Utlänningars ovilja till kontakt och ointresse för andra utlänngar.

Diskussion i 'Funderingar och betraktelser' startad av Isan Lover, 21 januari 2018.

 1. jonsnow

  jonsnow Nykomling

  Jag måste säga att jag haft bara trevliga utbyten av andra utlänningar (turister, expats) i Thailand. Allt från Svenskar till Afrikaner. Jag älskar att träffa nytt folk och snacka lite och speciellt lära sig något nytt om deras land om dom inte är landsmän.

  Men visst jag kan också förstå att man kanske inte vill sitta och spendera all sin tid med sina landsmän/likar när man är i ett helt annat land för att komma bort från sitt egna kanske. Men man kan ändå hälsa/nicka om vi korsar väg, för vi sitter ändå i samma båt. För även om Person X har byggt upp ett liv i 20 år så är du är fortfarande farang tro inget annat (Tänk bara i Sverige, och på vem "som är svensk och inte" glöm aldrig det även om du är 100% accepterad av folket runt dig). Och jag menar inte på ett negativt sätt nödvändigtvis, för all del jag förstår er. Men sanningen är att om du gör fel/bort dig är du bara en "blatte" för o snacka ren Svenska.

  Jag har umgåtts mest med Thai folk när jag är där än andra, men jag blir alltid glad när jag hör Svenska pratas i Thailand och ibland driver jag med andra Svenskar för alla tror ändå att jag är ryss eller nånting annat så dom blir så chockade när jag börjar prata Svenska med dom haha. Efter att ha lyssnat en stund på vad dom snackar om.

  Men misstolka mig inte, det finns gott om andra "vita" jag skulle undvika till varje pris. Eller riktiga drägg Svenskar. Men jag har väldigt väldigt väldigt fåtal gånger ens sett sådant folk/turister tack och lov. Och dom har aldrig stört mig eller försökt prata med mig.

  Däremot i Japan!!!!! HERRE GUD dom få gånger jag väl sett en annan vit man har dom verkligen gjort allt dom kan för att inte ens råka ge mej ögonkontakt - alla andra nationaliteter där dock var väldigt välkomnande. Samma sak i Hong Kong, dom undviker mig som pesten, men det gör fan alla i Hong kong egentligen, förutom sydost-asiat-turister som ALLTID är så genuina och sköna.
   
  Audirs2, krister, eirkar och 2 andra gillar detta.
 2. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Japan har jag ingen nyare erfarenhet av men Hong Kong, ja herregud. Där kan man verkligen snacka om rasism, gick man in i en affär för att handla t ex ett par solskydd till glasögonen så sket dom ju fullständigt i att man var där. Kineser fick alldeles utmärkt service däremot. Så Kina står inte högt på min lista, har tillbringat tillräckligt med tid där inkluderat tiden på varvet ovanför Shanghai 2016.
   
  eirkar och Isan Lover gillar detta.
 3. jonsnow

  jonsnow Nykomling

  Japan är ju annars väldigt trevligt men dom har endel rasism för sig med. Alltså saker som aldrig hade gått att drömma om att komma undan med i västvärlden.

  Men ja Hong Kong är ett riktigt rasistiskt ställe, vad jag hörde av andra var att folk från fillipinerna etc och andra asitiska länder där dom kan vara lite mörkare i huden blev behandlade riktigt illa. Och dom gillar inte oss vita, men varenda modell på affisher är opererade efter västerländska drag och alla kläder helt europeiska high end grejer. Snacka om identitetskris.

  Enda stället dom behandlade mej bra var i guld affären (Vilken chock) Men fanns endel riktigt fina Hong Kongiiter också jag vill inte dra alla över en kam. Men väldigt otrevligt ställe generellt och alla är sura.
   
  Långeman, krister, eirkar och 2 andra gillar detta.
 4. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Kunde inte ha beskrivit det hela bättre själv, det är definitivt ingen stad jag kommer att återvända till. Vilket är synd för det finns mycket att titta på och den ligger ganska vackert.
   
  jonsnow och eirkar gillar detta.
 5. Shovel78

  Shovel78 Medlem

  På 1. svarar jag: Nej.
  På 2. svarar jag: Bjuder in på en öl.
  På 3. svarar jag: Nej.

  Mvh
  Osocial norrlänning :D
   
  Micke.T, Krille och Berralund gillar detta.
 6. Phonta

  Phonta Forumveteran

  5555 :):)lyssna nu på Isaan Lover , han har sitt umgänge ihop med en djäkla massa Farang lärare , han måste ju bara ha sett något som vi andra inte ser i Isaan , 20 Faranger i sitt umgänge , fn jag måste vara introvert:( , jag vet inte ens om 10 Faranger inom 10 mil runt vår by , är det säkert du inte bor i en universitetsstad Isaan Lover , Av de 7 st jag vet så är 5 av dem så pass alkoholiserade att de går fetbort från mitt umgänge , sitta och lyssna på en fyllskalle ger jag inget för ;)
   
  Berralund gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Anledningen till att vi känner så många utlänningar i vårt område är att det finns en aktiv förening i Phonphisai, dom anordnar en årlig fisketävling, årlig julfest för både barn och vuxna, dom har dartkvällar några gånger i månaden, gratulerar och besöker varandra vid födelsedagar, har en egen sajt på nätet, ger ut lokala nyheter o.s.v, den som håller i detta är ifrån Schweiz och driver ett företag inom utbildningssektorn, anställer falanger som lärare o.s.v, det beror nog mycket på detta att vi kommer i kontakt med varandra, men jag är nog den minst aktive av oss alla, jag är med väldigt sporadiskt och lämnar ogärna byn.

  Mvh isan lover
   
  Mr.Jo gillar detta.
 9. Phonta

  Phonta Forumveteran

  Ett som jag tror mycket ovanligt koncept bland Faranger i Thailand , Grattis till det celebra umgänget :thumbsup:
   
  Mr.Jo och Isan Lover gillar detta.
 10. Isan Lover

  Isan Lover Forumräv Guldmedlem

  Hej

  Ja det är nog egentligen lite väl celebert för min smak, nästan alla lever ju liv som skiljer sig extremt mycket ifrån vårt liv, många bor väldigt exklusivt, har fina bilar och dyra vanor o.s.v, själv är jag nog lite av en katt bland hermeliner här, gåslever, importerade ostron och dyra franska viner är ju inget jag har i byn.

  Men kanske gör mitt enkla liv och för utlänningar ovanliga sätt att leva på mig lite intressant, dom flesta skulle ju aldrig kunna tänka sig att bo i en liten by, jobba fysiskt, gilla Isaanmat, lära sig Lao, ha Thailändska vänner bland daglönare och bönder o.s.v, än mindre bada i dammar och vattendrag, fånga fisk och orm, dricka Lao Kao, äta med händerna och trivas med vanliga enkla människor.

  Anledningen till att jag tror detta är dom flesta utlänningar jag träffar brukar veta vem jag är redan första gången vi ses, ryktet om den lite märklige utlänningen som trivs i bushen bland ”infödingarna” brukar ha nått dom flesta, men helt ensam om min livsstil är jag inte, vi har ju en Schweizare i en grannby till oss som också lever och arbetar tillsammans med Thailändarna på en gummifarm, men han brukar precis som jag sällan vara med, han har inte tid eftersom han arbetar, trivs i sin by och hsr Thailändska vänner.

  Mvh isan lover
   
  Krille gillar detta.
 11. krister

  krister Forumräv

  Känner mig lite träffad. Varför jag inte hänger på ett svenskställe o snackar fotboll o tar en öl..?

  1) inte intresserad av fotboll
  2) kan inte dricka o sen köra hem
  3) Går till gymmet istället, få svennar som hänger där (ännu inte träffat nån) så blir naturligt att man inte umgås med dom
   
  Phonta, Isan Lover och andrejsdenruskige gillar detta.
 12. krister

  krister Forumräv

  @jonsnow dom tror du e ryss.

  Fick mig att tänka på en gång när frugan lurade i serveringspersonalen att ja va en dum ryss som inye kunde ett ord engelska. När do. Gav henne notan på 500B sa hon till mig att ge henne 3000. Personalen var nästsn i chock när hon blåste dumryssen på 2500B som hon stoppa i egen ficka.

  555
   
 13. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Det var Janne som hälsade på härom dan annars har inte träffat en utlänning/ svensk på två år. Dags att åka till Sverige :p
  Har inte ens tänkt på det, människor som människor det spelar ingen roll.
   
  Isan Lover gillar detta.
 14. Audirs2

  Audirs2 Medlem

  Kommer ihåg sist vi var i Khong kaen, förra våren, då gick vi omkring i Tecso tro jag det var och vi surrade om vad vi skulle köpa osv, då kommer en man fram säger att va trevligt att se svenskar här! Frugan kan ju knagglig svenska och jag bryter på Stockholmska,men mannen var från Göteborg och vi surrade en hel del, jag fastnar lätt med käften när man pratar politik, militära osv! Samma när jag flög från Cebu till Manilla för några å sedan, då var det ett filipinskt par som bodde i USA men som var på besök för att hälsa på avlägsna släktingar, vi surrade hela resan om allt under solen sken!
   
  Isan Lover och Berralund gillar detta.

Dela sidan

Laddar...
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?