https://klimathotet.com/2017/07/15/first-blog-post-35/
"Det sägs att 97% av världens forskare är överens om att det pågår en allvarlig klimatförändring som hotar livet på jorden. ... Alla som har någon form av vetenskaplig utbildning vet visserligen att vetenskap inte bedrivs med omröstningar. Majoriteten har haft fel förr, och banbrytande forskare, som vi idag vet hade rätt, har stått ensamma mot överväldigande majoriteter i sin samtid: Galilei (att jorden kretsar kring solen), Semmelweis (att läkare bör tvätta händerna), Wegener (plattektoniken) eller Warren&Marshall (att magsår orsakas av en bakterie)."
"Bara 64, alltså 0,5% av de 11.944 artiklarna (eller 1,6% av de 3.974 som hade med saken att göra) stödjer uttryckligen den uppfattning som alla tror att det råder konsensus om bland klimatforskarna, dvs att människan är huvudorsak till den globala uppvärmningen."
- Det är ett faktum att medeltemperaturen under de sista 150 åren har stigit.
- Det är ett faktum att växthuseffekten finns. Om inte annat kan man jämföra temperaturerna på Merkurius och Venus. Men varför "kokar" inte Mars?: Mars atmosfär består huvudsakligen av
koldioxid (95,32 %). Jordens dito: 0,038 %
koldioxid
Inga vetenskapsmän förnekar växthuseffekten, även om CO2:s förmåga i sammanhanget kan diskuteras.
http://www.klimatupplysningen.se/2013/08/16/sant-och-falskt-om-koldioxidens-vaxthuseffekt/
- Bidrar mänsklig aktivitet signifikant? Ja, men det säger inget om i vilken grad det har betydelse. Säg att medeltemperaturen har ökat 2*C. 0,1*C kan bero på växthuseffekten och 1,9*C kan bero på jordaxelns lutning, solaktivitet eller långsiktiga variationer i jordens omloppsbana. Det var betydligt varmare för 1000 år sedan och medeltemperaturen har ökat även på Mars.
Man skall akta sig för att tro att frågorna runt klimatförändringarna har fått sina svar. Dessutom, flertalet av de högt respekterade forskare som är kritiska är påfallande ofta pensionerade eller ekonomiskt oberoende av forskningsanslag och forskningsvärldens "kamratskap". Det är skojigt att bli inbjuden till konferenser osv. (Här är en av många seniora:
Om Pehr Björnbom - Professor emeritus i kemiteknik från KTH. Här om hur jag blev klimatskeptiker och här om mina värderingar. Jag har sedan pensioneringen 2007 intresserat mig för klimatfrågan vilket lett till en del självstudier i geofysik och biogeokemisk dynamik.)