Våra vildsvin.

 

Isan Lover

Forumveteran
Hej

Tänkte visa några bilder på våra vildsvin.

IMG_1101.JPG

Här är en sugga med nyfödda kultingar, i genomsnitt får dom ca 8 st.

IMG_1099.JPG

Visst är dom söta dom små liven.

IMG_2954.JPG

Dom är ganska okomplicerade och kan gå tillsammans, dom är snälla mot varandras kultingar.

Mvh isan lover
 
:thumbsup: Dom ser trevliga ut, vad kostar fläsket:) Smiter dom inte? Jag har hört skräckhistorier om nedgrävda stängsel m.m. som inte hjälpte, dom bara drog i Sörmland iaf;)
 
:thumbsup: Dom ser trevliga ut, vad kostar fläsket:) Smiter dom inte? Jag har hört skräckhistorier om nedgrävda stängsel m.m. som inte hjälpte, dom bara drog i Sörmland iaf;)

Hej

Det är inga större problem, vi har ju galten och suggorna i relativt stora bås med betonggolv, smågrisar släpper vi ut fritt och dom håller sig runt inhägnaden, dom är ju flockdjur och vill hålla sig nära varandra.

Dom små nyss avvanda kultingarna säljer vi för 600 baht styck, sen varierar det mellan 1500-4000 baht för större svin.

Mvh isan lover
 
hej

Ubon har ett par frågor,

vid vilken vikt/ålder anser Du att kultingarna är avvanda och kan gå till salu?

Vad är det för vikt på gris som kostar 4000:-?

Vad är högsta vikten på den gris Du har haft eller har?

Vad är din vinstmarginal per kilo?

Tackar för kommande svar.
 
hej

Ubon har ett par frågor,

vid vilken vikt/ålder anser Du att kultingarna är avvanda och kan gå till salu?

Vad är det för vikt på gris som kostar 4000:-?

Vad är högsta vikten på den gris Du har haft eller har?

Vad är din vinstmarginal per kilo?

Tackar för kommande svar.

Hej

När det handlar om kultingar som säljs avvanda är vikten ointressant, man får samma pris oavsett vikt och kön o.s.v, vid en viss tidpunkt vill inte suggan dia kultingarna längre, hon stöter då bort dom och visar tydligt att nu får dom äta själva, då har dom redan ätit blandad mat ett tag parallellt med att dom har diat, då kan dom separeras ifrån suggan som sen parar sig igen.

Fullvuxna svin köps främst av såna som vill starta en egen uppfödning och då är priset i den klassen mer beroende på värdet som avelsdjur än värdet av köttet.

Halvvuxna grisar som köps till restauranger, fester och liknande vägs inte heller, det blir köpslående direkt vid inhägnaden och man enas om ett pris, säljer vi kött styckat så ligger det på 100-150 baht per kg.

Högsta vikt vet jag faktiskt inte vi har ingen våg som klarar att väga ett så tungt djur.

Vinstmarginalen är ok för oss eftersom vi matar dom främst med rästmaterial ifrån farmen, ogräs, vattenväxter, fallfrukt, hushållsavfall, cassava och inte minst bananplantor, men dom äter gärna lite slaktrester, fisk och snäckor m.m också, riktiga allätare.
Men skulle man bara köpa allt foder skulle det knappast vara lönsamt.

Mvh isan lover
 
Var i Isaan håller du till?
Bor vi nära varandra så kör jag mer än gärna över och handlar när du har "slaktperiod". Har inte så stor frys så jag föredrar att "småhandla" och tillaga köttet färsk.

I Mukdahan så finns en restaurang som säljer grillad spädgris (ruggigt gott). Benen är fortfarande brosk på många ställen (jag gillar att knapra på brosk) Skulle det funka med vildsvin?
Jag tänker på en avvand kultig o lägga på grillen. Men dom kanske redan är för gamla?

BTW jag bor mellan Kalasin och Roi Et
 
Var i Isaan håller du till?
Bor vi nära varandra så kör jag mer än gärna över och handlar när du har "slaktperiod". Har inte så stor frys så jag föredrar att "småhandla" och tillaga köttet färsk.

I Mukdahan så finns en restaurang som säljer grillad spädgris (ruggigt gott). Benen är fortfarande brosk på många ställen (jag gillar att knapra på brosk) Skulle det funka med vildsvin?
Jag tänker på en avvand kultig o lägga på grillen. Men dom kanske redan är för gamla?

BTW jag bor mellan Kalasin och Roi Et

Hej

Frugans by ligger drygt 2 timmars bilresa nordost om Udon Thani men i Nong Khai provins, det är en liten by mellan Ban Dung och Fao Rai.

Så det är ju en bit för dig att åka, men du är naturligtvis välkommen.

Vi säljer hela året så det är inte någon speciell period.

Vi har själva grillat svin på ca 40-50 kg och det blir gott, men det tar väldigt lång tid.

Mvh isan lover
 
Nong Khai känner jag till. Det är väl där "Freedombridge" till Vientiane ligger?
Håller på att köpa ny bil, så den behöver att lufta sig på vägarna lite;) men detaljer kan vi ta på PM så jag inte pajar din tråd mer;)
 
Nong Khai känner jag till. Det är väl där "Freedombridge" till Vientiane ligger?
Håller på att köpa ny bil, så den behöver att lufta sig på vägarna lite;) men detaljer kan vi ta på PM så jag inte pajar din tråd mer;)

Hej

Stämmer bron till Laos utgår ifrån Nong Khai, själva bor vi Phonphisai Ampheu, ganska nära Fao Rai.

Vi åker ned i slutet av denna månaden och stannar i tre månader, ni är välkomna.

Men vi behöver väl några veckor på oss att komma i ordning, husen ska städas, trädgården rensas och en del träd har normalt grenar som måste kapas o.s.v, sen måste vi väl gå över farmen och se vad som behöver göras där.

Mvh isan lover
 
Låter bra. Måste råplugga till tentan och flyga hem till campusmöten så först i mitten av december kan jag börja andas igen. Då är jag förtjänt av grillat vildsvin;)
Vi hörs
 
Hej

Tänkte visa några bilder på våra vildsvin.

IMG_1101.JPG

Här är en sugga med nyfödda kultingar, i genomsnitt får dom ca 8 st.

IMG_1099.JPG

Visst är dom söta dom små liven.

IMG_2954.JPG

Dom är ganska okomplicerade och kan gå tillsammans, dom är snälla mot varandras kultingar.

Mvh isan lover

Det där är ju fantastiskt kött mumma muma. Alltså jag brukar köpa salami från Italien dyr som skam men det skiter jag i http://www.italianafoodselections.se/charkuterier/grevigiano-2-kg, vildsvin med chianti rödvin, å min skapare. All vildsvin är otroligt fint kött!
 
Då har du inte smakat en gammal galt ,, smakar och luktar fan rent ut sagt :):):)
Du har rätt Phonta. När jag pluggade så var på besök till köttforskningasinstitutet som då låg i Kävlinge.
Vi fick lukta på olika hormoner om vi ville, bland annat från galt.
Inte vild men ändå. Vi blev varnade för 7 procent av männen och ca 30 av kvinnorna känner av lukten av kall galthormon kan vi väl kalla det.
Skulle aldrig luktat för har inte kunnat äta kallskuret sedan dess, bara några sorter.
Steker man galt så känner alla det därför används det till kallskuret.
Tråkigt men ingen salami för mig. Antar att vilt inte är annorlunda. Varför skall man sätta in nosen på allting.
 
Du har rätt Phonta. När jag pluggade så var på besök till köttforskningasinstitutet som då låg i Kävlinge.
Vi fick lukta på olika hormoner om vi ville, bland annat från galt.
Inte vild men ändå. Vi blev varnade för 7 procent av männen och ca 30 av kvinnorna känner av lukten av kall galthormon kan vi väl kalla det.
Skulle aldrig luktat för har inte kunnat äta kallskuret sedan dess, bara några sorter.
Steker man galt så känner alla det därför används det till kallskuret.
Tråkigt men ingen salami för mig. Antar att vilt inte är annorlunda. Varför skall man sätta in nosen på allting.
Sköt en galt förra lördagen , sprättade upp hundens högra lår , under skyddsvästen ,Den sköts minuten efter ,, den luktade fan den stora galten på drygt 120 kilo ,, har bilder ,men blir väl avstängd om jag lägger upp jaktbilder här kan jag tänka.
Vuxna grisar skjuter jag bara för att hålla stammen nere , sugga kan väl ätas men galt Nej Tack !!
Fjolårsgrisar är perfekt matkött vi kallar dem brungris , 20/30 kilo , perfekta att grilla eller göra Lab på
 
Senast redigerad av en moderator:
Sköt en galt förra lördagen , sprättade upp hundens högra lår , under skyddsvästen ,Den sköts minuten efter ,, den luktade fan den stora galten på drygt 120 kilo ,, har bilder ,men blir väl avstängd om jag lägger upp jaktbilder här kan jag tänka.
Vuxna grisar skjuter jag bara för att hålla stammen nere , sugga kan väl ätas men galt Nej Tack !!
Fjolårsgrisar är perfekt matkött vi kallar dem brungris , 20/30 kilo , perfekta att grilla eller göra Lab på

Åh nej, gick det så illa med hunden?:( Eller missförstod jag?
 
Den klarade sig , snittat höger baklår , men endast muskulärt ,, sy samt dräneringsrör , 5000 pengar som hela jaktlaget delade på , resten på försäkringen
 
 
 
Tillbaka
Topp