Hej !!
Gräs gelé görs genom kokning av äldre och lite jästa stjälkar och blad av Mesona chinensis (medlem i mynta-familjen) med kaliumkarbonat i flera timmar med lite stärkelse och sedan kyla vätskan till en gelé-liknande konsistens .
Detta gelé kan vara skuren i kuber eller andra former och sedan blandas med sockerlag för att producera en drink eller dessert tros ha kylning (yin) egenskaper, vilket gör det normalt förbrukas under varma vädret. Den gelé själv har en lätt bitter smak, lätt jod lavendel smak, och är en genomskinlig svart. Det kan också blandas med sojamjölk att producera en mjölkaktig vit vätska med svarta delarna i den.
I Thailand gräs gelé kallas, เฉาก๊วย eller chau guay, och vanligtvis serveras relativt vanligt med tillägg av is och farinsocker, utöver de andra preparat som nämns ovan, med införandet av frukter såsom jackfruit, frukten av Toddy palm och andra thailändska desserter.