Hur ofta kollar ni ert blodsocker

 
Hon lever enligt vissa här i en förgången Tid trots att hon är nyss fyllda 50, en berydligt äldre youtubesnubbe som rapar ur sig nya inlägg varje dag, allt i ett syfte att tjäna slantar på sina högst personliga påståenden kan säkert mer och är mer att lita på :laugh2: Har nu kikat på ganska många av hans videos och fått en bra bild av syftet :rolleyes:
Du tolkar ju information som fan själv läser bibeln. Helt otroligt :laugh2:
 
Hon skriver på LinkedIn att detta gäller;

Liisa Tolvanen
Registered specialist dietitian in adult obesity, PhD-student and cognitive behavioral therapist. MSc in public health. Scope Certified in obesity management.
Förstår att det kan vara förvirrande med div. akademiska titlar. Vi kallar ju tyvärr läkare för doktor och det ställer till det. En läkare har en medicine kandidatexamen i botten, därefter väljer de om de skall satsa på prekliniskt (forskarbana) eller klinisk yrkeskarriär. För att de senare skall få läkarexamen skall de vara AT-läkare (allmän tjänstgöring) ett antal år, varefter flertalet fortsätter med ST (specialisttjänstgöring).

Många läkare, speciellt de som vill ha tjänst på universitetssjukhusen satsar på att komplettera med en forskarutbildning inom den medicinska fakulteten och disputera inom något ämne. De kan därefter titulera sig Medicine Doktor. Efter ett antal artiklar och annan forskningsverksamhet kan de bli professorskompetenta och söka professorstjänster. Man kan även bli MD som sjuksköterska inom vårdvetenskap och säkerligen även inom en hel del andra professioner inom angränsande verksamheter, det avgörande är vid vilken fakultet man tillåts lägga fram sin avhandling.

Att vara PhD-student säger egentligen bara att man är inskriven/antagen på forskarutbildningen inom den filosofiska fakulteten. Maggan t ex var en sådan, men jag har ingen aning om hur många kurspoäng eller hur mycket "avhandling" hon genomförde, någon doktorsexamen har hon inte. Hon valde ju som sagt att bilda familj med en handledare istället.
 
Du tolkar ju information som fan själv läser bibeln. Helt otroligt :laugh2:
Inget nytt, så han tolkar det mesta även irl.
Kommer ihåg första gången vi träffades och det trollade i huvvet, ja nämde nåt om muslimer.
Vafan gillar du muslimer.
Öööh var väl inte det jag sa.
Sen hur han trollat ihop det i huvvet hur mitt förra äktenskap var och skiljsmässan gick till....
 
Tyvärr är blir det ofta förvirrat då namnet Diabetes har blivit på inpräglat för Sockersjuka (Diabetes-2). En person som har "riktig" Diabetes ("kass" buksportskörtel) får antagligen ta extra insulin t ex inför ett maratonlopp, just för att blodsockret blir så högt i början. En frisk vältränad person har muskulatur som suger upp överskottet mha insulin.

För den som ännu inte har läst - spännande och lättläst:

9789127146235_200x_ett-sotare-blod-om-halsoeffekterna-av-ett-sekel-med-socker_pocket.jpg
jag har joggat och haft diabetes i 30 år med insulin behandling och skulle aldrig i hela mitt liv trycka i mig insulin före ett joggingpass, du kanske tror att man tar insulin för minska en insulin schock
 
jag har joggat och haft diabetes i 30 år med insulin behandling och skulle aldrig i hela mitt liv trycka i mig insulin före ett joggingpass, du kanske tror att man tar insulin för minska en insulin schock
Vilken diabetesklass har du?
Har polare som har medfödd och slarvade med medicin och mat.
Han är nästintill blind idag.
 
jag fick minskad insulinproduktion efter en cysta på bukspottsköteln vid 40 årsåldern som var 8 x 12 cm det blir väl diabetes typ 2
Låter mer som typ 1. Insulin tillverkas i bukspottkörteln. Vid typ två är det inget fel på insulinproduktionen utan det är cellerna som inte ”öppnar” sig och ”släpper” in sockret. Behövs hela tiden mer insulin. Din doktor borde väl känna till vilken typ av diabetes du har eller möjligt att den inte passar in i vare sig e1 eller 2 då du haft en cysta som framkallat ”felet”.
 
Låter mer som typ 1. Insulin tillverkas i bukspottkörteln. Vid typ två är det inget fel på insulinproduktionen utan det är cellerna som inte ”öppnar” sig och ”släpper” in sockret. Behövs hela tiden mer insulin. Din doktor borde väl känna till vilken typ av diabetes du har eller möjligt att den inte passar in i vare sig e1 eller 2 då du haft en cysta som framkallat ”felet”.
förstår inte vad du menar med, inte släpper in sockret, sockret är väl min fiende, om det är typ 1 eller 2 eller 3 har väl ingen betydelse för doseringen av insulin
 
förstår inte vad du menar med, inte släpper in sockret, sockret är väl min fiende, om det är typ 1 eller 2 eller 3 har väl ingen betydelse för doseringen av insulin
Jo beroende på vad man äter så frisätts sockret i blodet. Eftersom för högt blodsocker är skadligt för kroppen så måste blodsocker värdet ned och det finns några sätt som kroppen kan göra det på.
- Förbränna sockret via aktivitet
- bunkra till senare i muskler, celler och lever
- omvandla till fett, via levern
- filtrera ut via njurar/urin
Ja sockret är din fiende. Ju mer du äter ju mer insulin krävs det. Uteslut så mycket socker/kolhydrater ur kosten och ha ett aktiv liv så kan du drastiskt minska ditt insulinberoende.
Insulin är ett livsnödvändigt hormon men det har även negativa effekter om det blir för mycket.
 
Jo beroende på vad man äter så frisätts sockret i blodet. Eftersom för högt blodsocker är skadligt för kroppen så måste blodsocker värdet ned och det finns några sätt som kroppen kan göra det på.
- Förbränna sockret via aktivitet
- bunkra till senare i muskler, celler och lever
- omvandla till fett, via levern
- filtrera ut via njurar/urin
Ja sockret är din fiende. Ju mer du äter ju mer insulin krävs det. Uteslut så mycket socker/kolhydrater ur kosten och ha ett aktiv liv så kan du drastiskt minska ditt insulinberoende.
Insulin är ett livsnödvändigt hormon men det har även negativa effekter om det blir för mycket.
Aldrig tänkt på mitt socker intag, ombord så äter lite Lördaggodis och en coca cola till Lördags biffen, hemma en coca cola om dagen men inte reflekterat om det är för mycket.
 
Aldrig tänkt på mitt socker intag, ombord så äter lite Lördaggodis och en coca cola till Lördags biffen, hemma en coca cola om dagen men inte reflekterat om det är för mycket.
Våra kroppar är inte anpassade för dagens sockerintag. Tror inte du äter mer socker än genomsnittet men för våra kroppar är det alldeles för mycket.
 
Våra kroppar är inte anpassade för dagens sockerintag. Tror inte du äter mer socker än genomsnittet men för våra kroppar är det alldeles för mycket.
Tror jag ligger under genomsnittet för äter inte extra än det jag skrev.
Är inte så sötsugen och begränsning hemma för barnen bara på Lörd men vet att frugan slarvar med det när jag jobbar.
 
Jo beroende på vad man äter så frisätts sockret i blodet. Eftersom för högt blodsocker är skadligt för kroppen så måste blodsocker värdet ned och det finns några sätt som kroppen kan göra det på.
- Förbränna sockret via aktivitet
- bunkra till senare i muskler, celler och lever
- omvandla till fett, via levern
- filtrera ut via njurar/urin
Ja sockret är din fiende. Ju mer du äter ju mer insulin krävs det. Uteslut så mycket socker/kolhydrater ur kosten och ha ett aktiv liv så kan du drastiskt minska ditt insulinberoende.
Insulin är ett livsnödvändigt hormon men det har även negativa effekter om det blir för mycket.
Tack, jag misstolkade ditt inlägg helt, det du har förklarat är enligt min mening helt korrekt, cellväggar blev lite för mycket, jag var borta på den lektionen;)
 
jag har joggat och haft diabetes i 30 år med insulin behandling och skulle aldrig i hela mitt liv trycka i mig insulin före ett joggingpass, du kanske tror att man tar insulin för minska en insulin schock
Du har rätt i att det är en delikat historia, hur man skall förbereda sig inför någon uthållighetsprövning om man har diabetes (typ 1). För många motionärer kanske det är viktigast att hålla nere insulinnivån för att inte blodsockret skall sjunka för snabbt. I andra sammanhang kan det vara besvärlig att balansera åt andra hållet. Så här säger en kvinnlig ultralöpare:

"I tävlingssammanhang när man blir taggad utsöndrar kroppen hormonet adrenalin som höjer blodsockret, detta sker alltid för mig vid starten av ett lopp och håller i sig olika länge. Då kan jag behöva injicera extra insulin men risken är att det snabbt blir för lågt så att avgöra om jag ska avvakta eller agera och i så fall hur mycket jag ska ta är svårt att avgöra. När blodsockret är högt blir prestationen sämre då musklernas upptag av glukos hämmas. Jag blir trött. Det är även otrevligt och påverkar min prestation när blodsockret sjunker väldigt snabbt."

Har för mig att t ex styrketräning kan ge adrenalinpåslag, så även där kan det resultera i högt blodsocker i samband med träning.
 
Du har rätt i att det är en delikat historia, hur man skall förbereda sig inför någon uthållighetsprövning om man har diabetes (typ 1). För många motionärer kanske det är viktigast att hålla nere insulinnivån för att inte blodsockret skall sjunka för snabbt. I andra sammanhang kan det vara besvärlig att balansera åt andra hållet. Så här säger en kvinnlig ultralöpare:

"I tävlingssammanhang när man blir taggad utsöndrar kroppen hormonet adrenalin som höjer blodsockret, detta sker alltid för mig vid starten av ett lopp och håller i sig olika länge. Då kan jag behöva injicera extra insulin men risken är att det snabbt blir för lågt så att avgöra om jag ska avvakta eller agera och i så fall hur mycket jag ska ta är svårt att avgöra. När blodsockret är högt blir prestationen sämre då musklernas upptag av glukos hämmas. Jag blir trött. Det är även otrevligt och påverkar min prestation när blodsockret sjunker väldigt snabbt."

Har för mig att t ex styrketräning kan ge adrenalinpåslag, så även där kan det resultera i högt blodsocker i samband med träning.
Japp, så är det om jag tar mitt socker direkt när jag går upp så kan jag ha, 5,5 ca , om jag tar det efter en halvtimme, så ligger oftast under 5 innan frukost , tar jag det direkt efter min morgon youga samt min hantelträning och ett som jag kallar det tufft magpass så ligger jag under en halvtimme efter träning runt 6 direkt efter träning . Det beror på att musklerna kräver energi och hjärnan skickar då ut signal till levern som höjer blodsockret för muskelaktiviteten, fullt normalt för mig som är icke diabettiker, Även uppvaknande efter nattens vila skickar hjärnan signal till att ge extra energi, detta märker man om man tar direkt man vaknar samt sen efter en kvart då man redan ligger lägre , Sen vete fn om dessa mätare är så exakta, en kunnig (ejnamngiven) i detta säger att dessa accu checks varierar med 25 % felmarginal vilket är ganska mycket.
Nu kan alla doktorer och extremkunniga rätta mig i detta, men så fungerar min kropp, ligger mellan 4,5-7 under en normal dag med normalt energiintag
 
Japp, så är det om jag tar mitt socker direkt när jag går upp så kan jag ha, 5,5 ca , om jag tar det efter en halvtimme, så ligger oftast under 5 innan frukost , tar jag det direkt efter min morgon youga samt min hantelträning och ett som jag kallar det tufft magpass så ligger jag under en halvtimme efter träning runt 6 direkt efter träning . Det beror på att musklerna kräver energi och hjärnan skickar då ut signal till levern som höjer blodsockret för muskelaktiviteten, fullt normalt för mig som är icke diabettiker, Även uppvaknande efter nattens vila skickar hjärnan signal till att ge extra energi, detta märker man om man tar direkt man vaknar samt sen efter en kvart då man redan ligger lägre , Sen vete fn om dessa mätare är så exakta, en kunnig (ejnamngiven) i detta säger att dessa accu checks varierar med 25 % felmarginal vilket är ganska mycket.
Nu kan alla doktorer och extremkunniga rätta mig i detta, men så fungerar min kropp, ligger mellan 4,5-7 under en normal dag med normalt energiintag
Ja låter väl bra allting :thumbsup: Keep up the good work
 
 
 
Tillbaka
Topp