Tips på Thaimusik

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Hej,

Jag tänkte att jag skulle ge några tips på i mitt tycke bra thaimusik.

En artist som är stor i Thailand är Sek Loso.
Han har gjort många bra plattor genom åren.
Ett album som heter Best of Loso är ett av mina favoriter.

En annan manlig artist är Jetrin Wattanasin
Han är både sångare och skådespelare.
Albumet J Jetrin - Tah lhok nee mai mee poo-ying är mycket bra.

Parn Thanaporn är en av många bra kvinnliga artister.
Hon gjorde en Live concert den 5 Juni 2006 som heter Noom Bao - Sao Parn
Finns både som musik cd och VCD

Bird Thongchai är en annan manlig artist som bl a har gjort spelningar ihop med Loso.

Jag kan rekomendera att gå in på www.ethaimusic.com/archives/
där kan man lyssna på hela låtar och där finns också texterna till en del låtar både på thai och översatta till engelska.

Hoppas ni har fått några tips!

Har ni några andra tips så skriv några rader.

Det här är några av mina favoriter men smaken är ju olika.


Mvh från Jungis
 
A

Anonym

Gäst
Det är jättekul att du har ideér och skriver på forumet.
Det händer ibland att jag också går in på samma sida och lyssnar på musik.
Tack vare att du visar initiativ så kanske du kan locka fler att skriva
och vips så kanske det finns ett sådant forum
och som Mc Arthur också tror på och jag med...
när du kommer på nya tips i ämnet så kan du ju fortsätta i samma tråd så har vi allt på ett ställe och då har folk lätt att hitta dina tips....eller andras också för den delen inom samma "ämne"
ha re gött
marianne
 
A

Anonym

Gäst
Hej!

Kul ämne! Det finns jättemycket bra thailändsk musik! Några favoriter har jag hittat på YouTube. Där kan man för övrigt hitta ganska mycket videor med thailändsk musik som ofta beskrivs som t-pop, tpop eller thai pop.

Mina personliga favoriter är Silly Fools och Endorphine. Big Ass och Bodyslam är också grupper i den rockigare genren. När det gäller pop är Lanna Commins och Punch riktigt bra tycker jag.

Silly Fools - Wat Jai
Endorphine - Jark Neung Teung Lahn
Big Ass - Len Kong Soong
Bodyslam - Koup Faa
Lanna - Wai Jai Dai Gar
Punch - Ta Daeng Daeng

Ha det så bra!
Mikael
 
A

Anonym

Gäst
Första inlägget här...

Har väl inga tips på bra thaimusik eftersom jag är novis på området. Men som nybliven sambo med en thailändska har det blivit en hel del thaimusik.
Måste säga att jag är positivt överraskad överlag. Hade en föreställning att thailändsk musik var allmänt underlig och "österländsk" i stilen. Men det låter ju som "vanligt" musik, hehe.

En hel del Loso, Parn, Clash och Big Ass har det blivit.

Sen är ju karaokevideor ett bra sätt för en annan att snappa upp lite thailändska.
 
A

Anonym

Gäst
Hej Mikael

Tack för dina tips på bra thaimusik.
Youtube fungerar ju alldeles utmärkt att söka på.

Fastnade för Punch -Ta Daeng Daeng!

Mvh från Jungis :wai:
 
L

Lhon Gen

Gäst
Min stora favorit är Carabao.Jag har sett honom live 2 ggr.Första gången i Thailand -97 på en liten rockklubb i Kiro sip (vet ej om rätt stavat ) en stadsdel i Bangkok och andra gången när han spelade på Fryshuset i Sthlm -05. Sen om dom fortfarande spelar så är Hi Rock en kanonbra grupp och även Why not 7.Ska söka på youtube och om jag hittar något så ska jag lägga in länkar. ;D
 
A

Anonym

Gäst
Vill tipsa om två siter som säljer Thaimusik och film.
Jag har provat båda två och dom fungerar mycket bra.
Man betalar med kontokort.

www.thaicdexpress.com

www.ethaicd.com

Jag tycker nog att ethaicd.com går snabbare
Det är en skillnad till och det är att frakten ingår i det priset som man ser när det gäller ethaicd men inte på thaicdexpress.

priserna är i dollar.


Mvh från Jungis :wai:
 
A

Anonym

Gäst
Jag har också provat eThaiCd.com och tyckte att de fungerade alldeles utmärkt. Det tog 4-5 dagar innan paketet kom.

Något som jag har funderat lite över är thailändska musikvideor som jag tycker är både roligare och charmigare än de som man ser på MTV. Tata Young kör visserligen med den stilen, men hon sjunger ju dessutom på engelska.

Måste tipsa om Thaitanium när jag ändå är farten. Det är en hip-hop-grupp som jag tycker är rätt roliga. Dom rappar på thailändska och engelska. Här är Doown:
.

Något som jag har letat efter men verkar svårt att hitta är en site om just thailändsk musik med nyheter på engelska alternativt svenska. Jag har förstått att Silly Fools har en ny sångare, men just mycket mer vet jag inte.

Jungis: Varsågod :)

Lhon Gen: Det är bara att skriva Carabao så hittar men flera videor. Det var intressant musik :)
 
A

Anonym

Gäst
Tack Jungis! Det var mer eller mindre exakt det jag ville veta om den nya sångaren :) Jag undrade verkligen varför han sjöng på engelska, men det fick ju sin förklaring.

Igår satt jag och lyssnade/tittade genom några karaoke vcd:er och fastande för en sång. Jag lyckades hitta den på YouTube. Det är en sång med Dan som jag tycker är otroligt vacker. Den heter Nok Kra Dat och här är länken

En annan skiva som gått varm i min mp3-spelare i några dagar är Black Me' med just Me'. Den finns en låt från den skiva på YouTube, men ljudet är inge vidare
 
A

Anonym

Gäst
Dags att återuppliva en gammal tråd ! här kommer en av lillgrabbens favoriter 8)

 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
Jag kan tyvärr inte lyssna där jag befinner mig, men rekommenderar starkt Carabao. Dom är mycket bra, bästa thaimusiken enligt mig! :thumbsup:
 
A

Anonym

Gäst
Avslutar kvällen med att ge er lite skönsång från surin, för mig är det snart dags att krypa in i något mörkt hörn och slicka såren efter en katastrofal V75 omgång :(

 
A

Anonym

Gäst
En artist som jag lyssnar mer och mer på ! av den enkla anledningen att det är förbannat bra :thumbsup: :nod:

 

JBK.Ltd.

Forumveteran
Legolas

Så j*kla illa är det väl inte på din Soi och du som musiker skulle kanske snappa upp ett och annat accord, för dina kommande alster.. ;) ;) ;)
 
A

Anonym

Gäst
"legolas " sa:
Matte, vill inte vara taskig eller nåt sånt. Men för min egna del som ju själv "sysslar" med musik, så säger jag att jag nog också hade gillat denna grupp/musik väldigt bra om jag bott i Huddinge eller i Sverige i övrigt.

Du har förmånen att ha tillgång till en avstängningsknapp på dina apparater, vilket tyvärr jag som bor här, inte har. Jag kan lova dig att det är stor risk att man till slut blir jääääääävligt trött på eländet när det spelas i stort sett hela tiden. det finns inte en endaste chans att freda sig ifrån det. Att slippa ifrån det, musiken kryper in under skinnet på en till slut.

På kvällarna fram till. kl. midnatt cirka säkerligen MINST runt 200 kvällar på ett år är det fullt party och musiken skränar ut över nejden och stör allt och alla. Men missförstå nu inte. THAI blir alltså INTE störda, det var mer en målande beskrivning av oljudet.

Varje morgon kl. 05.00 så börjar munken i templet vårt att plinga i någon klocka för han vill väcka upp människorna här, alltså samma människor som man senare ser sover middag runt om i byarna över hela Thailand. Sedan tar de dit en frivillig gubbe ifrån byn som läser gårdagens lokala nyheter i byn och i Thailand i övrigt, och till slut kl. 05.30 vad händer då, jo då skall vi spela musik förstås. Och den skränar ut över alla uppsatta högtalare i nejden. Och det är ju underbart eller hur.....

Så Matteisurin i Huddinge, njut av den thailändska musiken så länge som du bor där du bor, för sedan när du flyttat hit ner, om du nu gör det vill säga. Det är ju inte säkert, för våra thaidamer sägs det, är inte lika pigga längre på att flytta ner, tillbaka till varifrån de kom en gång, men då kan du få ditt lystmäte av denna musik ända tills du spyr på att höra den.
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Får nog hålla mig till trådar som elitserien 2012 och finns på youtube även fortsättningsvis ;)
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

 
Topp