A
Anonymius
Gäst
Ja då doftar det som blomman mali hoppas jag har rätt
Ja, det är ju en vanlig missuppfattning och jag måste tyvärr göra dig och alla väldigt besvikna eller förvånade. Jasminris doftar inte alls som Jasmin eftersom i de två innehåller helt olika aromatiska komponenter.
Du kan ju kolla själv att hålla en jasminblomma i ena handen och jamsinris i andra, så kommer du att märka det!
Om du tar upp en näve jasminris och luktar på det så känner du att det mer doftar som nypoppade popcorn. Doften hos Jasminris kommer från en aromatisk komponent som heter 2-Acetyl-1-pyrroline och som återfinns i bröd, ris och något som kallas pandanuslöv เตยหอม dtöj hååm och doften hos pandanuslöv + popkorn där har du doften på Jasminris.
Gillar själv att ha pandanuslöv i maten, speciellt till risrätter är det jättegott. Att det heter eller kallas Jasminris kommer från den intensiva vita färgen hos Jaminblomman och Jasminris till skillnad från många andra rissorter är ju väldigt skimrande vit.
Mycket av aromen försvinner tråkigt nog på bara några månader om det inte förpackas väl och man skall ha tur om man får tag på årets skörd i våra affärer här. Sen då obehandlat givetvis en annan sak.