Thaimedborgare kontra utlänning

Diskussion i 'Rätt och fel i Thailand samt tips' startad av Phonta, 12 oktober 2017.

 1. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Kan vi ha en bra diskussion om detta tro, detta gäller inte Sverige
  Det gäller dina rättigheter samt skyldigheter som utlänning i Thailand , att jag som farang spöar en Thai anses vara riktigt illa , betydligt värre än att en thai ger sig på en Farang ..
  Ett exempel , En turistpolis 8Farnag ) får inte ta tag i en Thai , utan han skall tillkalla Thaipolis , däremot får han gripa en Farang somgör sig skyldig till brott ...
  Olikheter inför lagen ?? Ja , helt klart är det så , men varför , och är det bra eller dåligt ??
   
  pontiac-51 och Berralund gillar detta.
 2. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Kan du skriva denna mening på svenska, kanske jag kan delta;):)
   
 3. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Jag flyttade denna intressanta tråd hit, tycker att den passar bättre här. Har själv funderat en del över detta, det skall bli intressant att få läsa om folks erfarenheter vad gäller detta.
   
 4. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja det återstår ju att se!
   
 5. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Kan det vara så enkelt att en turistpolis har inte samma befogenheter som en polis och att turistpolisen som det också låter på namnet har hand om just turister. Kan ju vara så att de likt vakter i Sverige inte har rätt att anhålla något utan måste i så fall tillkalla polis, alltså turistpoliser har bara befogenheter när det gäller turister och begränsade när det gäller Thai.

  En tanke bara.
   
  soysanwan gillar detta.
 6. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Stora feta kleptomankorvar på en lite platta funkar dåligt ,,mmen tror nog du förstår , :)
   
  Lyco gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Inte helt fel bara delvis ,, har en kompis som är Turistpolis Chef i Pattaya ,, han är Thaipolis och Thai , han kan gripa en Thai , däremot kan inte en volontär polis röra en Thaimedborgare ,, så i viss mån har du rätt , detta beror på att jag som Farang enligt någon konstution inte får bära hand på en Thailändsk medborgare ,, Det ses som ett svårare brott enligt honom om jag ger mig på en Thai , förutom i självfösvar ,,, Om en Thai ger sig på en Farang så har han lättare straffpåföljd .. så visst det finns en del problem i deras sätt att se på oss utlänningar.Har blivit omfrågad som Turistpolis , men är ingen Wannabe ,, De som tagit dessa jobb gör det i många fall för att lättare få stanna i landet , inga som helst problem med UT om du jobbar utan lön för en bättre ordning i landet ,, så ett tips för den som känner att det kan vara knepigt , sök som volontär ,, men nykterhet samt ett blankt straffregister i hemlandet krävs
   
 9. Janne

  Janne Gäst

  på ett sätt är det väl korrekt att man skyddar sina medborgare mer, även om vi tycker att alla ska vara lika inför lagen ...

  Samtidigt förekommer det ju debatter i Sverige också att om man inte är svensk medborgare ska man ha hårdare straff, och delvis har man väl det med utvisningshot mot sig.

  Ligger det inte i kulturen och historien?
   
 10. Seaserpent

  Seaserpent Medlem

  En volontär har inte rätt att gripa en utlänning heller, dom är endast där för att förmedla och informera, men men så finns det ju dom somrar sig rättigheter.
   
  SatanG, Acke, Långeman och 1 annan gillar detta.
 11. mackes

  mackes Forumveteran

  Thailand är ett nationalistiskt land med allt vad det innebär, man bevarar och beskyddar den egna kulturen och de egna medborgarna. Troligtvis ett resultat att man fått utveckla sin kultur fritt från påverkan från andra kulturer till skillnad från sina grannländer.

  Som jag ser det så är det väl bara att acceptera som utlänning. Man har som invandrare inte samma rättigheter som en infödd Thai.

  Det finns ju en hel del personer här på forumet som förespråkar nationalism i Sverige eller i alla fall ett parti med nationalistiska grundvärderingar. Så jag personligen tycker att en sådan diskussion är välkommen.

  Är det rätt eller fel att behandla människor olika utifrån var de är uppväxta, jag tycker personligen att människor skall bedömas utifrån sina personliga egenskaper och inte utifrån vilken grupp man tillhör.
   
  Norrlandsboy gillar detta.
 12. Nam Falang

  Nam Falang Admin

  Jag tänker lite språk här. Är flytande thai ett krav för en turistpolis? Många thailändare har väldigt bristande kunskaper i engelska. Skall en turistpolis, som inte talar thai, gripa/omhänderta en thailändare så kan det ju vara bra om polismannen kan kommunicera anledningen till gripandet.

  Skulle jag bli gripen i Sverige av en polis som inte talar ett ord svenska skulle jag bli minst sagt förbannad.
   
  andrejsdenruskige och Krille gillar detta.
 13. SatanG

  SatanG Aktiv medlem

  Jag tycker det är självklart att en stat värnar sina egna medborgare först istället för resten av världens medborgare. Konstigt i dina ögon?

  / SatanG
   
  Phonta, Bahten och pontiac-51 gillar detta.
 14. mackes

  mackes Forumveteran

  Ja, för mig är nationalism en tanke som tillhör historien och som hade en plats där innan vi kunde kommunicera som idag. Vi har nu teknik för att skapa en rättvisare värld där var och en kan bedömas efter vad han tillför och inte efter var han är född.

  Nationalism har gett oss krigen, bara ett exempel på en företeelse som de flesta inte vill ha. Den ger utrymme för makthungriga och maktfullkomliga personer att terrorisera sin omgivning, det finna massor av exempel.

  Ingen vill förlora sina nära och kära och idag finns de nära och kära ofta över hela jorden och inte bara där du är.
   
 15. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Tror det är lite missuppfattning här, thailändska turistpolisen är ju Thai och kan ju förhoppningsvis Thai;) och tillsammans med den thailändska turistpolisen arbetar volontärer från olika länder och krav för att de skall kunna Thai vet jag inte, de är ju främst till för att kommunicera med just turister som mellanhand till den thailändska turistpolisen men är ju givetvis ett plus om de kan.
   
  Nam Falang gillar detta.
 16. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Jo, vi pratar ju om poliser/brott här antar jag och och hur då polisen i Thailand särbehandlar. När det gäller brott skall ju det bedömas lika oavsett vilken nation man tillhör, det skall inte vara avhängigt i vilket land brottet uppstår och av vem.
   
  Kycklingen och Phonta gillar detta.
 17. SatanG

  SatanG Aktiv medlem

  Ja i en perfekt värld är det kanske så men i Thailand döms man efter hur tjock plånbok samt vilka kontakter man har.

  / SatanG
   
 18. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Du kan ha en sån otur att bli gripen i Sverige av en arab/menafolk som inte kan ett ord svenska, om han och sitt gäng anser att Du begått en olaglig handling, detta är vad som kallas för "envarsingripande".....
   
 19. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Lägg ner Nu Mackes , nu är du där igen ,börjar svamla om gammalt skit som inte är ok att diskutera på detta Forum
  Det är helt klart en del av anledningen till att de vill ha Faranger som Volontärpoliser ,, Dvs . vi pratar språken ,, Det var anledningen att jag blev tillfrågad då jag talar minst tre språk förutom den lilla Thai jag behärskar
   
  Kycklingen och Krille gillar detta.
 20. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Ofta är det nog så ,, men inte alltid plånboken kan ordna allt för dig ,, Börjar ju även bli bättre med detta och korruption
   
 21. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Du har bara rätt till envarsingripande som medborgare i det land du befinner dig ...
  Kan var en av anledningarna varför du inte får göra detta i Thailand
   

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?