Thailands valuta

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Phonta, 17 oktober 2016.

Taggar:
 1. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Har läst en del om att många nu tror att Thailands ekonomi skall svikta , kan inte se att detta har hänt , däremot har Thaibathen stärkts rejält mot kronan sen den tråkiga händelsen i Thailand ..
  Förstår inte varför , har bathen blivit starkare eller har kronan försvagats så märkbart .. Kanske återigen detta att dollarn är stark och att bathen är peggad mot dollarn vilket många förnekar
  Nån som har koll på vad som händer och varför ?:(
   
  soysanwan gillar detta.
 2. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Denna sida är ganska intressant och kanske ger några svar!

  https://www.stickmanbangkok.com/rea...engthening-thai-baht-and-what-to-do-about-it/
   
  soysanwan gillar detta.
 3. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Dollarkursen är en delförklaring. USA är ju den största ekonomin i världen så att bathen skuggar dollarkursen är säkert en delförklaring. Handelsbalansen har betydligt större effekt på kurserna än turistströmmarna. Hade turismen haft en dominerande ställning skulle bathen åka jojo efter hur säsongerna växlar. Likadant kan nog en delförklaring vara Thailands satsning på utbyggnad av infrastruktur vilket kräver ökning av statlig upplåning internationellt. Jämför gärna med hur president Regans stora upplåning under 80-talet drev upp Dollarkursen. En annan delförklaring kan vara Thailand inte hängt med riktigt i det nuvarande räntekriget som råder mellan centralbankerna.
   
 4. Anonym

  Anonym Gäst

  Stämmer, dollar har gått starkt sista veckan.

  Såg i går på Arlanda att det växlingskontoret jag såg hade en kurs på 1 SEK = 3,55 Baht ... snudd på kriminellt kan man tycka att ta så stor marginal!
   
 5. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Lyco gillar detta.
 6. soysanwan

  soysanwan Medlem

  emot
   
  Lyco gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Intressant att det är en bit kvar till 1997 års värde
   
  Lyco gillar detta.
 9. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Det som i artikeln var av intresse, är ju att bahten är flytande sen 97, så då kan vi ju lägga ner den tanken att den skulle vara peggad helt till dollarn.
   
  Phonta gillar detta.
 10. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Läser man detta så ser det ju inte så just ut för turismen i Thailand , en stark bath gynnar ju knappast turismen , dessutom så blir ju tillex bilarna som produceras i Thailand djäkligt dyra att exportera , dvs negativt för den Japanska bilindustrin i Thailand , redan förra året talades det om detta och ev. att man skulle flytta Nissans och Mitsubischi produktionen till annat land med dels billigare arbetskraft och lägre exportkostnader ,, så vad ger detta vid hand , hur fn kan detta vara positivt för Thailands export ...
   
 11. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Nä och ändå är investeringsviljan stor, jag får heller inte ihop det.
   
  soysanwan gillar detta.
 12. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Visst men Dollarns dominerande ställning som världsvaluta har en stor betydelse. Usa är ett betydande exportland föt Thailand samt många internationella affärer görs i Dollar. det gör att Dollarkursen har en stor betydelse för Bathens kurs. Det finns ju många fler faktorer. Just nu finns det spekulationer om vilken månad som fed skall höja USAräntan
   
  Lyco gillar detta.
 13. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Visst men Thailand är ju inte ensamt att vara beroende av dollarn, ja hur som helst verkar på något sätt bahten vara orubblig i nuläget. Skall luska lite mer om där finns några skelett i den thailändska garderoben:)
   
 14. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Fabriker med hög andel manuellt arbete flyttar till billigare länder ( t.ex. textil. ) medan de som kan köras med hög automation flyttar tillbaka till Europa. Fyller du fabriken med robotar har lönenivån liten betydelse, där har avståndet, utbildningsnivå och bolagsskatter större betydelse. Antar att utbildningsnivån i Thailand är högre än i Vietnamn, Kambodja och Burma. Och där står Thailand mitt emellan. Höja utbildningsnivån så att man klarar helautomatiska industrier eller trycka ned valutan ( lönenivån). Inga faktorer som motiverar höjd kurs precis.
   
 15. soysanwan

  soysanwan Medlem

  Hur är räntenivån på Statsobligationer?
   
 16. soysanwan

  soysanwan Medlem

  I Sverige är det ju nästan noll
   
 17. Lyco

  Lyco Forumveteran

 18. Lyco

  Lyco Forumveteran

 19. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Här lite mer färsk info, ganska intressanta siffror. Löser ju dock inte frågan om varför bahten är så stark hela tiden men att BOT centralbanken håller valutan under sina vingar är ju nog ingen gissning och att det tydligen finns hur mycket pengar som helst hur länge det nu varar.

  http://www.focus-economics.com/countries/thailand
   
  Phonta gillar detta.
 20. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Var det jag misstänkte , du menar att det stödköps Thai bath

  Då är det nog bara att vänta på ett fall , det kan ju inte funka över tiden ..
   
 21. Lyco

  Lyco Forumveteran

  En punkt i länken jag gav är ju intressant att arbetslösheten har ökat från 0.4 2011 till 0.7 2015, är ju en märklig utveckling eller har de helt plötsligt börjat mäta arbetslöshet.
   
Laddar...
Liknande ämnen - Thailands valuta
 1. suriya
  Svar:
  3
  Visningar:
  271
 2. Lara Croft
  Svar:
  1
  Visningar:
  197
 3. Sveger
  Svar:
  14
  Visningar:
  533
 4. Isan Lover
  Svar:
  51
  Visningar:
  1.551
 5. Lara Croft
  Svar:
  0
  Visningar:
  233
 6. mackes
  Svar:
  3
  Visningar:
  331
 7. Matt82
  Svar:
  47
  Visningar:
  1.573
 8. Lara Croft
  Svar:
  5
  Visningar:
  353
 9. mackes
  Svar:
  8
  Visningar:
  466
 10. Ko Lanta
  Svar:
  241
  Visningar:
  5.948

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?