Vad gör ni ThaiSnack:are just nu?

Diskussion i 'Ordet är fritt' startad av Gazton, 30 oktober 2010.

Taggar:
 1. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Jo men man blir fet av den, tyvärr! :(
   
 2. Jonas

  Jonas Forumveteran

  Ikväll blir det avgång efter par lugna dagar vid kaj, vi har inte varit inblandade i mobilisering av fartyget, det har skötts av dom skall göra servicearbetet på bojen.
  Har vart 2 skolklasser på studiebesök medans vi legat här, dock är vädret rätt trist här i den här delen av Norge nu.
   
  Berralund gillar detta.
 3. Jonas

  Jonas Forumveteran

  Hade tänkt gå ner och träna mage och ben nu men när jag såg det snöblandade regnet så fick jag lust att bara krypa ner i kojen med en bok så jag gör det istället.
  Får gå ner och träna om ett par timmar istället.
   
 4. Pepsi

  Pepsi Aktiv medlem

  Har erbjudit min svåger, som även är min granne att vi skall gjuta en fin uteplats till honom. Han har nu bara thairöd lerjord utanför huset. Om han fixar gjutformar i typ träplankor så står jag för att betongen kommer i en lastbil. Har gett honom 2 dagar. Han ser ut som Khunta kinte. Stor som ett hus. Ca 110 kg mörkhyad kille. Meeeen!! Fan den slöaste jag mött. Väl hemma från jobbet är det whiskey som gäller. I dag tackade han för erbjudandet. Men vi tar det ett annat år... Han tackade nej till 10000 bath. Men ville låna 200 till whiskey. Men det fick han inte.. Ställer man inte upp för familjen så får det vara. Lovats lite rejält thai regn i natt..... Blir väldigt lerigt... ☔
   
  Sakhon, Långeman, Kycklingen och 1 annan gillar detta.
 5. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Bra där, är flaskan viktigare än hemmet då skall han självfallet inte ha några pengar.

  Jag kan meddela att här hemma kommer det regn med lite snöinslag, 3 plusgrader. Bara för att hjälpa dig att kurera en eventuell hemlängtan. ;)
   
 6. Pepsi

  Pepsi Aktiv medlem

  Behöver ingen hemlängtan. Här är ca 40 grader i skuggan nu. Och i solen nog + 10 till... En kall dusch i mellanåt skadar inte. Här på landet står vinden stilla. Glufsa melon och en och annan Leo så är det toppen. I kväll väntas våra vänner från Muay thai klubben på besök. Då blir det skoj!! Fest i byn... Gin kao, gin bear... Kramp khun krap..
   
  Berralund gillar detta.
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. nmax

  nmax Forumräv

  Begriper inte hur ni står ut med värmen.
  En del säger ju att luften är torrare så det känns inte så varmt men tjejen har varit på besök hos familjen i Khon Kaen en vecka nu och hon säger att det är olidligt varmt jämfört med Hua Hin, här är 33gr och en skön bris.
   
 9. kurant

  kurant Aktiv medlem

  Visst är det skönt med brisen från havet, men jag har fått rapporter att det varit regn i Isaan nyligen och som visst fortsätter på några ställen ännu som lindrat hettan för dom som bor där, säkert bara tillfälligt så hettan och röken kommer att plåga människorna åter igen.
   
 10. nmax

  nmax Forumräv

  Ja ibland kan regn ses som en gåva från himlen
   
  kurant gillar detta.
 11. pontiac-51

  pontiac-51 Medlem

  Har regnat kraftigt idag söder om Udon-Thani (25km ) samt strömavbrott 20:00 thai tid enligt min sambo Somboon nmax är det lungt på plattan 88an?
   
 12. Seaserpent

  Seaserpent Medlem

  [​IMG]
  Valfjäll
  [​IMG]
  Brevik
  [​IMG]
  Å nu Nam Tok o'clock
   
  NongSawong, Jo-Be, Kycklingen och 1 annan gillar detta.
 13. nmax

  nmax Forumräv

  I fredags va det precis proppfullt på plattan men igår var det väldigt lugnt. Lågsäsongen e väl på ingång nu.
   
  pontiac-51 gillar detta.
 14. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Nu har man vaknat upp till en lite kylslagen söndag. Inte ett moln på himlen men en minusgrad. Tyvärr hotar man med regn och blötsnö i eftermiddag. Så det blir nog en lugn dag hemma med familjen.
   
  Kycklingen och Långeman gillar detta.
 15. mackes

  mackes Forumveteran

  Nu bär det av till Bangkok och imorgon vidare till Sverige. Ser fram emot att se knopparna brista och känna doften av syrener. En underbar tid väntar, och ett kärt umgänge med svenska familjen.

  Skall under våren hjälpa sonen att lägga plåttak på det gamla sekelskifteshus han tagit över från mig. Det skall bli spännande, något nytt att lära!

  En liten avskedstårta från frugan som väljer att arbeta på cafe't i år.

  [​IMG]
   
  NongSawong, Micke.T, Pepsi och 3 andra gillar detta.
 16. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Trevlig resa @mackes . Håller med om att våren är en fantastisk tid i Sverige, normalt sett den bästa årstiden. Skall du stanna i Sverige hela sommaren?
   
 17. mackes

  mackes Forumveteran

  Jag tror jag längtar hem till Pen efter ett tag och när den värsta värmen lagt sig i Isaan. Så kanske återresa runt midsommar, åker på enkelbiljetter för att kunna följa känslan.
   
  Berralund och pontiac-51 gillar detta.
 18. Pepsi

  Pepsi Aktiv medlem

  Värmen är bara so en tjäftsmäll när man kommer ut från flygplatsen. Sedan tar det ett par dagar att vänja sig. Frugan vill sova med fläkten på. Jag vill inte ta det blåsandet när man sover. Svärmor gnäller hela tiden om hur varmt det är. Och hon är 75 år och bott i Thailand hela sitt liv. Jag tänker inte på värmen.. Bara behagligt. Visst! Vissa dagar är det runt 45 grader i skuggan. Då kan det bli lite svettig. Lite skillnad att vara vid stranden. Här på landet finns det ingen strand. Lite regn friskar upp.
   
  Berralund gillar detta.
 19. nmax

  nmax Forumräv

  Blå himmel och 33gr i Hua Hin, vart sent igår så tog en lutare vid poolen, riktigt nice. Men snart kommer det väl lite mer värme här också, då e det gott å kunna svalka sig på stranden.

  Sommaren är ju go i Sverige men jag är lite upptagen den dagen i år så jag stannar kvar här.
   
  Pepsi och pontiac-51 gillar detta.
 20. Pepsi

  Pepsi Aktiv medlem

  En gammal munk som är nära vän till familjen kom in i morse ett tag. Han brukar komma med goda råd. Han är så djäkla go. Eftersom jag är farang så brukar han driva med mig. Så jag bad honom om hjälp. I dagarna har jag och barnen målat en stor urna för vatten i rött, med en stor guldfärgad drake. En drake som framstås som ting tong.. Med en pratbubbla med Arai??? Den är otroligt fin. Lite payback... Frågade honom om han hade kontakt med Buddha. Ja! Jag pratar pratar med honom varje dag. Bra!!! Kan du då be honom fylla urnan med vatten då??? Jag fick en bamsekram av honom... Klart jag kan fixa det sade han. Bara vänta... Med glimten i ögat.... Jag kollade på väderleksrapporterten på internet.... Det skall regna i kväll.
   
  Berralund gillar detta.
 21. Janne

  Janne Forumveteran

  En fundering, blir det snyggt att lägga plåttak på ett sekelskifteshus? Jag antar att ni ska lägga på plåttak som liknar tegelpannor, vi gjorde det på landet förra sommaren, visst det blev ok, men det ser ju inte ut som tegelpannor. Vi körde med Planja som är dyrast på marknaden. Fördelen är ju att plåt ska ha dubbel så lång livslängd, men det är ju läkt och papp som inte håller, då bör man köpa extra stark papp, eller dubbla lager och impregnerad läkt ... sen håller ju tegel ganska länge.

  Om ni ändå går för plåt, köp måttbeställd plåt. Inte så mycket dyrare, men kolla priset hos några olika. K-Rauta var billigast priset vi fick, men sen kom en plåtslagare in i bilden som fick det ännu billigare. Plåt är ju nästan dubbelt så dyrt som tegel. Vi körde med aluminium, den är ju dock supertunn och man måste förvara och bära den rätt. Stålplåt kan ju börja rosta och man ska behöva underhålla, dock år stål lättare att hantera och man kan enklare gå på den.

  Tänk på att leveranstider är långa nu på våren av måttbeställd plåt. Räkna med en månad, oavsett om de säger annat.

  Hör gärna av dig om du har specifika frågor.
   

Dela sidan

Laddar...
Liknande ämnen -
 1. Jonas
  Svar:
  13
  Visningar:
  91
 2. Jonas
  Svar:
  40
  Visningar:
  805
 3. Sölve
  Svar:
  34
  Visningar:
  1.316
 4. Ubon
  Svar:
  10
  Visningar:
  597
 5. Jo-Be
  Svar:
  6
  Visningar:
  362
 6. Phonta
  Svar:
  155
  Visningar:
  3.739
 7. Lara Croft
  Svar:
  32
  Visningar:
  971
 8. Lasse73
  Svar:
  11
  Visningar:
  729
 9. jp
  Svar:
  11
  Visningar:
  746
 10. Phonta
  Svar:
  213
  Visningar:
  8.427
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?