Mr kinkhao
Aktiv medlem
Hej! Fika hos oss första advent nybakat källar franska
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Är väl på lucia?Frallorna ser kanon ut och lägg gärna ut ditt recept MEN skall det inte vara lussebullar och pepparkakor vid adventsfika?
Jo det är det väl men har inte någon saffran så fick bli frallor håller på och trimmar in nya ugnen temp varierar mellan olika så man får variera tid och temp ska lägga ut receptet när jag har tid ps blev godaFrallorna ser kanon ut och lägg gärna ut ditt recept MEN skall det inte vara lussebullar och pepparkakor vid adventsfika?
Dina bröd ser skitgoda ut, kommer ihåg farfar bakade bröd varje dag, fan va gött det va.Jo det är det väl men har inte någon saffran så fick bli frallor håller på och trimmar in nya ugnen temp varierar mellan olika så man får variera tid och temp ska lägga ut receptet när jag har tid ps blev goda
Här får man göra det om man vill ha gott bröd finns bara farmhouse luft bröd annarsDina bröd ser skitgoda ut, kommer ihåg farfar bakade bröd varje dag, fan va gött det va.
Gör man ens det längre? Hos farmor och farfar va det alltid nybakat...
På Big-c klangen är det ju en farangbagare som styr, jäkla vilka goa färska frallor man får, men riktig teakaka med ost, shit va gött..Här får man göra det om man vill ha gott bröd finns bara farmhouse luft bröd annars
Hej här kommer recept 6 dl vatten. 1/2-1dl olja 2 tsk salt 1-2msk socker 50gram jäst vid torrjäst 4tsk ca1 dl sirap ljus eller1/2 dl mörk ca 12- 14 dl vetemjöl 1-1 1/2 dl havregryn går att byta mjöl mot rågsikt om man får tag på det eller blanda mjöl gör så här vatten och olja ha i jäst se till att det blandas ordentligt ha i socker och sirap blanda i mjöl lite åt taget ta i havregryn i mitten och blanda allt inte för mycket mjöl lite klibbig gör inget ta ut degen knåda ordentligt 2-3 min ha i lite mjöl vartefter annars klibbar det men inte för mycket låt jäsa under duk ca 30-45 min dubbel storlek ungefär sätt på ugnen 230 grader ta upp degen och knåda några minuter dela upp degen i två och forma till 6 frallor ta nästa och gör en limpa eller frallor låt jäsa en gång till under duk på plåten ca30 min vid limpa så sänk temp till 200 ps penslar du med vatten då blir dom lite hårdare och finare färg ta på frö av någon sort lycka till så här kan det se ut! Ca 12-13 min i ugnen limpan ca 18 -25 min beroende av mjöl och ugn.Frallorna ser kanon ut och lägg gärna ut ditt recept MEN skall det inte vara lussebullar och pepparkakor vid adventsfika?