Tips och exempel om hur du använder ThaiSnack forum

Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Se över din användarprofil
Det finns många inställningar som du kan göra för din användarprofil. Placera muspekaren över ditt användarnamn på menyraden så öppnar sig en dialogruta med länkar till många olika inställningar som du kan göra.
Visa bilaga 42256
 

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Bifoga en bild/fil

Det finns 2 olika vägar man kan gå om man önskar ladda upp en bild som man har på sin dator/telefon/surfplatta etc.

1) När du startat att skriva ett nytt inlägg klickar du på knappen där det står "Fler alternativ".Då dyker det upp en ny tryckknapp som med texten "Bifoga en bild/fil". Klicka på den knappen och bläddra fram till den bild som du vill bifoga till ditt inlägg. (Det är allt du behöver göra för att bilden ska visas sist i ditt inlägg, du ska inte klicka på knappen "Full storlek" för då hamnar bilden inte där den ska)

2) Du kan bläddra fram bilden på din dator i utforskaren och sen dra och släppa in bilden i ditt inlägg.
 

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Svara på ett inlägg genom att citera någon annan

Det är vanligt att man svarar på ett inlägg genom att citera någon annan och kommentera på det. Nu har det kommit en mycket bra funktion som du bara måste prova! Om du går in i en befintlig tråd och markerar en del av en text så dyker det genast upp en liten grå ruta där det står "Citera". Om du klickar på den grå rutan så skapas ett nytt inlägg med den markerade texten som ett citat. Du behöver inte längre citera ett helt inlägg utan kanske bara en mening. Kolla bilden nedan hur det kan se ut!
Visa bilaga 42272
Nu får du allt testa detta! Bara för att prova så gå nu genast till tråden Vad gör ni CM:are?? och citera någon! :D
 

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Följa en annan medlem / Mitt Nyhetsflöde / Bli vän med en annan medlem

Har du hittat en annan medlem på ThaiSnack som du tycker skriver bra grejer? Genom att följa en eller flera andra medlemmar hamnar deras inlägg i Mitt Nyhetsflöde. Du kan komma åt ditt nyhetsflöde genom att hålla muspekaren ovanför ditt medlemsnamn på den mörkblå listen som finns högt upp på varje sida. På en av länkarna som visas då ska det stå Mitt Nyhetsflöde. Skapa ett bokmärke i din webbläsare om du använder det ofta.

När du klickar på medlemmens namn, kanske i något inlägg eller om du väljer att söka på forumet, så kommer det upp
en ruta som ser ut som denna:

Visa bilaga 43079

(Beroende på vilket medlemsnamn du klickat på kan en annan nuna dyka upp än den ovanstående)

Ungefär mitt i den svarta rutan så står det "Följ". Om du klickar på den länken så blir du en följare.
 
Senast redigerad av en moderator:

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Klicka rätt för att komma dit du vill

(Förutsättning är att du är inloggad) När du ser en lista över olika ämnen, antingen på startsidan eller på någon forumlista finns det ett par saker du kan lägga märke till.

Exempel
Visa bilaga 45916

Vissa ämnen listas med fetstil. Se röd ring. Det betyder att det inlägget innehåller olästa inlägg. Klickar du på texten med fetstil kommer du direkt till det första olästa inlägget i det aktuella ämnet.

Vissa ämnen listas INTE med fetstil. Det betyder att du redan läst alla inlägg i det aktuella ämnet. Klickar du på det som är inringat med grå ring i exemplet så kommer du till det FÖRSTA inlägget i det aktuella ämnet.

Om du vill se det SISTA INLÄGGET i en tråd (oavsett om du har läst alla inlägg eller inte) så klickar du på tidsangivelsen. I ovanstående exempel är tidsangivelsen. Se Blå ring i exemplet ovan.

I listningen kan du se i vilken forumtavla som det aktuella inlägget ligger i. Se grön ring. Klickar du på forumtavlans namn får du upp en ny listning med ämnen från enbart den forumtavlan.

Se till att du alltid är inloggad för att du ska kunna få ut mest av vårt forum. Som inloggad så håller forumet reda på åt dig vilka inlägg som du redan läst och du kommer att se en länk i den blå menyraden högt upp på varje sida där det står "Olästa inlägg". Det är en superbra funktion. :D
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.

Liknande trådar

 
Topp