A
Anonymius
Gäst
Du lurar mig kompis ...![]()
Skojar aldrig om så allvarliga saker


Senast redigerad av en moderator:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Du lurar mig kompis ...![]()
Min mamma har alltid pepparot till falukorv i ugn, jag gör detsamma. Jag tycker det är jättegott i det sammanhanget.
Nä fy för den lede. Jag gillar tysk mat (Currywurst t ex) men surkålen får stå till sidan.Gillar du surkål?
Nä fy för den lede. Jag gillar tysk mat (Currywurst t ex) men surkålen får stå till sidan.
Jag bodde i några år i Tyskland och säger bara sauerkraut ich liber dich.Nä fy för den lede. Jag gillar tysk mat (Currywurst t ex) men surkålen får stå till sidan.
Den turkiska hade jag nästan glömt, reste runt i landet för länge sedan och håller med, riktigt god mat.Ja jag har några favoritkök, italienska, turkiska, indiska, thailändska och kinesiska. Sen är ju länderna i Sydostasien ganska lika så även de andra också.
Nja, Bulgarien har jag lite erfarenhet av matmässigt efter en veckas semester där för en del år sedan men maten som fanns där var mer eller mindre värdelös. Stabbig, med gammalt öststatsstuk. Den bästa restaurangen vi var på var libanesisk, där var det riktigt gott. En köttrestaurang såg lovande ut men så misshandlat nötkött har väl sällan skådats. Det var ingen pepparbiff dom serverade, det var en uppvärmd träfiberplatta med lite pommes och garnering som smakade noll och intet. Men surkål fanns, kan dock inte uttala mig om smaken.Den turkiska hade jag nästan glömt, reste runt i landet för länge sedan och håller med, riktigt god mat.
Även Bulgarien åkte jag runt med bil för evigheter sedan och på landet i någon restaurang lagade kocken lamm, så god mat får man sällan. Enkelt men smakrikt, som även genuin italiensk mat är från grunden.
Man skall inte vara fördomsfull om man vill utveckla sina sinnen.![]()
Nu har jag ju inte varit på landet i Bulgarien utan bara i turisthålan Sunny Beach men maken till dåligt smaklöst käk får man leta efter, typ bara pizzan som smaka nåt.Den turkiska hade jag nästan glömt, reste runt i landet för länge sedan och håller med, riktigt god mat.
Även Bulgarien åkte jag runt med bil för evigheter sedan och på landet i någon restaurang lagade kocken lamm, så god mat får man sällan. Enkelt men smakrikt, som även genuin italiensk mat är från grunden.
Man skall inte vara fördomsfull om man vill utveckla sina sinnen.![]()
Så är det alltsom oftast på turistorter, man måste iväg till landsbygden eller inåt landet till någon stad.Nu har jag ju inte varit på landet i Bulgarien utan bara i turisthålan Sunny Beach men maken till dåligt smaklöst käk får man leta efter, typ bara pizzan som smaka nåt.
Samma sak i Tunisien, uselt käk, nästan som i Norge [emoji28]
Annars tycker jag nog att alla andra ställen jag varit har haft bra mat, Turkiet riktigt bra och även Grekland är en favorit.
Jag var också i en turisthåla, Golden Sands norr om Sunny Beach. Resan var billig och det var en ren impuls att åka dit men aldrig mera. Det var en stor besvikelse.Nu har jag ju inte varit på landet i Bulgarien utan bara i turisthålan Sunny Beach men maken till dåligt smaklöst käk får man leta efter, typ bara pizzan som smaka nåt.
Samma sak i Tunisien, uselt käk, nästan som i Norge [emoji28]
Annars tycker jag nog att alla andra ställen jag varit har haft bra mat, Turkiet riktigt bra och även Grekland är en favorit.
Lycka till, undrar om aromen kommer att kännas hela vägen till Kävlinge?? Gele på svinamilor har jag aldrig hört talas om, kan det vara gott? Beskt? Du får återkomma med en rapport, vi har massor av sådana i vår gräsmatta.Har beställt 5 kg mört i går. Gjorde det via fiskaffären på center syd i Löddeköpinge.
Nu skall det göras Pla raa...Frugan är skeptisk... Kan du göra det? Visst!! Bara att prova...
Kan ju bara gå åt skogen... Då slänger vi in det till en av våra grannar som inte gillar Thai...
Hon själv plockade maskrosor i går.. Och kokat maskros gele i dag.. Ser faktiskt bra ut..
Tanten fick något recept via en thai vän som bor i Tyskland.Lycka till, undrar om aromen kommer att kännas hela vägen till Kävlinge?? Gele på svinamilor har jag aldrig hört talas om, kan det vara gott? Beskt? Du får återkomma med en rapport, vi har massor av sådana i vår gräsmatta.![]()
Hade gärna skickat en starter till dig om den pla ra som luktar milt men nu hinns det inte. Önskar dig lycka till. Försök få så hög starttemperatur som möjligt (helst över 30) i första dagarna så löser det sig. Annars är det inget fel med lite väldoft heller, du verkar vara en som vågar.Har beställt 5 kg mört i går. Gjorde det via fiskaffären på center syd i Löddeköpinge.
Nu skall det göras Pla raa...Frugan är skeptisk... Kan du göra det? Visst!! Bara att prova...
Kan ju bara gå åt skogen... Då slänger vi in det till en av våra grannar som inte gillar Thai...
Hon själv plockade maskrosor i går.. Och kokat maskros gele i dag.. Ser faktiskt bra ut..
Vi har ca 24 grader inomhus och det lär bli varmare snart då solen står på huset... Hoppas det räcker.. Finns det tips så är jag väldigt tacksam.. Får inte fisken förrän nästa vecka..Hade gärna skickat en starter till dig om den pla ra som luktar milt men nu hinns det inte. Önskar dig lycka till. Försök få så hög starttemperatur som möjligt (helst över 30) i första dagarna så löser det sig. Annars är det inget fel med lite väldoft heller, du verkar vara en som vågar.
Vi skall försöka göra det så identisk det går. Dvs. så likt thai Plara som det går.Som tham med krabbuslingar i = SomTam Bpuu palaa...
Men om ni skall göra palaa, gör ni samma hemma i Sverige som i Thailand då eller? Alltså lägger det i en glasbehållare under flera månaders tid?? Vore kul att veta faktiskt..