A
Anonymius
Gäst
Jag vet inte men jag undrar om det inte har blivit en missuppfattning här gällande denna "enzym" som ni pratar om.
Denna så kallade "Asian flush" har ju inget med att göra hur full man blir, alltså att man inte tål alkohol lika bra som västerlänningar t ex.
De asiater som från sina anfäder har denna gen som gör att de har brist på detta enzym blir inte lättare fullare än andra utan de får reaktioner i form av rödflammiga utslag och de har då fel tagits för att vara onyktra, eller se påverkade ut och uppfattats som att de krökat kopiöst eller är alkoholister.
Alltså, det som vi pratar om här har inget med att göra om hur mycket eller lite alkohol man tål innan man däckar, utan att tåla alkohol eller inte har ju snarare med att göra vilken person man är, alltså hur mycket kroppen tål.
Hittade en intressant sida här!
https://bsclarified.wordpress.com/2011/11/18/im-not-drunk-i-just-have-a-deficient-enzyme/
Lyco
Denna så kallade "Asian flush" har ju inget med att göra hur full man blir, alltså att man inte tål alkohol lika bra som västerlänningar t ex.
De asiater som från sina anfäder har denna gen som gör att de har brist på detta enzym blir inte lättare fullare än andra utan de får reaktioner i form av rödflammiga utslag och de har då fel tagits för att vara onyktra, eller se påverkade ut och uppfattats som att de krökat kopiöst eller är alkoholister.
Alltså, det som vi pratar om här har inget med att göra om hur mycket eller lite alkohol man tål innan man däckar, utan att tåla alkohol eller inte har ju snarare med att göra vilken person man är, alltså hur mycket kroppen tål.
Hittade en intressant sida här!
https://bsclarified.wordpress.com/2011/11/18/im-not-drunk-i-just-have-a-deficient-enzyme/
Lyco