Julglögg

 
Varsegod :)
Dricker man inte ur allt iår så funkar det bättre ju längre det står.
Normalt brukar jag efter flera år dricka ur förra årets sats och spara detta året till nästa år, men första året man gör det så måste man ju dricka det :)

Det blir ca 15%.
Det blir jätte bra. Tack så hemskt mycket. Glögg brukar bli lite mättat. Men älskar glögg
 
Glögg är gott:

9C0D4468-2D31-43AD-8DCF-B26AACD5CD1F.webp
 
Hej

Själv har jag redan hunnit med några flaskor glögg, är man lite frusen någon dag så finns det inget som värmer upp kroppen igen så fort som glögg och gott är det ju också, har 3-4 flaskor till i ladugården, det blir nog en termos glögg på sjön så fort vi får det lite kallare här på västkusten, men en skvätt mörk rom eller vodka i så blir det ännu godare.

Mvh isan lover
 
Hej

Själv har jag redan hunnit med några flaskor glögg, är man lite frusen någon dag så finns det inget som värmer upp kroppen igen så fort som glögg och gott är det ju också, har 3-4 flaskor till i ladugården, det blir nog en termos glögg på sjön så fort vi får det lite kallare här på västkusten, men en skvätt mörk rom eller vodka i så blir det ännu godare.

Mvh isan lover

Fireball som har kanelsmak är gott att spetsa glögg med :)

341D37F3-FAF9-425C-829D-EE02023F7334.webp
 
Jag visste inte var jag skulle lägga in detta, jag vet det inte har något att göra med Thailändsk mat.


5 L Svagdricka
2 1/2 Kg Socker
5 Potatisar
500 g Russin
1 påse Kardemummakärnor
1 påse hel Ingerfära
1 påse hel Kanel
50 gram jäst (paket)


Skala och skiva potatisen.
Lös upp jästen i lite socker i en mugg.
Blanda i allt i en vanlig plasthink och rör om. (10 L hink)
Lägg på lite folie på hinken.
Låt stå i rumstemeratur.
Rör om innehållet 1-2 gånger om dagen i 1 vecka.
Låt det vila i ca 2 veckor utan att röra om.
Häll sen försiktigt upp på flaskor, värm drick och njut.
Så var det dags att ta fram detta recept igen :)
 
 
 
Tillbaka
Topp