Julskinka

 
Ni som kommer köpa julskinka, köper ni färdigkokt? Eller kokar ni er på spis eller i ugn?

Idag köpte vi julskinka på 3 kg som jag ska koka om jag får tag i en kastrull som passar vår nya spis, men det löser sig annars får jag laga till den i ugnen.
Köpte en liten färdigkokt för några dagar sedan, ca 1,5 kg. Den sorten brukar vara bra. Vi köper en ny liknande senare så håller den sig saftig och fin. Apotekets senap är redan inhandlad.
 
Ni som kommer köpa julskinka, köper ni färdigkokt? Eller kokar ni er på spis eller i ugn?

Idag köpte vi julskinka på 3 kg som jag ska koka om jag får tag i en kastrull som passar vår nya spis, men det löser sig annars får jag laga till den i ugnen.
Gör allt utom att slakta grisen, köper på marknad, knyter, saltlake. koker, grillerar och äter.
12310500_1205800572778581_2657059918865310358_n.jpg
12360333_1205800732778565_970657734237730742_n.jpg

12366330_1205800852778553_6110937736004282122_n.jpg

1621673_1214029178622387_5419017525103169806_n.jpg


12391818_1214029208622384_7899901441744960104_n.jpg
940812_1214842401874398_4449954180288709103_n.jpg
 
Avstår nog skinka i år.
Är rätt less på alla former av griskött.
Skulle jag ändra mig finns det färdiga frysta från Nya Zeeland i affären.

Den skinka man fick som barn är en sällsynt vara i dag, grå och saftig, inte röd och torr som är vanligast numera.

Hej

Det hade vi också och ibland var det t.o.m ett ben i den, mormor och morfar hade ju alltid en gris på den lilla gård jag bor nu, dom födde upp grisen på sörpa, matrester, fallfrukt och annat gott inför Julen, då blev det både grå skinka, pressylta, fläsk, grisfötter och julkorv.
Mormor hade som ung jobbat i köket på vad som närmast var en herrgård, hon gjorde leverpastej, ost, korvar och bakade fantastiskt bröd, sånt saknar man idag, nu har inte många vare sig kunnandet eller tiden.

Mvh isan lover
 
Det jag saknar mest av julmat är morsans leverpastej, den var suverän. Smakade nästan som dansk så jag brukar köpa sådan som ersättning. Annars är skinka och brunkål det viktigaste, plus några sill- eller ansjovisbitar. Inte för mycket av sistnämnda som kan locka till dryckenskap för att släcka törsten. Huga, bara 12 dagar kvar nu.
 
Det jag saknar mest av julmat är morsans leverpastej, den var suverän. Smakade nästan som dansk så jag brukar köpa sådan som ersättning. Annars är skinka och brunkål det viktigaste, plus några sill- eller ansjovisbitar. Inte för mycket av sistnämnda som kan locka till dryckenskap för att släcka törsten. Huga, bara 12 dagar kvar nu.

Hej

Ja grov bakad leverpastej med grädde i ska det vara.

Mvh isan lover
 
Jag har köpt en skinka för första gången.
Inget färdigkokt heller.
Blir att fega med sous vide som vanligt.

Jag är inte så mycket för julmat så det blir revbenspjäll som frun får fixa, skinka och sedan så blir det nog att göra korv.

Jag är inte heller så mycket för Julmat. Så mycket kattmat på ett traditionellt svenskt Julbord :)
Samma jäkla kattmat till påsk och midsommar också. Bäst är det när man går på Julbord där dom har en massa viltkött i form av korv eller annat. Brukar gå Julbordet baklänges för att slippa köa förbi all kattmat som alltid är i början :)
 
Jag är inte heller så mycket för Julmat. Så mycket kattmat på ett traditionellt svenskt Julbord :)
Samma jäkla kattmat till påsk och midsommar också. Bäst är det när man går på Julbord där dom har en massa viltkött i form av korv eller annat. Brukar gå Julbordet baklänges för att slippa köa förbi all kattmat som alltid är i början :)

Hade julmat varit så jäkla gott så hade man väl ätit det oftare än 1 gång per år.
 
 
 
Tillbaka
Topp