Vad händer om man åker på semester till annat EU land medans man väntar på PUT i Sverige ?

Diskussion i 'Allmänt thailandforum' startad av Knut Glesing, 7 december 2017.

 1. Knut Glesing

  Knut Glesing Nykomling

  Hej Min fru har nu väntat på sitt PUT i 11 månader (flytta till familj i Sverige kan ta up till 15) påverkas detta om vi åker på semester till annat EU land ? Vet att om vi åker till Sverige så kan inget belut fattas under tiden sen vet man ju inte om man får börja om i kön igen (suck).
   
 2. Frogfish

  Frogfish Medlem

  Med risk för att ha missförstått, men hur ska migrationsverket få reda på att ni varit på semester?

  Enklast är nog att höra med mig om ni är osäkra.
   
 3. kurant

  kurant Forumräv

  Det är ju fritt resande inom Schengen, undvik England bara.
   
  Lyco gillar detta.
 4. Knut Glesing

  Knut Glesing Nykomling

  Dom kanse blir medelade när hon annsöker om turist visa i annat Schengern land och ? dom bör ju ha samma databank eller samarbetar på nått sätt det är ju de jag undrar över.
   
 5. Lyco

  Lyco Forumveteran

  Ja har man PUT i 2 år har du 45 dagar giltigt, för att återvända!
   
 6. Knut

  Knut Gäst

  Hej Frogfish, Tack för att vi får fråga. Vi har bott i Thailand tillsammans i 16 år och vi är gifta och har en son på 4 år (och vi har alla mitt efternamn).

  Vi planera att bo nu i både Sverige och Thailand säsongsvis så Jjg flyttade före tillbaka till Sverige igen och är nu skriven där sen ett år tillbaka, min fru och son är registrerade hos skatteverket men min son har aldrig varigt i Sverige men har dubla medborgarskap & pass, (min fru har verigt där 2001 och 2002 på besök hos mig) men min fru måsta söka visum för att flytta med sin son till mig i Sverige och det kan ta upp till 15 månader enl Migrationsverket innan beslut fattas.

  Så jag kontaktade Migrationsverket innan jag åkte tillbaka till Thailand och frågaede om hon kunde komma på semster under tiden, och det var inga problem att hon kunde komma som över Jul och Ny år, men om hon gär det så tas vi ur kön och inget beslut kan tas när hon befinner sig i Sverige så det vill vi ju inte riskera hon har nu redan väntat i 13 månader och sen vet man ju inte om man hamnar längst bak i kön igen.

  Så frågan är om vi åker till hennes vän som bor i Holland och ansöker om ett Schengern visa och sedan åker runt i Europa medans vi väntar på svar, Blir vi då med urtagna i kön ? vet ju inte om dom har samma databas eller samarbetar på nått vis eftersom det är Schengern länder ???

  Mvh Knut
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Frogfish

  Frogfish Medlem

  Såg just att mitt svar kunde tolkas som att du skulle höra med mig personligen, jag menade givetvis migrationsverket (mig), lite oklart från min sida där. Och ni verkar ju ha hört med migrationsverket redan.

  Det känns osannolikt att hon skulle hamna sist i kön, men iom att ni redan väntat 13 månader så förstår jag att ni är oroliga.
  Är ni osäkra kanske det är läge att semestra i Thailand och närliggande länder även detta år, för att ta Europa senare när alla papper är klara?

  Har tyvärr inte nåt svar som kan gör att du känner dig säker. Men gör det som känns tryggast för er, och lycka till.
   

Dela sidan

Laddar...
Liknande ämnen -
 1. Grannen Olsson
  Svar:
  0
  Visningar:
  421
 2. Långeman
  Svar:
  2
  Visningar:
  387
 3. Långeman
  Svar:
  4
  Visningar:
  677
 4. Lara Croft
  Svar:
  0
  Visningar:
  345
 5. Daniel1977swe
  Svar:
  1
  Visningar:
  585
 6. nmax
  Svar:
  21
  Visningar:
  602
 7. mackes
  Svar:
  19
  Visningar:
  923
 8. Långeman
  Svar:
  10
  Visningar:
  1.235
 9. Grannen Olsson
  Svar:
  11
  Visningar:
  1.405
 10. Phonta
  Svar:
  9
  Visningar:
  1.006
Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?