TV Licensen och Alice Baaah Skunke

Joker

Forumveteran
#62
Precis , varför har dem det ,och ändock så skall de plocka ut mer , av de som jobbar dvs , alla som inte arbetar och då inte heller betalar skatt kan ju kika gratis , det lär väl vara sisådär en en typ mille av de nya Svenskarna som åker snålskjuts på oss andra ....
 

Joker

Forumveteran
#64
En sak kan vi nog vara rörande överens om: Summan som en familj på t ex 4 vuxna över 18 år är inte rimlig. Så mycket är SVT inte värda på långa vägar. Nej, Betal-TV vore en rättvisare väg att gå men då lär väl SVT snart gå i graven.
5200 kr på kanske en familj med fyra över 18 år som förvärvsarbetar eller betalar skatt på annat sätt , kommer detta verkligen att klubbas igenom .. Rena diktaturfasonerna
 
#69
Tror det räcker att man har en tv mottagare eller dator där man "har möjlighet" att se svensk tv, så faller man under licensavgifterna.
Och vem har inte en dator, IPad eller smartphone:eek:

Lägg ut som betalkanaler, så får man själv välja vad man vill se och betala för;)
En förändring är på tiden. Nuvarande system är en kvarleva från den tiden då kanske hälften av hushållen hade TV
 
#70
Ja.. Att de inte varit opartiska kan nog alla hålla med om...
Men när de inleder TV sända program så fungerar det lika dant som i reklamfinansierade TV kanaler nu för tiden.
"Programmet sponsras av xx1, xx2, xx3 mm... Är inte direkt reklam förbjudet i public service TV??
Vad är nästa steg?? Politiska partier som bekostar reklam för miljontals kronor på bästa sändningstid?
Om ett antal företag kan, så kan politiska partier göra samma sak... :eek:

Tänk om man skall se en film eller en fotbollsmatch på TV1 eller TV2, och med avbrott för tex. regeringen betalar för deras propaganda om och om igen... Då är vi snart som i Nord Korea.. :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger kan det bli en sanning.. :confused:
Barnen tittar på TV och tror till sist på att det är sant.. Indoktrinering är ett annat ord för politisk reklam om den får pågå tillräckligt länge... :mad::mad: Säger bara, KIM JUNG PUNG...:wai::wai:
Det är matcharrangören som kräver att reklamsnutten finns med för att ge sändningsrättighet till TVbolaget
 

Pepsi

Forumveteran
#71
Med tanke på vilken budget Sveriges Television har så borde vi få varenda landskamp, OS, VM, SHL med mera serverat på SVT1 och 2.
Kan ge ett exempel på hur SVT slösar med pengarna..
För ca 20 års sedan fick vi ett uppdrag genom vårt företag att bygga om en gammal tom butikslokal, eftersom de ville ha en filmsnutt till en Wallander film.. Det var snickare, elektriker, målare, inredare mm.. Hela butikslokalen skulle byggas om för att passa filminspelning. Det kostade runt en halv miljon att förvandla lokalen till en filmscen.
Folk jobbade långa dagar för det var tidspress.. Film teamet var där 2 dagar.. Jag fick höra senare att det blev ca 2-3 minuters tagningar som visades i filmen.. Efter filmteamet var klara var butikslokalen tom igen. Nästan allt slängdes på tippen.. Kanske inte så konstigt att det kostar mynt för SVT..?? Men med budget på ca 5 miljarder kan de ha roligt utan ekonomiskt ansvar...
 

Micke.T

Forumvärd
Forumpersonal
#77
Här gäller det att hänga med;)från tv licens till barnäktenskap.

Men säger inte emot i nått av fallen, även om jag reagerar starkare mot barnäktenskap, vilket jag har noll förståelse för:confused:
 

Berralund

Forumvärd
Forumpersonal
#80
Det finns hursomhelst ett bra sätt att hantera detta problem. Prio Ett: Se till att fru Skunke och hennes partigelikar åker ur Riksdagen med huvudet före den 9 september. Då är mycket vunnet. Att styra landet med ca 5% av rösterna är riktigt illa och ingen demokrati överhuvudtaget. Men miljömupparna har förvaltat sina futtiga procent väl måste jag medge när man kan få Fallande Lövet och Haggan Maggan att sitta i sina knän. :confused:
 
 
Topp