Nam Falang
Forumveteran
Hemma pratar vi familjespråk. En salig röra av svenska, engelska, thai och Isaan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Ni får åka ner till Chantaburi och köpa eländet, halva priset där nereDet tog mig lång tid att vänja mig vid Durian äter då och då, inga stora mängder.
Lukten plågar mig inte.
Men jag föredrar andra frukter här nere.
Frugan klagar varje år över priset på Durian.
Vi fick runt 15kr kg, för bläckfisken då, men du måste som sagt lite djupare, hör med räktrålarna så borde dom få.
Jag minns inte riktigt men de var nog små och knubbiga. Tror nog jag åt dem hela stekta i olja med lite citron.Vilken typ av bläckfisk var det?
Vi får ju en liten knubbig, den slänger vi i hel.
Sen en med lång kropp, där nyper vi av överdelen (skallen) och bara säljer den, den som är åtråvärdast.
Som sagt får fångster som inte va vanliga där uppe förr.
1 år fick va-fiskarna en röd fisk, tonnvis när dom kasta efter skarpfisken, slängde dom tillbaks, visa sig ju vara dyr exotisk fisk ifrån medelhavet, men det var bara 1 år.
Bläckfisken däremot ökade från månad till månad.
Gamle Ole är fantastisk god och luktar inte alls å illaJag har provat att äta durian flera gånger men klarar bara inte av det så inte är det bara doften som avgör. Klarar t ex Phlaraa i Somtam men absolut inte surströmming. Frugan fick förresten en chock när jag plockade fram en dansk stinkost strax efter vi hade träffats. Jag kan säga att det var nära att vårt förhållande fick ett abrupt slut då.
Hon har förresten fått hem torkad bläckfisk från Thailand som en god vän hade vänligheten att ta med sig. Jag har sagt åt henne at laga till den utomhus annars kommer jag att åka till Helsingör och köpa "Gamle Oles Far", köpte den en gång och den luktar för dj**ligt men smakar ljuvligt.![]()
Vilken typ av bläckfisk var det?
Vi får ju en liten knubbig, den slänger vi i hel.
Sen en med lång kropp, där nyper vi av överdelen (skallen) och bara säljer den, den som är åtråvärdast.
Som sagt får fångster som inte va vanliga där uppe förr.
1 år fick va-fiskarna en röd fisk, tonnvis när dom kasta efter skarpfisken, slängde dom tillbaks, visa sig ju vara dyr exotisk fisk ifrån medelhavet, men det var bara 1 år.
Bläckfisken däremot ökade från månad till månad.
Nej, inte Ole själv men hans gamle far har nog problem med sin personliga hygien. Odören från honom var förfärlig.Gamle Ole är fantastisk god och luktar inte alls å illa