Viktigt med vaccination

 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
A

Anonym

Gäst
Det är väldigt viktigt att vaccinera sig inför resan, annars kan man riskera att få hepatit A, eller B. Hepatit är det samma som gulsot. Det finns både hepatit A, hepatit B och hepatit C men mot hepatit C finns inget vaccin. Hepatit C smittar ofta via använda sprutor.

Hawrix .skyddar mot hepatit A.
Twinrix skyddar mot hepatit A och B.

hepatit a virus kan finnas i förorenat vatten och otillräckligt tillagad mat, till exempel skaldjur, råa eller lättkokta. Den som drabbas kan sedan lätt föra smittan vidare genom dålig handhygien eller vid toalettbesök

Hepatit B smittar via blodkontakt, vid samlag, via använda sprutor, kan smitta vid kyssar eller att man använder någon smittad persons tandborste. Hepatit B är mycket smittsamt. Större risk att bli smittad av än HIV.

man kan också ta drickvaccin mot turist diarre Ducoral (själv har jag aldrig gjort det o aldrig blivit dålig) men det är en del som gör det)

Om du ska befinna dig där det finns malaria risk så vaccinera dig emot detta.
Vid kusterna är risken för malaria minimal.

man kan vaccinera sig 2 ggr inom ett år/ eller är det ett halvår, jag är inte säker, så har du ett gott skydd i minst 20 år. Kolla upp detta!!

har du vaccinerat dig så har du i alla fall gjort allt du kan för att slippa bli smittad.

Marianne
 
Om man tittar i Fass som så står priset på Hawrix som på alla andra mediciner och det spelar alltså inte någon roll om man får en spruta i Haparanda eller i Linköping:
Jag kan möjligen tänka mig att man kan få betala olika priser om man går till en vårdcentral eller till en privatpraktik och vaccinerar sig.

Fass är den bok som alla läkare använder sig av dagligen för att skriva ut recept:där står biverkningar; dosanvisningar etc

Priser enligt Fass.

för barn kostar Hawrix 220 kr (0.5 milliliter förfylld spruta)
för vuxna kostar Hawrix 288,50 kr (1 milliliter förfylld spruta)


Marianne
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
 

Liknande trådar

A
Svar
45
Visningar
19 K
A
Svar
21
Visningar
15 K
R
 
Tillbaka
Topp