du inte vill ha thai som vänner och kamrater är din privatsak men tyder också på ett förakt av dom som du har i din omgivning. Skulle tro att det märks också av thailändarna och då får du inte någon respekt heller.
  Du är inte ens unik i detta, finns massor av såna som dig runt om i Thailand som ogillar thai, ogillar dess kultur, ogillar deras livstil, hatar deras mat men ändå stortrivs med livet på landet.

  Vi har många goda thaivänner och thaikamrater som berikar vårt liv, känns rätt naturligt om man bor i Thailand faktiskt.

  Jag ångrar inte en sekund att vi bytte Isaan mot kusten, för det ger ett sånt mervärde och precis som du säger så är vi här på lånad tid och det kanske inte är värt att planerna mer än 5-10år framåt.
  Kanske vi ändrar oss om något år och väljer något annat liv som klimatflyktingar.

  Även att åka tillbaka till den svenska fantastiska sommaren i 4 månader värdesätter vi, det bästa av två världar.

  Lär dig mer thai är mitt råd om du skall vara kvar i risbyn.
   
  Micke.T, suriya, gunnarg och 3 andra gillar detta.
 11. Atom

  Atom Aktiv medlem

  Ett intressant ämne, bara hoppas att inte någon skriver något barnförbjudet eller politiskt så att tråden göms undan, något som tyvärr hänt de senaste 2 gångerna en intressant diskussion uppstått.

  Jag håller med Newdawn om att det verkar märkligt att bosätta sig i Isaans hinterland om man inte pratar thailändska och/eller engelska. Han kan ju tagit med sig sin enorma frimärkssamling, sin doktorsavhandling om Isaanska blommor eller sitt genuina intresse för billig hemtillverkad sprit men annars verkar det lite begränsat.

  Att överhuvudtaget bo i Thailand, utanför Bangkok och större turistorter, utan relativt goda kunskaper i engelska låter märkligt. Att bo där även utan hyfsade thaikunskaper, eller åtminstone viljan att nå dit, känns dock också ganska begränsande. Jag har hört om samhällen i Isaan med hundratals västerlänningar och, för all del, visst kan man väl umgås med dem. I min "hemstad", och det är ändå en kommun med runt 30,000 invånare, så finns det max en handfull fast bosatta västerlänningar och tanken har aldrig slagit mig att umgås med någon av dem; ett "hello" på Tesco Lotus räcker gott. Inte ens när vi bodde där permanent i 4 år umgicks jag med någon av dem.

  Det kanske är jag som är fördomsfull men min känsla är att en väldigt hög andel av västerlänningarna som bosätter sig i byar och mindre städer är lite udda och att de är i snitt 30 år äldre än mig gör det inte intressantare. Skulle Hans från Hamburg bjuda hem mig på en öl skulle jag förmodligen tacka jag men så länge han inte gör det så är jag väl så glad.

  Personligen tycker jag att thailändare är klart mer sociala än oss från norra Europa så jag har svårt att förstå de som inte ser något intresse i att umgås med thailändare. Pratar man inte hyfsad thailändska blir det givetvis svårt då få ute i byarna pratar särskilt mycket engelska men har man förmågan och viljan att lära sig thailändska så kommer man ganska snart inse att det är väldigt lätt att få en massa thailändska bekanta och inte bara frugans släktingar.

  Att sedan få nära vänner är givetvis svårare men hur många nya nära vänner skaffar man sig i Sverige när man är 40 plus? Jag har nog inte fått någon ny riktigt nära vän sedans universitetstiden, jag tror man helt enkelt har alldeles för höga krav när man kommer upp i medelåldern, i alla fall är det så för mig. Med jobb och familj tycker jag dessutom det är bättre att ha en massa bekanta man gillar.
   
  Nam Falang, Micke.T, suriya och 3 andra gillar detta.
 12. Anonym

  Anonym Gäst

  Kurant mycket trevligt och välskrivet inlägg... Jag tror det var bra att du flyttade ned till kusten så att ditt liv blev till det bättre. Jag håller med dig i mycket av det du skriver, har ungefärligen samma uppfattning om flera av de sakerna.

  Har ungefär samma sak här med svenskarna speciellt, dom är i stort sett hela högen borta (10 st) halva året, innan dom återinträder på thai mark, och vi kan börja umgås igen. Men här finns en stadig grupp av människor som bor här sedan långeliga tider, folk som trivs ganska hyggligt, men som lever som jag gör.

  Eftersom vi vet. och så klart inser, att vi aldrig kan bli thai, oavsett hur mycket vi än lipar och gråter, och vi kommer alltid att behandlas som utbölingar, och kallas utlänningar (foreigners), främmande (falanger), och utomjordingar (aliens),,,

  Så känns det inte inbjudande speciellt. Jag känner inte att thai har en vetskap om vad kamratskap är, och jag och dom ser inte kamratskap på samma sätt alls. Thais vänner är familjen i första och sista hand uppfattar jag det som. Familjen kommer alltid i första hand, vilket i och för sig inte är konstigt, men konceptet vänner, det applicerar man på folk som ingår i familjen... syskon och kusiner far och morbröder och föräldrar,,,

  DÄR har ni thais riktiga vänner... Resten är bara tidsfördriv tror jag!! Men att man kan umgås, inga problem, och speciellt om falangen har stålar, och kan bjuda, så kan han få riktigt många nära och varma thailändska vänner.. För mig så är resten nys vad det gäller att ha thailändska kamrater.

  För övrigt så anser jag som boende här, att jag har rätt att leva mitt som jag vill.... Jag tycker inte att besökare skall tala om för mig hur jag skall leva, och var jag skall leva, och vem jag skall umgås med. Jag väljer detta själv, kritisera visst, men då får man också svar.... Nä jag gillar inte thailändsk mat, tycker de facto den smakar skitvärdelöst, och deras kultur med religion och vidskepelse är inte alls för mig....

  Jag lever nog mitt liv här ungefär som ni turister gör nere vid kusten, ni umgås ju bara med falanger och inga andra, käkar bara västerländsk mat (jag gissar nu), och lyssnar på västerländsk musik och TV... Så varför klaga på mig?? Beror det på att jag är ärligare bara eller??
   
 13. kurant

  kurant Forumveteran

  Var det därför du startade tråden? för att berätta att du har rätt att leva ditt liv som du vill men inte andra?

  Då bör du respekterna din väns vän att leva sitt liv som han vill 7 mil ut i spenaten från Khon Kaen räknat.
   
  gunnarg och Atom gillar detta.
 14. Anonym

  Anonym Gäst

  Jag vet inte hur du är som person kurant, men man kan faktiskt "acceptera" någonting, och samtidigt kunna kritisera och ifrågasätta det!! Jag måste inte älska det som du håller på med i ditt liv, men så länge det inte drabbar mig själv negativt, så tolererar jag detsamma.

  Så kurant skall det vara i livet tycker jag.... Så bara låt oss fortsätta, och prata och tjöta om andras liv, alltid kul..
   
 15. mackes

  mackes Forumveteran

  Varför alla dessa värderingar och nedvärderingar av livsval hela tiden?

  Vi är ju olika och gör därmed olika val i livet, kan vi inte bara acceptera det? Måste vi lägga ett värde i att bo vid havet eller ute på landet, uppe i bergen eller nere på slätten. Det är ju så mycket som är annorlunda!

  Att bo i turist täta områden vid havet är väldigt annorlunda mot att bo ute i bushen där nästan inga turister bor. Det är en annan natur, ett annat klimat, en annan typ av människor, andra priser, annat språk, en annan kultur osv osv

  Baserat på alla dessa skillnader så väljer vi individuellt var vi vill bo. Grunderna för det valet har vi väl bara själva. Ingen annan än vi själva kan säga att vi gjort rätt eller fel val. Ingen annan än vi själva vet om vi skulle mått bättre i en annan miljö. Men vi gör vårt val varje dag om vi vill stanna kvar eller inte.

  Det låter många gånger här som att den kritik som framförs i själva verket inte är kritik, det är ett sätt att bekräfta sitt eget val genom att säga att andra som inte gjort samma val har gjort fel. Något som kommer när man själv känner sig osäker på sitt val och vars enda nytta är att stärka självbilden.

  Kan vi inte bara acceptera varandras val och lämna dem utanför diskussionen, framförd kritik säger faktiskt mycket mer om den som kritiserar än om motparten!
   
  Lyco, rowa, suriya och 2 andra gillar detta.
 16. Anonym

  Anonym Gäst

  OK mackes skall inte gå för hårt fram nu. Men jag håller inte med dig till mer än 98%, så inte illa alls, men det sista du skriver där avviker jag in i bushen, och håller inte med.

  Jag har inget emot om folk kritiserar mig om mitt val. om man undrar hur fan jag kunde göra si eller så, Jag finner det vara helt Om faktiskt. Jag tror att man lär sig av att få kritik, och man kan få självinsikt, om man nu vågar ta till sig kritik... Ju mer man skriver om en sak, ju mer lär man sig, och ju mer man tänker och funderar på en sak, ju mer lär man sig själv, om det hela.

  Däremot så håller jag med dig, om du menar de där människorna som älskar att attackera och vara taskiga och stygga, då är jag med dig till 100%...
   
 17. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Alltid intressant med sådana här inslag i forumet!

  En sak dock som jag alltid reagerar på när slika diskussioner kommer upp om falangers varande eller inte varande i Thailand är då språket.

  Falangers ovilja till att umgås med Thai eller skall vi säga mer rädslan eller osäkerheten, välj vad ni vill tror jag inte har så mycket med just språket att göra i första hand, även om det givetvis påverkar falangers förhållande till Thailand och thailändare.

  Jag tror att osäkerheten, rädslan eller oviljan till samröre med Thai mer har att göra med osäkerheten på hur man skall bete sig, uppträda, oskrivna koder, tolka in det mentala, rädslan för detta som alltid kommer upp att få hela släkten sittandes i vardagsrummet och liknande. den aspekten tror jag har större påverkan på hur vi närmar oss ett nytt land och människorna än språket.

  Så visst känns alltid tryggare med kretsar som i mångt och mycket fungerar som en själv och där man har gemensamma kulturella likheter.

  Jag själv brukar ju som ni vet befinna mig i Ban Phe/Rayong när jag är i Thailand och det är ju inte stort men mycket falanger och är ju ett urbant område men jag umgås sällan med falanger.

  Som sas här, de är lite konstiga, svåra, verkar alltid som att de har något att dölja, ja helt enkelt udda typer och jag föredrar ju Thai framför dessa udda falanggubbar, men det är ju jag.

  Även om jag flyttade ner skulle jag inte känna behov av att umgås med falanger, för det har jag gjort nu i snart 60 år här i Sverige och äta falangmat har jag också gjort snart i 60 år.

  Det var ju lite lustigt då vi i en annan tråd pratade om Semlor och var man kunde få tag i Semlor i Ban Phe/Rayong-området och någon hänvisade till mig att Lyco brukar ju vara där nere och kan Ban Phe....hahaha.

  Ja man kan ju tycka det, men semlor är ju inte något som direkt är prioriterat när ja kommer ner eller att leta falangkäk överhuvudtaget, så till skillnad från många här som kan allt om det västerländska i Thailand, kan jag inget.

  Känslan är ju tvärtom att folk falangen vet mer om det västerländska i Thailand än Thai i Thailand.:D

  Kanske det blir annorlunda om man bor där permanent att man skulle sakna det västerländska men i mitt fall tror jag inte det,

  Älskar asiatisk mat överhuvudtaget och skulle inte sakna den västerländska och behov av att umgås med människor är inte något som är viktigt för mig, kan faktiskt vara utan, för mig räcker det många gånger att befinna mig bland människor, växla några ord men ha dem på avstånd, passar mig bra.

  Ja vi är alla olika men det är alltid trevligt att höra andras uppfattning om sin omvärld och visst kan jag ju hålla med om att historien om denna gubbe ute i spenaten som @kurant uttryckte det är ju märkligt men han kanske har ett rikt inre liv och behöver inte sin omvärld, frun kanske sköter omvärlden åt honom.:)
   
  Micke.T, suriya, Atom och 2 andra gillar detta.
 18. Anonym

  Anonym Gäst

  citat
  Känslan är ju tvärtom att folk falangen vet mer om det västerländska i Thailand än Thai i Thailand
  slut citat

  Kanske du har en poäng där. Men den tappade du snabbt när du skrev detta;
  citat
  Kanske det blir annorlunda om man bor där permanent att man skulle sakna det västerländska men i mitt fall tror jag inte det,
  slut citat

  Bor man här permanent tror jag, så saknar man definitivt vissa saker. Sådana saker som kulturellt sitter inpräntade i en själv... besökare i några månader kan bortse ifrån det behovet och förneka det, men när tiden går, så bublar det upp till ytan på ett sätt som ingen turist förstår..
   
 19. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jo det var därför som jag lämnade luckan på glänt, men jag känner mig själv väldigt bra och jag har aldrig under hela mitt liv haft speciellt stort behov av omgivningen kring mig och är ingen vanemänniska som måste ha något utan kan lätt anpassa mig, men man skall aldrig säga aldrig.

  Men som jag sa, varken speciell mat eller speciella människor eller speciella kulturer är något som jag måste ha bara för att jag är uppväxt och levt i någon, utan jag är i sanning en ganska global människa som anpassar mig till den omgivningen jag befinner mig i.

  Tänk själv, jag tog steget ner till Skåne från Göteborg, skulle du klara det? Den resan är mycket mer komplicerad än din till Chayaphum, jag lovar men det gick bra:D:D:D:D
   
  suriya och Berralund gillar detta.
 20. Anonym

  Anonym Gäst

  Intressant tråd att bosätta sig på ett ställe där ingen kan det språk som man själv kan och inte vilja lära sig språket heller.

  Sen med att bo vid kusten kontra by är ju milsvid skillnad. Om man ser ytterligheterna på de som bor vid kusten är det ju människor som främst varit de som alltid åkt till kusten på semester och bara vill umgås med sådana som tycker likadant. Självklart finns det andra, men ytterligheten är ju denna.

  De som bor i byarna är ju urtypen av de som aldrig innan haft ett förhållande som träffar en yngre tjej och älskar att bli omhändertagen av frun och släkten och bara behöver betala och är nöjda med det. De gillar när det finns folk runt omkring men vill inte ha kontakt med andra än familjen. Även här finns det ju ett spann med andra.

  De som inte har en relation med thai, bosätter sig ofta i ett område med bara faranger och kommer inte så nära. Sen vinkar trädgårdsmästaren ibland och då tycker man att man fått thailändska vänner.

  Jag ser inte ner på någon av dessa, men alla är vi olika. De flesta av oss är ju någonstans mitt i mellan och då är det ju helt andra saker som drar oss till olika ställen. Dock känns det som alla här är trygga med sina val, alla förespråkar hur rätt de valt. Är det så eller har vi svårt att erkänna, eller har vi blivit gamla och gaggiga eller bara gammal och envis ...

  Vad vet jag?
   
  kurant gillar detta.
 21. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja hela ditt inlägg gav du både frågor samt svar på och så är det nog sen det sista här, inte är vi väl gamla och gaggiga och envisa:D:D:D
   
  Redigerades senast av en forumvärd: 19 april 2018
Laddar...
Liknande ämnen - Thailand falang inte
 1. Pepsi
  Svar:
  33
  Visningar:
  812
 2. suriya
  Svar:
  3
  Visningar:
  293
 3. Tulpan
  Svar:
  24
  Visningar:
  803
 4. gunnarg
  Svar:
  3
  Visningar:
  175
 5. Pjodd
  Svar:
  5
  Visningar:
  217
 6. Phonta
  Svar:
  14
  Visningar:
  292
 7. Bchrisny
  Svar:
  22
  Visningar:
  775
 8. Lara Croft
  Svar:
  1
  Visningar:
  202
 9. Pepsi
  Svar:
  24
  Visningar:
  923
 10. Ko Lanta
  Svar:
  14
  Visningar:
  563

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?