Fine dining

 

ThaiTownBKK

Medlem
Hej,
vill ha en tråd som avhandlar fine dining i Bangkok.

Personligen kan jag rekommendera både Havana Social och Tep bar. Havana Social är dock väldigt restriktiva med att man följer deras dress code till punkt och pricka som man. Tror bar brukar det inte vara några problem att komma in om man har sandaler på fötterna.

Vad har ni för positiva upplevelser att dela med er av?
 
Hej,
vill ha en tråd som avhandlar fine dining i Bangkok.

Personligen kan jag rekommendera både Havana Social och Tep bar. Havana Social är dock väldigt restriktiva med att man följer deras dress code till punkt och pricka som man. Tror bar brukar det inte vara några problem att komma in om man har sandaler på fötterna.

Vad har ni för positiva upplevelser att dela med er av?
Har haft uppvisning på Havana Social några gånger. Verkar va värsta köttmarknaden där. Vet inte hur det är vanliga dagar där om det är lika mycket ungdomar.. och maten har jag ingen aning om hur den e
 
Mestadels japanska restauranger för min del i BKK och några enstaka västerländska restauranger, men ingen riktig ”fine dining”.
Den enda jag kommer ihåg namnet på är Uno Mas och det är nog inte någon fine dining.
 
Hej,
vill ha en tråd som avhandlar fine dining i Bangkok.

Personligen kan jag rekommendera både Havana Social och Tep bar. Havana Social är dock väldigt restriktiva med att man följer deras dress code till punkt och pricka som man. Tror bar brukar det inte vara några problem att komma in om man har sandaler på fötterna.

Vad har ni för positiva upplevelser att dela med er av?
Räknas den här på Iconsiam?
Den var riktigt bra tycker jag.
Screenshot_20231022_201931_Tele2 Cloud.jpg
 
Inga ställen jag besökt men en textanteckning jag sparat på tel från en artikel om bra mat i Bangkok innan pandemin för kanske besöka.

Guide micheline bangkok.

Je fai seafood noodle costs several hundred baht a dish.

Other Bangkok’s street food highlights – the hugely popular chicken rice at Pratunam and Tipsamai Pad Thai near Golden Mount – didn’t make the list.

The usual suspects all make it. The one-starred restaurants include Bo.Lan, Nahm, Paste, Saneh Jaan, Savelberg, Suhring, Chim by Siam Wisdom, Elements, Ginza Sushi Ichi, J’aime by Jean-Michel Lorain, L’atelier de Joel Robuchon, Sra Bua by Kiin Kiin, Suhring, and Upstairs at Mikkeller.

The three restaurants that receive two stars are Gaggan, Le Normandie (at Mandarin Oriental), and Mezzaluna (at State Tower).
 
Några medlemmar som var aktiva för flera år sedan hade sina favoriter som gick under benämningen Fine Dining.

Det ska vara bordsbokning och helst månader av väntetider samt strikta dresskoder.
Att det bara är utsökt mat och service duger inte.
Exklusivt, lyxigt, status och notor på tiotusentals baht bara för vinet.

Lite osvenskt men det finns många måste-restaurnger för den gruppen att välja på.
 
Några medlemmar som var aktiva för flera år sedan hade sina favoriter som gick under benämningen Fine Dining.

Det ska vara bordsbokning och helst månader av väntetider samt strikta dresskoder.
Att det bara är utsökt mat och service duger inte.
Exklusivt, lyxigt, status och notor på tiotusentals baht bara för vinet.

Lite osvenskt men det finns många måste-restaurnger för den gruppen att välja på.

Bordsbokning blir det per automatik då det sällan är en skolmatsal man sitter i.
Det håller inte med att öppna Svennes Grill och införa höga priser och bordsbokning.

Det är väl sällan man serverar ”husets vin” på dessa restauranger och då blir det fort dyrt.

Om det är värt pengarna är upp till var och en.
 
Bordsbokning blir det per automatik då det sällan är en skolmatsal man sitter i.
Det håller inte med att öppna Svennes Grill och införa höga priser och bordsbokning.

Det är väl sällan man serverar ”husets vin” på dessa restauranger och då blir det fort dyrt.

Om det är värt pengarna är upp till var och en.
Ja man blir ju även mätt på nudelsoppa från gatan eller 7Eleven om det är målet.
Svennes grill har ingen utbildad kock utan är en självlärd entreprenör och tidigare bilmek med fokus på isterband, ärtsoppa och svenska gäster.

Letade upp några guider till Fine Dining.








 
Några medlemmar som var aktiva för flera år sedan hade sina favoriter som gick under benämningen Fine Dining.

Det ska vara bordsbokning och helst månader av väntetider samt strikta dresskoder.
Att det bara är utsökt mat och service duger inte.
Exklusivt, lyxigt, status och notor på tiotusentals baht bara för vinet.

Lite osvenskt men det finns många måste-restaurnger för den gruppen att välja på.
Priserna i Thailand är typ en 3e del av priserna i Europa. Givetvis så kan man se det som kapitalförstörelse, men då tror jag att man missförstått den exklusiva upplevelsen som är det som man faktiskt betalar för.
 
Priserna i Thailand är typ en 3e del av priserna i Europa. Givetvis så kan man se det som kapitalförstörelse, men då tror jag att man missförstått den exklusiva upplevelsen som är det som man faktiskt betalar för.
Tror inte att det är så inom de mest exklusiva segmentet men i nivån under stämmer det nog.
Man kan få en bra upplevelse för 5000 THB motsvarande samma klass för tredubbla priset i Europa.

Nu tror jag få eller ingen svensk hamnar på samma ställe som gräddan av asiatisk elit i Bangkok.
Inte som privatperson i alla fall.
 
Tror inte att det är så inom de mest exklusiva segmentet men i nivån under stämmer det nog.
Man kan få en bra upplevelse för 5000 THB motsvarande samma klass för tredubbla priset i Europa.

Nu tror jag få eller ingen svensk hamnar på samma ställe som gräddan av asiatisk elit i Bangkok.
Inte som privatperson i alla fall.
Statuställena i Ekkemai t ex som verkar attrahera rika ungdomar där man kan köpa en flaska Whiskey för över 20 000 bath, det är nog inget ställe som jag skulle besöka i dagsläget. Dels pga att jag anser att det är för dyrt och dels för att jag är för gammal. Hade jag haft samma inkomst som jag har nu för 20 år sedan så hade jag nog iaf gått dit bara för att ha testat.
 
Statuställena i Ekkemai t ex som verkar attrahera rika ungdomar där man kan köpa en flaska Whiskey för över 20 000 bath, det är nog inget ställe som jag skulle besöka i dagsläget. Dels pga att jag anser att det är för dyrt och dels för att jag är för gammal. Hade jag haft samma inkomst som jag har nu för 20 år sedan så hade jag nog iaf gått dit bara för att ha testat.
Inget ställe för asiatiska miljardärer, presidenter och företagsledare heller.
Dom får sina ungdomliga escortflickor levererade till dörren i en limousine.
 
Inget ställe för asiatiska miljardärer, presidenter och företagsledare heller.
Dom får sina ungdomliga escortflickor levererade till dörren i en limousine.
De flesta upscale restauranger som riktar sig mot den typen av klientel har ju även budget-alternativ. Affärsmiddagar och dylik representation skulle jag nog inte vilja klassa som fine dining då det är ett eget segment.
 
Kan nu krasst konstatera att avsmakningsmenyn på Villa Frantzén är det bästa jag någonsin har ätit... Tänker återvända flera gånger, dessutom så var det inga som helst problem att få bord dagen efter jag kontaktade dem.

Kan dock rekommendera att man köper till Caviar som förrätt för 2000 bath, bara den är värd en omväg.

Sen så har de wine pairing (och även alkoholfritt alternativ) som förstärker smakupplevelsen.

Slutade på strax under 10 000 bath för mig.
 
Senast ändrad:
För den som gillar Kines käk kan jag varmt rekomendera denna sylta på Sukhan :thumbsup:.

Har varit här några gånger och stått för hela notan själv, dock oftast på tu man hand och utan att beställa 5 rätter var.

Men så kom lösningen när en vän från Singapor bara ville äte lite Kinesiskt och dessutom erbjöd sig att stå för nota hela kvällen.
Han gjorde det även om det garranterat var en överraskning när 6 pers totalt 64 000 om jag kommer ihåg rätt, och absolut inte avrundat neråt.

Men det är för fantastikt gott så nån gång då och då, men om det verkligen är värt det i pengar?
Tja det verkar vara så då det oftast är fullbokat. Vill man se Thailands rikaste Kines familjer äta kvällsmat för några 100 000 så är detta stället.
Utdrag ur menu.....:beer:

IMG_6085.jpeg
 
Senast ändrad:
För den som gillar Kines käk kan jag varmt rekomendera denna sylta på Sukhan :thumbsup:.

Har varit här några gånger och stått för hela notan själv, dock oftast på tu man hand och utan att beställa 5 rätter var.

Men så kom lösningen när en vän från Singapor bara ville äte lite Kinesiskt och dessutom erbjöd sig att stå för nota hela kvällen.
Han gjorde det även om det garranterat var en överraskning när 6 pers totalt 64 000 om jag kommer ihåg rätt, och absolut inte avrundat neråt.

Men det är för fantastikt gott så nån gång då och då, men om det verkligen är värt det i pengar?
Tja det verkar vara så då det oftast är fullbokat. Vill man se Thailands rikaste Kines familjer äta kvällsmat för några 100 000 så är detta stället.
Utdrag ur menu.....:beer:

IMG_6085.jpeg

Jag har bott på Landmark några gånger. Hade jag vetat att ”kinahaket” var bra så hade jag nog gjort ett besök.
Jag är dock inte någon kinamatsfantast, men det kanske beror på det man har ätit i Sverige inte smakar något vidare.
 
 
 
Tillbaka
Topp