Om ni vill bli rika

Diskussion i 'Ordet är fritt' startad av Tulpan, 29 augusti 2017.

Taggar:
 1. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Nu är jag opraktisk men vissa saker får man inte göra själv t ex väntrum och elinstallationer. Sådant skall utföras av fackman om försäkringen skall gälla.
   
  Mr.Jo gillar detta.
 2. kurant

  kurant Forumveteran

  Helt rätt, det är inga bekymmer.
  Betala endast fastighetsskatt och få alla förmåner och bidrag på köpet.
  Sverige är fantastiskt generöst.
   
 3. kurant

  kurant Forumveteran

  Det går bra även utan ROT avdrag att leja för detta.
   
 4. SatanG

  SatanG Aktiv medlem

  Javisst är det lagligt. Men att som du skriva "Amen på det" i ett inlägg som menar att man ska bidra efter förmåga till varandras välfärd låter ju knappast sunt. Det är ju svenska skattbetalare som betalar för dig och din familj utan att du bidrar med mer än fastighetsskatt och ev. moms på det du handlar, eller? Inte ens till dansk välfärd bidras det, missförstå mig rätt, jag är ingen skattbetalare till Sverige heller och hade du skämtat hade jag tyckt det var kul skrivet.

  / SatanG
   
 5. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  I mitt fall hade alternativet varit att lämna rederiet när vi blev uppsagda från Sverige och kanske gått ut i arbetslöshet, det hade varit mycket värre för det svenska samhället. Nu blev samtliga erbjudna fortsatt anställning i Danmark så valet var inte svårt när man har en familj att försörja. Även manskapet blev erbjudna fortsatt anställning, det fnns andra rederier som struntade i dom.

  Jag har ett par kompisar som jobbade i torrlastfartyg i ungefär min ålder. Fartygen såldes och det är totalt hopplöst för dom att få nya, anständiga jobb. En valde tidig pension och den andre är fortfarande arbetssökande efter 1,5 år. Gedigen erfarenhet räknas inte idag, åldersdiskrimineringen är synnerligen uttalad. Och jag var livrädd för att hamna i den situationen så valet var inte svårt (även om tanksektorn är lite ljusare). Dessutom har jag varit här i 25 år nu och har ingen lust att börja någon annanstans dom sista yrkesverksamma åren.
   
  Isan Lover gillar detta.
 6. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Om det bara är fastighetsskatten Berralund bidrar med så bidrar han med noll och intet, fastighetsskatten är borttagen och istället så tillförde man en kommunal fastighetsavgift, Berralund kan slippa momsen, låt frugan handla :)
   
 7. Hej främling! Visste du att om du blir medlem/loggar in så kan du se inlägg från forum och du kan se bilderna som finns i inläggen i fullstorlek! Ett medlemskonto fixar du på ett litet ögonblick och du kan använda din Facebook, Google eller Twitterkonto för snabb inloggning.
  :wai: :wai:
 8. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Och hur skulle det hjälpa om hon handlar, det är ändå 12% moms på mat som gäller och 25% på övrigt. Och Fastighetsavgiften jämställer jag med en skatt för den påförs via Skatteverket.
   
  Isan Lover gillar detta.
 9. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Att Du jämnställer en avgift med skatt, upp till dig, fortfarande en avgift även om den hanteras av skatteverket, fortfarande en avgift.

  Om din fru handlar så är det hon som betalar moms, Ubon:s enkla matematik, om Du handlar så betalar Du moms, oavsett var pengarna kommer ifrån, köparen betalar momsen, och med detta så slipper Berralund momsen.
   
 10. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Med en gemensam ekonomi så drabbar det samma kassa, våra pengar. Berralunds enkla matematik. ;)
   
  Matt82 gillar detta.
 11. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Som jag skrev: köparen betalar momsen oavsett var pengarna kommer ifrån :) ;)
   
  Berralund gillar detta.
 12. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Berralund, var lite positiv, upp med mungiporna, Du kan ju slippa upp till hälften av momsen, om vi nu antar att båda parter tillför lika mycket till den gemensamma kassan, och oavsett vem som handlar så ska momsen delas på 2, Berralund Du är en vinnare...betalar halv moms.
   
  Berralund gillar detta.
 13. SatanG

  SatanG Aktiv medlem

  Klart att du gjorde rätt som stannade kvar, jag ser inget som helst fel i att göra som du gjort och det var inte det som jag reagerade på. Jag reagerade på vad som skulle kunna kallas för hyckleri om någon i ett påstående menar på att alla ska bidra efter egen förmåga till välfärden. Då kastar du dig in och skriver "Amen på det", samtidigt som du och din familj åtnjuter Sveriges välfärd utan att bidra. Jag kritiserar inte beteendet i vart du är anställd eller varför utan bara din respons när du ställer dig upp och håller med men samtidigt inte levererar det du självmant skriver under på att alla (andra) ska göra. Bara som en parantes, inget att haka upp sig på.

  / SatanG
   
  Berralund gillar detta.
 14. Mr.Jo

  Mr.Jo Forumräv

  Väntrum? Det har jag missat att göra i ordning i vårt hus. Vad väntar man där? Vårvärmen kanske :p
   
 15. Berralund

  Berralund Forumvärd TS-teamet

  Jäkla stavningsprogram, jag skrev ju våtrum. :mad: Och ja, det verkar som att vi får vänta länge på vårvärmen. :(
   
  Mr.Jo gillar detta.
 16. Ubon

  Ubon Forumveteran

  I väntrummet sitter Bitcoinägare och väntar på en uppgång, Ubon väntar på en nedgång, ser inte så ljust ut för coinägarna just nu.
   
 17. Ubon

  Ubon Forumveteran

  Tror jag skrev tidigare, Staten vill ha sin del av kakan, skatt och insyn.

  BANGKOK – The interim cabinet has agreed to draft a law to regulate cryptocurrency trading, seeking to tax the largely unregulated market.

  Government spokesman Nathporn Chatusripitak said Tuesday the Ministry of Finance also proposed the new regulations to help prevent use of digital currencies in money laundering and fraud.

  He said details of the proposed regulations would be announced later in the month.

  In February, Thailand’s central bank issued a circular asking financial institutions to not handle transactions involving cryptocurrencies.
   
 18. Ubon

  Ubon Forumveteran


  Var glad att programmet inte började ordet med k
   
  Berralund gillar detta.
 19. Mackfaktorn

  Mackfaktorn Forumräv

  Sålde ju iväg eller bytte i stort sett alla mina fonder förutom en kina och thaifond den 15/3 men lät dom nya insättningarna fortsätta gå in på Swedbanks kina fond + Handelsbankens samma lika, resultatet idag ser ut som så här för mig från 15/3 då.

  Fim Euro +3,0 seligson & co Euroobligation +2,8 Handelsbanken Euroobligation +2,52 Swedbank Kina +2,66 å Handelsbankens dito 1,50 så det stora raset har ju låtit vänta på sig men utfallet med bytet betydligt bättre ändå vad jag förväntade mig som måste bero på det fortsatta kronfallet.
   
  Berralund gillar detta.
 20. krister

  krister Forumräv

  SatanG gillar detta.
 21. andrejsdenruskige

  andrejsdenruskige Forumveteran

  Skälv har jag tittat på tremånaders grafer för att dom ser lovande ut.

  Först min norska lön som inte är så bedrövlig längre.
  Ja, den är bedrövlig, men en löneökning på typ 13-14% om man jämför med de värsta dagarna.

  Sedan har vi Thb som också stärker sig mot kronan. Låter konstigt kanske, men damen damen har sin inkomst i Thailand, så för våran del är det positivt.

  Är det miljöpartiets eller F!’s ”fel” att det är så här, så får dom min röst.

  0DB82CF4-4E00-43A9-8A00-ACC56D8569B1.png

  65157CAE-77F8-4B80-A170-7184AD31BB9C.png
   
Laddar...
Liknande ämnen - vill rika
 1. Tulpan
  Svar:
  32
  Visningar:
  1.304
 2. Boa52
  Svar:
  330
  Visningar:
  4.449
 3. Pjodd
  Svar:
  14
  Visningar:
  996
 4. Henrik90
  Svar:
  11
  Visningar:
  647
 5. Lyco
  Svar:
  0
  Visningar:
  426
 6. MartinAndersson
  Svar:
  185
  Visningar:
  11.026
 7. Pjodd
  Svar:
  19
  Visningar:
  1.648
 8. Lara Croft
  Svar:
  0
  Visningar:
  692
 9. TommyBangkok
  Svar:
  10
  Visningar:
  2.514
 10. Seaserpent
  Svar:
  11
  Visningar:
  1.354

Dela sidan

Denna webbplats använder "cookies". Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Några frågor på det?