Jag gillar bättre Sashimi, alltså utan riset och när det gäller Sushi är det mest laxen och tonfisken som lockar samt ingefäran och naturligtvis Wasabi.
Roligt faktiskt att detta kom upp då min arbetskamrat kom tillbaka idag från Thailand och hade med sig en påse Wasabipulver! Kan man ju säkert köpa här också, men det är ju säkert billigare i Thailand.
Så nu blir det wasabimat. Man kan ju använda pulvret till annat än till Sushi, wasabiguacamole t ex och mycket annat. 99% av all wasabipasta och pulver är ju inte äkta wasabi utan en blandning av pepparrot och senap, denna jag fick är ju 80% pepparrot och 20% senapspulver men det är gott ändå!
Att det är svårt att få tag på äkta wasabi beror ju på att den är flyktig, alltså smaken försvinner efter några minuter när man rivit roten och i och med det då svårt att distribuera och är ju då dyrt. Äkta Wasabi smakar ju också helt annorlunda än den wasabin som är gjord på pepparrot, senap och färgämne.
Rökt laxrulle med en fyllning av philadelfiaost, wasabi och äkta sesamolja och efter att man blandat ihop detta breder ut det över skivor av rökt lax som lagts omlott och rulla ihop. Rulla sen laxrullen i rostad sesamfrön och skär i ca 2 cm tjocka skivor, testa det, kanongott.
Hoppas jag inte förstörde tråden nu.