När man är fast boende i Thailand lagar man maten eller....

 

Kycklingen

Administratör
Forumpersonal
Ni som är fast boende i Thailand äter man ute då eller lönar det sig att laga maten hemma?
Jag tänker nu på thaimat i första hand.

En av mina svägerskor sa en gång att är man två kan man lika gärna köpa maten ute men är man fler lönar det sig att laga den själv, detta var i Bangkok så det kanske skiljer dig ifrån var man bor.
 
Vi lagar våran mat när vi är uppe i isaan, dock så kan det hända att dom köper in lunchen som till 99% då består av som tam eller någon form av nudlar som vi har till
 
Gai yang brukar vi förvisso köpa om vi har varit inne i Roiet och är på väg hem om det är lunchtid, det finns en kanon shop som kör med franchising och deras kyckling tar slut redan efter 3-4 timmar då dom har kö vid lunchtid, och maten den köper vi på talaat och tesco
 
Vi är två vuxna och tre barn i familjen, och äter till 90 procent hemmalagad mat.
Ute koper vi bara grillad kyckling med sticky rice ibland, och små grillade prinskorvar på en pinne som barnen gillar.

Tror inte det blir billigare med hemmalagat, men bättre kvalite på maten.
Vi äter dessutom mycket gronsaker och frukt.

Frugan gor somtam till sin egen lunch eller middag i stort sett varje dag och dottern som är 13
har borjat haka på med detta, men inte pojkarna. Dom gillar grillat.Kyckling, kottbullar,pork och fisk.
 
Senast redigerad av en moderator:
Billigare/inte billigare är ju väldigt relativt på vart man bor, hur man bor osv.
Vi bor ju allt som mest i Bangkok. När frun jobbar så lagas ingen mat mer än den jag lagar. Vilket inte blir för ofta med två stir-fry kök direkt utan för dörren a la 30-35 baht/måltid, (med eller utan stekt ägg). Men visst, ibland blir jag sugen på något annat och lagar maten själv. Absolut billigare att laga både farang och Indisk mat själv än att köpa ute.

Vi har Thewet marknaden nära där de flesta grönsaker, thai-kryddor, fisk, kyckling och gris finns i överflöd. Skulle jag vilja ha något speciellt har vi antingen Tang Hua Seng nere i Banglamphu. Eller Tops uppe vid Supreme i Dusit. Skulle det verkligen vara farang-kris så är det bara att hoppa på en buss eller båt till Sukh och gå på Villa eller Foodland.

Nu har tjejen dock varit ledig i 9 dagar, så massa mat har lagats då familjen varit här över Songkran, plus att nästan alla vanliga gatukök reste hem till sina provinser, både "Ahan dtam sang" vagnarna likväl som Isanköken längst kanalen.
Idag blev det Gaeng Om Gai. En klar favorit i min bok.

För att inte svamla iväg för mycket: Vi räknade på det en gång, och kom fram till att det teoretiskt sätt är billigare att äta hemma. Men faktum är att en del mat blir överflödig, vissa grönsaker används inte upp osv. Vi har inte planeringsförmåga nog att göra det billigare. Så nej, för oss är det billigare att äta dtam sang.

I hembyn är det en helt annan sak dock, då örter växer på taket, fisk hittas i kanalerna runt risfälten. Någon föder upp ankor, en annan grisar, någon annan höns. Det blir absolut billigare att laga mat hemma där, jag tror inte jag sätt mer än 2-3 "restauranger" i Phrai Bueng, inte i Baan Nong Bpid i vart fall...
 
 

Liknande trådar

 
Tillbaka
Topp