Vad gör ni ThaiSnack:are just nu?

Krille

Forumveteran
Hämtat dottern idag på Kastrup, 52 mil tor, hon hade en väl packad väska på exakt 30 kg som innehöll allt som mamma ville ha. Kräftfisket går bra, fick in en beställning nyss om 10 kg färdigkokta. Funderar just nu om jag ska ta en vecka semester till. Det är ju roligare på sjön..... iaf, för mig.
 

Krister

Forumveteran
Ja det är kasst i Sverige, säger sig vilja bli världens första kontantlösa samhälle sen går inte kort som Unionpay använda att betala med och går inte att ta ut pengar på bankomat med det.
Hade alltid problem med det när jag vart i Sverige men nu har jag fått bytt till ett mastercard och det skall ju funka att betala med, tyvvär kommer det nog inte gå att ta ut på det heller i Sverige för det har 6 siffrig pinkod och om dom inte har ändrat så fungerar bara kort med 4 siffrig pin på Svenska bankomater.
Hej.
Det kanske har nämnts men 6 siffrig kod i Bankomat funkar i Sverige och andra länder...

Däremot är det signering om ja väljer att betala med det i butik
 

Krister

Forumveteran
Ja men har man barn med sig och jag betalade bara Thaipris.
Jobbigt åka till Bangkok och lovat nåt sen vända men får jag inte Thaipris går jag inte in på såna ställen.
Enda stället jag fått thaipris var Zoo i Chiang mai. Där räckte det med att jag bara pratade flytande thai med dom

Andra bullar var det på nån jävla ruin dom gick efter utseendet. Naturligtvis gick jag inte in där
 

Krille

Forumveteran
Enda stället jag fått thaipris var Zoo i Chiang mai. Där räckte det med att jag bara pratade flytande thai med dom

Andra bullar var det på nån jävla ruin dom gick efter utseendet. Naturligtvis gick jag inte in där
Att kunna snacka med dom är en maktfaktor som slår det mesta. Funkar inte det så kan de glömma mina stålar. Nu ska jag provsmaka denna fulölen, kanske behöver en isbit ? 5555

image.jpg
 

PanPan

Forumveteran
Enda stället jag fått thaipris var Zoo i Chiang mai. Där räckte det med att jag bara pratade flytande thai med dom

Andra bullar var det på nån jävla ruin dom gick efter utseendet. Naturligtvis gick jag inte in där
Enda stället jag inte fått Thaipris på är en nationalpark med vattenfall i Chiang Mai.
Och chiang mai snackar väl inte Thai, Sawatdee djao 5555.
Frugan skröt om att hon kunde snacka Chiang Mai för hon kunde ett uttryck ;)
 

ulflan

Aktiv medlem
Har återvänt från utfärden med Cinderella. Den var helt klart upplevelserik. När vi körde på båten i går kom säkerhetsvakten och frågade om vi hade alkohol och narkotika. Han tittade på våra biljetter och tittade in bland väskorna och frågade om vi hade mat med oss. Vi svarade att vi hade köpt biljetter till buffé och brunch. Han viftade i väg oss. En av sönerna berättade att han sett att man stoppat nysvenskar vid ett annat tillfälle och hittat kebab och liknande ämnen. Vakten hade då krävt att de skulle äta upp maten eller slänga den.

Efter buffén gick vi till lekavdelningen. Den var mycket uppskattad av småttingarna. Jag fann ett antal mussetanter med hucklen och allt som intressanta. De satt på en bänk som ett gäng kaptener och gav order och pekade. Ett antal döttrar sprang runt och verkställde alla order som handlade om att småungarna skulle ha roligt utan att skadas. De gav order på svenska!!! Kanske finns det hopp om en framtid för mänskligheten. Jag misstänker att de flesta kom från Somalia och liknande ställen. Jag hörde ingen prata arabiska. Rinkeby kallas av en del för Lilla Mogadisho.

Dagen ägnades åt brunch, leklandet och inhandling av viktiga varor. Det gick bra bortsett från ett långt tjafs om priser. Man försökte ta ut ett dubbelt pris i kassan men det tog ett tag innan de insåg att min son som jobbar på bank vet en del om pengar och priser. Två chefer och en kassörska engagerades i minst en halvtimme innan de förstod att priset var fel inlagt i kassan, De klarade inte av att rätta till felet i programmet utan hittade en tillfällig mygellösning varefter försäljningen av den aktuella ölsorten upphörde. Slut i lagret var budskapet till den församlade köpvilliga skaran. Råd till TS: Ta vara på rådet från Josse Långskägg att alltid kontrollera allt viktigt. Prisnivån var klart under bolaget.

När vi lämnade båten var barnen dödströtta. Tvååringen somnade någon minut efter det att han satts i barnstolen. En fyraåring somnade när bilen började röra sig. Äldste sonen - som är barnlös - kände att han behövde en semesterdag i morgon för att vila upp sig. I bland är det skönt att vara farfar och inte behöva ta så mycket ansvar.
 

PanPan

Forumveteran
Som jag säger till ungarna, jag är kapten ombord och hon hemma. Bara att inse faktum! Ha en trevlig resa och gläds åt att jag fick rätt, att du kunde glömma 8 månader hemma. ;) :)
Var mer en kompromiss, hon ville väl helst till Europa, Japan, Singapore, New York.
Men jag orkar inte resa någonstans nu, tycker inte det är ett nöje att resa med 1 åring och sätta mig på långdistansflyg, aldrig.
Men dom krävde semester så blev Koh Chang och efter det var jag slut och blev inget mer.
Jag gillar inte folk som flyger med småbarn som skriker hela flygresan och jag gillar inte att resa med småbarn som börjar skrika under resan om det är långdistans.
Sagt det innan skall ha egen avdelning på flyg för barn under 4 år sen skiter jag i om deras farmor eller mormor vill träffa, då får väl farmor och mormor flyga.
Jag är kapten hemma och överstyrman ombord ;)
 

PanPan

Forumveteran
Helikopterinställningar idag.
Smått putt är jag då jag ska på jobb igen på måndag.
Hade gärna sett att jag fått så långa dagar som möjligt där hemma.
Nåja, tar nog ledigt åtminstone 2 veckor efter nästa tur till Sandnessjøen
Har du offshore kontrakt har du väl 10k nok per dygn vid inställd helikopter och övertid?
Eller är det fel?
Hört att dom får det på riggarna?
 

andrejsdenruskige

Forumveteran
Har du offshore kontrakt har du väl 10k nok per dygn vid inställd helikopter och övertid?
Eller är det fel?
Hört att dom får det på riggarna?
Både ja och nej.
Hade jag varit ute i två veckor så är allt utöver det 100% så det kan även vara mer än 10k, men det kan även vara under 10k, beroendes på grundlön.
Elektro hade ett tag att dom fick 100% när dom jobbade och flat lön när dom sov, så det kunde nog dra iväg rätt duktigt för dom. Vet inte hur det är idag.

Jag är oftast inte ute längre än en vecka, så för min del så får måste jag ha några inställda helikoptrar innan jag nästan blir glad över att missa hemresan.

Har dock haft en del 3 veckors turer för några år sedan då jag hade 2 veckor planlagt.
 

SatanG

Forumräv
Nej var på underwater world pattaya.
Men vart par gånger på ocean world i Bangkok med och det är bra, se till att ta med ditt Thaikörkort bara så du får Thaipris, skiljer sig en hel del i pris mellan utlänning och Thai där.
Ja vi får väl kolla in det då, har ju bott här länge men inte blivit av. Frugan kom med förslaget och sa att hon kunde ta ut en 10-pack ocean world+Madame Tussaud för 2k. Corporate tickets via HR.
Men ingen brådska, blir miljöombyte i Hua hin om några dagar. Kollar även på att ta en visit i Stockholm/småland efter det men det blir tyvärr soloresa.

/ SatanG
 

SatanG

Forumräv
Sitter i taxin, skickade meddelande ombord att säga till Norske ciefen att beställa ombord ett shackbräde så köper jag med en låda vodka ifrån taxfree, så vi har nåt att göra i 4 veckor ;)
Fanns en gång i tiden det funkade ;)

Visa bilaga 81027

Visa bilaga 81028
Bara att hoppas på en snabb och behaglig törn. Det svider mär man rullar iväg i taxin.

/ SatanG
 

Liknande trådar

 
Topp