Överlevnadstips.

 
Varför måste man gå på ett gym. Kan man inte köpa dom redskap man behöver och ta en lång promenad eller springa 1 mil om man kan

Är det inte det som är hela poängen med "gym" att man skall slippa och köpa dyra redskap utan istället betala en liten slant per år och välja och vraka. Sen är det väl inte alla som har utrymme hemma heller för en massa redskap.

På ett gym får du ju dessutom instruktioner om hur du bör träna som passar dig, i alla fall i Sverige!
 
Säkert fått en äcklig falukorv då, finns ju dom i Sverige med mer fett än kött med, stor skillnad på smak mellan märken.
Den här är dock fin och perfekt till korvstroganoff och till ugnsbakad falukorv.

Brukar bli 2 falukorvar inköpta under en månad men oftast blir det då korv stroganoff av dom ;)
Helt klart är det olika smak på falukorven, Scans billigaste har ju smaken och konsistenes därefter
Norrlands falukorv från Nyhlens & hugossons kan man riva bitar ur, kan ätas som den är och även stekas
inte som scans sammanpressade som smakar vatten och går inte steka blir bara en bränd skitsak
 
Men man kan leva billigt utan att snåla för mycket med.
Idag har jag för 1000 baht fått.
frukost till mig för 4 dagar, Bröd, salami, ägg, yoghurt och Mjölk.
klippning för mig och sonen.
Lunch för 5 personer på ett hål i väggen vid Tukcom.
Ingredienser till korvstroganoff som räcker till 4 måltider.
Efter det hade jag 20 baht kvar ;)

Havregrynsgröt är både gott o nyttigt,42 tb / för 10 pot.
 
Om jag är rätt underrättad så gjorde man falukorv på uttjänta oxar vid Falu koppargruva. Ganska långt ifrån dagens falukorv.
Jag drar en helt käll lös stenbordsskröna till :oops:
Fettemulgerade slakterirestprodukter var kategorin falukorv skulle hamnat under om den inte liksom snus varit en traditionell, nationell svensk, nånting, kommer inte ihåg exakt men ni förstår nog.
 
Är det inte det som är hela poängen med "gym" att man skall slippa och köpa dyra redskap utan istället betala en liten slant per år och välja och vraka. Sen är det väl inte alla som har utrymme hemma heller för en massa redskap.

På ett gym får du ju dessutom instruktioner om hur du bör träna som passar dig, i alla fall i Sverige!
Gå ut och hugg ved så tränar du alla musklerna i kroppen och du gör nått nytigt också,gratis om du inte måste köpa veden. En liten historia. Jobbar kompisar ville köpa ved, du får gatis sa jag kom och kvista så har du ved, Nä det gick inte dom hade inte tid skulle gå på Gym
 
Jag drar en helt käll lös stenbordsskröna till :oops:
Fettemulgerade slakterirestprodukter var kategorin falukorv skulle hamnat under om den inte liksom snus varit en traditionell, nationell svensk, nånting, kommer inte ihåg exakt men ni förstår nog.

Javisst, en tillverkningsmetod, tycker du att det låter hemskt. Visst på 1500-1600 hade man ju inga maskiner så där blev det nog inga emulsionskorvar:

Emulsionskorvar består av en mycket finmalen korvsmet där fett och vatten går ihop (emulgerar) med hjälp av molekylstrukturen hos köttproteinerna.
 
Gå ut och hugg ved så tränar du alla musklerna i kroppen och du gör nått nytigt också,gratis om du inte måste köpa veden. En liten historia. Jobbar kompisar ville köpa ved, du får gatis sa jag kom och kvista så har du ved, Nä det gick inte dom hade inte tid skulle gå på Gym

hehe..., ja man kan ju ta till alla extremer, tror stadsbon har lättare att hitta ett gym än någon som vill ha veden huggen och tror ite många stadsbor har någon nytta av ved;)
 
hehe..., ja man kan ju ta till alla extremer, tror stadsbon har lättare att hitta ett gym än någon som vill ha veden huggen och tror ite många stadsbor har någon nytta av ved;)
Ja men jag skrev att kompisarna ville ha ved men gick hellre på gym än jobba för veden det är väl stadsbors tankar
Betala för träning, köpa ved som dom vill ha. Jobba i skogen ger det bästa allrundträninge som finns efter en dag
så sover man skitgott
 
Javisst, en tillverkningsmetod, tycker du att det låter hemskt. Visst på 1500-1600 hade man ju inga maskiner så där blev det nog inga emulsionskorvar:

Emulsionskorvar består av en mycket finmalen korvsmet där fett och vatten går ihop (emulgerar) med hjälp av molekylstrukturen hos köttproteinerna.
Visst låter det oaptitligt:( I samband med EU-inträdet var det jag hörde det där.
Jag har sett emulgering med vätgas i en margarinfabrik, kändes lite märkligt men fungerar det så..

Ungsbakad Falukorv med, naturligtvis valfritt men jag gillar en fet mellanlagrad västerbottenost och en god senap, inte fel med Dijon, grovmalen skånsk eller Jonny´s sötstarka är den senaste favoriten:D Till det naturligtvis potatismos:nod:
Nu blev jag hungrig:)
 
Jovisst kall vetenskap, emulsion är ju sammanslagning av två vätskor som som normalt sett inte låter sig blandas så lätt. Det som gör det möjligt t ex majonnäs eller bearnaise är att ena vätskan slås sönder till mycket små droppar som svävar fritt och som omsluter den andra vätskan.

För att en emulsion skall hålla sig och inte skära sig krävs ju dock en emulgator i form av t ex ägg eller senap eller reducerad fond med grädde som i en smörsås. Olja och vinäger blandar ju sig och blir tjock om man vispar hårt eller skakar ihop dressingen men efter ett litet tag skär den sig och oljan lägger sig på ytan.

När det gäller korv är det späck främst som emulsifierar med köttet eller egentligen den väldigt tröga vätskan som ju är resultatet av mycket finmalt kött och fett samt vatten.
 
Ja men jag skrev att kompisarna ville ha ved men gick hellre på gym än jobba för veden det är väl stadsbors tankar
Betala för träning, köpa ved som dom vill ha. Jobba i skogen ger det bästa allrundträninge som finns efter en dag
så sover man skitgott

Jo frisk luft och kroppsarbete håller jag med om, då sover man gott!
 
Ungsbakad Falukorv med, naturligtvis valfritt men jag gillar en fet mellanlagrad västerbottenost och en god senap, inte fel med Dijon, grovmalen skånsk eller Jonny´s sötstarka är den senaste favoriten:D Till det naturligtvis potatismos:nod:

Ja, låter som en gastronomisk dalkullavals...gott gotti gott gott.:) De flesta korvar är ju emulsionskorvar i den genren. Finns ju färskkorvar, många att välja på nu för tiden, lite dyra bara en en god falukorv går allt ner bara att köpa rätt märke och inga smalkorvar och liknande med noll fett, utan fett skall det vara!
 
Jovisst kall vetenskap, emulsion är ju sammanslagning av två vätskor som som normalt sett inte låter sig blandas så lätt. Det som gör det möjligt t ex majonnäs eller bearnaise är att ena vätskan slås sönder till mycket små droppar som svävar fritt och som omsluter den andra vätskan.

För att en emulsion skall hålla sig och inte skära sig krävs ju dock en emulgator i form av t ex ägg eller senap eller reducerad fond med grädde som i en smörsås. Olja och vinäger blandar ju sig och blir tjock om man vispar hårt eller skakar ihop dressingen men efter ett litet tag skär den sig och oljan lägger sig på ytan.

När det gäller korv är det späck främst som emulsifierar med köttet eller egentligen den väldigt tröga vätskan som ju är resultatet av mycket finmalt kött och fett samt vatten.
Hemkört och hemgjord saft skär sej också, blir att inta med sked Huva
 
Falukorv finns på Big-C och Tesco Lotus i hela landet den heter Fleischwurst (Tysk falukorv, smakar som den Svenska) och är tillverkad i Thailand.
Finns den inte i butik skall du nog kunna få den hembeställd ;)

upload_2017-10-29_19-40-23.jpeg

Stort tack för den informationen :) Just falukorv är faktiskt något jag skulle kunna sakna.
 
Man kan köpa ett rep och hänga sig med.

Nä fy så snål kommer jag inte bli, lite liv får man ha.
Klart man kan leva billigare men man tjänar väl pengar för att inte behöva leva knapert?
Och jag tjänar inga pengar för att betala bort dom som någon sinsod heller.
Är inte det lite ego tänkt, hjälp ingen bara h pengarna för sej själv. Sen det man behöver i Thai för dagliga behov
så måste 5000 bth räcka för att leva. Okej ska man köpa saker och dricka en massa Whisky blir det dyrare
Men för att äta, leva behövs inte mycket. När vi är där äter jag en frukost hemma vid 6 tiden sen äter vi
en lunch ute i byn, nudelsoppa med kött och grönsaker, 30 bath sen på kvällen grillar vi eller går ut och äter för
80 bth och inte mår jag dåligt av de och har ett bra liv
 
Visst låter det oaptitligt:( I samband med EU-inträdet var det jag hörde det där.
Jag har sett emulgering med vätgas i en margarinfabrik, kändes lite märkligt men fungerar det så..

Ungsbakad Falukorv med, naturligtvis valfritt men jag gillar en fet mellanlagrad västerbottenost och en god senap, inte fel med Dijon, grovmalen skånsk eller Jonny´s sötstarka är den senaste favoriten:D Till det naturligtvis potatismos:nod:
Nu blev jag hungrig:)

Just margarin är en väldigt läskig röra. Jag håller mig till smör :)
 
Är inte det lite ego tänkt, hjälp ingen bara h pengarna för sej själv. Sen det man behöver i Thai för dagliga behov
så måste 5000 bth räcka för att leva. Okej ska man köpa saker och dricka en massa Whisky blir det dyrare
Men för att äta, leva behövs inte mycket. När vi är där äter jag en frukost hemma vid 6 tiden sen äter vi
en lunch ute i byn, nudelsoppa med kött och grönsaker, 30 bath sen på kvällen grillar vi eller går ut och äter för
80 bth och inte mår jag dåligt av de och har ett bra liv

Definitionen på att ha ett bra liv är väl högst individuellt. :)
 
Just margarin är en väldigt läskig röra. Jag håller mig till smör :)

Jaja, aldrig margarin eller de här konstgjorda bordsmargarinerna där man med synnerligen god fantasi försöker få folk att tro att det är äkta vara.

Bregott är ju det närmast smör man kan komma och det håller jag mig till på smörgåsen. De fick ju inte kalla det för smör då för att det skall få kallas smör måste produkten innehålla minst 82 % fett, Bergott innehåller 75% fett, men är så nära smör man kan komma.
 
Jaja, aldrig margarin eller de här konstgjorda bordsmargarinerna där man med synnerligen god fantasi försöker få folk att tro att det är äkta vara.

Bregott är ju det närmast smör man kan komma och det håller jag mig till på smörgåsen. De fick ju inte kalla det för smör då för att det skall få kallas smör måste produkten innehålla minst 82 % fett, Bergott innehåller 75% fett, men är så nära smör man kan komma.

Ja det är väl smör med rapsolja för att den skall vara bredbar utan att ha stått framme först i 20 minuter.

Ja här hemma är Bregott godkänt. Skall det inte bres på macka så använder vi rent smör.

Jag blir rädd på jobbet när tokarna smetar på Becel och annan smörja. Dessutom tror dom att det är nyttigt.
 
 
 
Tillbaka
Topp